لذت شیرین خودکفایی در کام یکهزار و ۴۵۸ مددجوی خراسان‌شمالی

به گزارش ایرنا، فراهم ‌کردن زمینه درآمدزایی، استقلال اقتصادی و معیشتی جامعه هدف از مهمترین راهبردهای نهادهای حمایتی در راستای خودکفایی افراد زیرپوشش کمیته امداد است و هدف این فعالیت‌ها کمک به درآمد خانوار و ایجاد مشاغل مکمل جهت بهبود رفاه خانوارهای زیرپوشش است.

خراسان شمالی با جمعیت بیش از یک میلیون نفری دارای ۱۰۶ هزار مددجوی زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) در قالب ۵۳ هزار خانوار است و ۵۰ درصد این مددجویان بانوان و مابقی را مردان تشکیل می دهند که ۶۶ درصد افراد زیر پوشش در مناطق روستایی و ۳۴ درصد هم در مناطق شهری استان ساکن هستند.

کمیته امداد خراسان شمالی تلاش‌های گسترده‌ای را برای توانمندسازی نیازمندان از طریق کارآفرینی و توسعه اشتغال انجام داده و توانسته است در ۹ ماهه امسال ۲ هزار و ۱۹۴ فرصت شغلی برای مددجویان و اقشار نیازمند فراهم و یکهزار و ۴۵۸ مددجوی زیر پوشش را خودکفا کرد.

لذت شیرین خودکفایی در کام یکهزار و ۴۵۸ مددجوی خراسان‌شمالی

ایجاد بیش از ۲ هزار شغل

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان شمالی در این خصوص گفت: ۲ هزار و ۱۹۴ فرصت شغلی برای مددجویان و اقشار نیازمند استان در ۹ ماه سال جاری ایجاد شد.

مجید الهی راد اظهار کرد: برای ایجاد این تعداد فرصت شغلی در این بازه زمانی ۲ هزار و ۹۴۹ میلیارد ریال تسهیلات به متقاضیان ایجاد اشتغال و کسب و کارهای کوچک پرداخت شد.

وی تصریح کرد: این طرح ها شامل ۷۵۳ طرح دامپروری، ۹۹۷ طرح خدماتی و صنعتی، ۱۳۰ طرح حمل و نقل و ادوات کشاورزی، ۶۸ طرح صنایع دستی و فرش، ۷۸ طرح کشاورزی و ۱۶۸ طرح در زمینه نیروگاه های خورشیدی است.

الهی راد خاطرنشان کرد: بیشترین تسهیلات این سازمان حمایتی برای ایجاد اشتغال در بخش های کشاورزی، دامپروری، خدماتی و صنعتی بوده است.

وی با اشاره به اینکه آموزش و مهارت آموزی به مجریان طرح های اشتغال را در دستور کار داریم افزود: شناسایی استعدادها، خودباوری و شکوفایی استعدادها، ترویج فرهنگ کار و تلاش و بحث های مشاوره های شغلی برای شناساندن مسیر شغلی از رویکردهای اجرای طرح خودکفایی و توانمندسازی مددجویان است.

لذت شیرین خودکفایی در کام یکهزار و ۴۵۸ مددجوی خراسان‌شمالی

خوکفایی یکهزار و ۴۵۸ مددجو

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان شمالی گفت: در این مدت؛ یکهزار و ۴۵۸ مددجوی زیر پوشش این نهاد در استان تاکنون با ایجاد فرصت های شغلی خودکفا شدند.

نورمحمد جهانی اظهار کرد: مددجویان زیر پوشش این نهاد حمایتی در استان با دریافت وام و ایجاد فرصت های اشتغالزایی در بخش های مختلف خودکفا شدند.

وی با بیان اینکه اشتغالزایی، مهمترین عامل برای دستیابی به توانمندسازی مددجویان است، گفت: رویکرد کمیته امداد امام خمینی(ره) این است که با آموزش فرد و در عین حال اعطای تسهیلات فرصتی ایجاد کند تا فرد نیازمند بتواند شغلی برای خود ایجاد کند.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان شمالی میانگین مبلغ وام خودکفایی برای هر طرح را ۷۸۶ میلیون ریال عنوان کرد و افزود: برای خودکفا شدن این مددجویان، یکهزار و ۱۴۵ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال پرداخت شده است.

وی با بیان اینکه میانگین سنی خودکفا شدگان ۴۵ سال است، ادامه داد: از این تعداد ۱۶۹ نفر در اسفراین، ۲۱۱ نفر در جاجرم، ۱۱۳ نفر در راز، ۲۴۰ نفر در شیروان، ۵۱ نفر در بام و صفی آباد، ۱۱۲ نفر در فاروج، ۵۴ نفر در گرمه، ۱۰۳ نفر در لوجلی، ۵۹ نفر در مانه و سملقان، ۶۳ نفر در جرگلان و ۲۸۳ نفر در شهرستان بجنورد هستند.

جهانی با بیان اینکه ۴۶ درصد طرح های مددجویان در زمینه دامپروری بوده است، خاطرنشان کرد: این طرح ها در زمینه های مختلف دامپروری، خدماتی و صنعتی، فرش، حمل و نقل، کشاورزی و سایر رسته ها است.

سهم اشتغال خراسان شمالی در بخش کشاورزی ۳۹.۶ درصد، صنعت ۲۴.۳ درصد و خدمات ۳۶.۱ درصد است و سهم این استان در حوزه کشاورزی بیش از میانگین کشور است اما در حوزه صنعت و خدمات پایین تر است.

خراسان شمالی با بیش از یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

آلودگی هوا در ۲ شهر خراسان‌شمالی

رضا شکاریان در این باره به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: شاخص کیفی هوای بجنورد، مرکز …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ