اجلاسیه مدیران سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار شد

به گزارش گروه فرهنگ دفاع‌پرس، اجلاسیه مدیران سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و نشست صمیمی با شهردار تهران با شعار «آینده سازمان – سازمان آینده»، با موضوع بررسی اصلی‌ترین موضوعات مرتبط با آینده سازمان در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.

اجلاسیه مدیران سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار شد

مهرداد باقری پبدنی در اجلاسیه مدیران سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران اظهار داشت: امروز می‌خواهیم هم درباره آینده سازمان و هم در مورد سازمان آینده گفتگو کنیم. سازمانی که با تلاش همکاران در قریب ۳۰ سال گذشته تجمیع شد و قدرت، افتخار، منزلت و جایگاهی را برای خانواده بزرگ سازمان فرهنگی هنری فراهم کرد.

وی افزود: اگر در فعالیت‌های فرهنگی، آموزشی و حوزه ترویج کتابخوانی، فعالیت‌های متنوع و گسترده هنر در همه عرصه‌ها و فعالیت‌های تربیتی دستاورد‌ها و کارنامه‌ای در این شهر حاصل شد، نتیجه تلاش فعالیت‌های تک تک اعضای خانواده سازمان فرهنگی هنری است.

باقری پبدنی عنوان کرد: تعداد زیادی از مدیران سازمان در ادوار گذشته و در بخش‌های مختلف سازمان مانند فرهنگسراها، نگارخانه‌ها، موزه‌ها و کتابخانه‌ها برای اعتلا و قوت گرفتن این مجموعه تلاش کرده‌اند و این روند منجر به این شده که پرچم این سازمان در بین مجموعه‌های فرهنگی هنری کشور همانند دهه اول تاسیس خود که یک پرچم افتخار آمیز بود، همچنان برافراشته است و روز به روز بر افتخار این پرچم افزوده شده است.

رییس سازمان فرهنگی هنری ادامه داد: در شرایطی که به صورت طبیعی انجام هر کار اجرایی سخت و دشوار است، فعالیت‌های فرهنگی و هنری سخت‌تر و دشوارتر هستند. در شهری که فعالیت کردن در آن از همه شهر‌های دیگر سخت‌تر است، فعالیت فرهنگی و هنری اعضای این سازمان سخت‌تر و دشوارتر است و در تلاطم و نابسامانی‌های اقتصادی که در ادوار مختلف برای جامعه پیش می‌آید، عرصه‌ای که بیشترین که فشار را متحمل می‌شود، حوزه‌های فرهنگی و هنری است. اما یک خصلت جوانمردی، فتوت و پایمردی و یک عشق به کار فرهنگی و یک علاقه به تربیت نیروی انسانی و یک تمنا و آرزوی آینده طلایی برای جامعه ایران در میان نیروی انسانی سازمان وجود دارد که با این قوت، مسیر را پشت سر گذاشتیم و امروز در این نقطه گردهم آمدیم تا امروز هم درباره آینده این سازمان صحبت کنیم و هم درباره سازمان آینده بحث کنیم.

باقری گفت: روزی که سازمان فرهنگی هنری تاسیس شد، یک سازمان پیشرو و ناظر به چشم‌انداز و آینده‌ی فرهنگی درخشان برای مردمان این شهر و کشور ایران بود. سازمان دوره‌های مختلفی را پشت سر گذاشت و شما به خاطر دارید که هرکدام از الگو‌ها، روش‌ها، مدل‌ها و برنامه‌ها در دوره‌های مختلف سازمان چه تاثیراتی را بر روی مخاطبین شما گذاشته است. اصلی‌ترین موضوعی که همکاران ما در حافظه سازمانی‌خود به یاد دارند این است که چگونه با وجود کمبود امکانات و موانع جدی که بر سر راه وجود داشت، به دانش گذر از موانع و چالش‌ها مجهز شدند. سازمانی که امروز این ویژگی را داشته باشد حتما می‌تواند ادعا کند که من در آینده این شهر و آینده ایران چه جایگاهی دارم و برای موثر بودن در آینده ادعا می‌کنم.

اجلاسیه مدیران سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار شد

وی افزود: من در حدود سه سالی که در این سازمان هستم به ۳ خصلت و ویژگی درباره کارکنان سازمان شهادت می‌دهم که علی‌رغم همه سختی‌ها و مشکلاتی که وجود داشت و همچنان بخش‌هایی از آن باقی است، وضعیت سازمان به این سه دلیل خوب است؛ ۱-نیرو‌های سازمان جوانمرد هستند، مردانگی و فتوت دارند. ۲-این بچه‌ها عشقشان کار فرهنگی است. فضای کارمندی معنایی ندارد. نداریم و نمی‌شناسم فردی را که وقتی یک کار فرهنگی یا هنری انجام می‌دهد، حال روحی‌اش خوب نباشد. ۳-صبر و صبوری نیرو‌های سازمان قابل تامل است. هیچ‌وقت نمی‌توان مسیر بلند مدتی را طی کرد و به موفقیت رسید اگر جمع ما به صورت دسته جمعی صبور نباشد و طاقت مواجهه با مشکلات و موانع را نداشته باشد.

باقری ادامه داد: این سه ویژگی، ویژگی‌هایی است که می‌شود بر مبنای آنها ادعا کرد حتما سازمان فرهنگی هنری توان تغییر را دارد، اما این عوامل درونی است. اما برای هر تغییر بزرگی تنها عوامل درونی مهم نیست بلکه عوامل بیرونی هم اهمیت دارد.

باقری بیان کرد: امروز در نتیجه تلاش همکاران سازمان فرهنگی هنری یک استقبال متفاوت در مجموعه شهرداری تهران از این سازمان وجود دارد. به تعبیری روی مواجهه و پذیرش شهرداری تهران نسبت به سازمان فرهنگی هنری متفاوت است. در کنار آن امروز با یک مجموعه منظم به‌نام هیئت امنای سازمان مواجه هستیم که امروز عزم ایجاد تحول در وضعیت سازمان را دارد.

رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، تامین منابع و نیروی انسانی را در فرایند کار فرهنگی مهم ارزیابی کرد و افزود: مسئله نگهداشت مراکز فرهنگی، برگزاری برنامه‌های مناسب و جذب نیروی متخصص برای فعالیت‌های فرهنگی مهم است.

وی همچنین به موضوع روزآمد بودن سازمان اشاره کرد و ادامه داد: مسئله بعدی این است که سازمان در بدو تاسیس برای آن روزگار، متناسب و به روز بود. اما امروز باید متناظر به شرایط روز و مسائل فرهنگی جامعه باشیم. دنیای امروز دنیای رسانه و فضای مجازی است. در غیر اینصورت بخش جدی از مخاطبان خود و اثرگذاری بر مخاطبان از دست خواهد رفت. مسائل و عقب افتادگی‌هایی که در این حوزه داریم باید اصولی و اساسی حل شود. برای این موضوع هم نیاز است نسبت ما با نهاد شهرداری و نسبت ما با نهاد هیئت امنا نسبت احیا شده‌ای باشد. نباید نسبت ما با شهرداری همانند سابق و نسبت با هیئت امنا نسبتی تشریفاتی باشد و این موضوع نیز بحمدالله در حال انجام است. 

در بخش بعدی مراسم، مدیران سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با ارائه مباحث در ۱۳ رده موضوعی به بایسته‌های وضعیت مطلوب سازمان فرهنگی هنری آینده پرداختند و ضمن بر شمردن چالش مسیر تحقق این آینده مطلوب، انتظارات خود از شهردار و شهرداری تهران را بر شمردند.

سازمان فرهنگی هنری قلب تپنده‌ی تحول نرم‌افزاری شهر است
در ادامه این نشست علیرضا زاکانی، شهردار تهران، با اشاره به دستاورد‌های دوره ششم مدیریت شهری گفت: در تهران ۴ عامل اصلی تاثیرگذار است نخست مشکلات بر هم انباشته پایتخت مانند ترافیک، آلودگی هوا، وجود بافت فرسوده، عدم توزیع عادلانه خدمات و…. دوم شهروندانی که از این کاستی‌ها رنج می‌برند و انباشت مشکلات نیز باعث تغییر سبک زندگی آنها شده است به نحوی که امروز شهروندان تهرانی به جای پیوستگی با هم که بخشی از هویت ایرانی-اسلامی ما می‌باشد، دچار از هم گسستگی در ارتباطات شده‌اند.

زاکانی تاکید کرد: رویکرد مسئولین مختلف سومین عامل تاثیرگذار بر شرایط تهران است؛ متاسفانه در دوره‌های مختلف شاهد عدم همراهی و همسویی مسئولین در حل مشکلات شهر بوده‌ایم؛ مدیریت شهری نیز چهارمین عامل تاثیرگذار بر پایتخت است.

اجلاسیه مدیران سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار شد

وی با اشاره به شرایط تهران در آغاز دوره ششم مدیریت شهری گفت: روزی که مسئولیت مان در شهرداری تهران آغاز شد، با مشکلات بسیاری روبرو بودیم به همین جهت برخی از جمله شهردار پیشین تهران معتقد بودند مدیریت ما به ۲۰ روز هم نمی‌رسد.

شهردار پایتخت افزود: در چهل ماه گذشته سعی کردیم هر تهدیدی را در تهران تبدیل به فرصت بکنیم تا در یک چشم انداز مشخص تهران مبدل به کلان شهر الگوی جهان اسلام شود؛ شهر تهران نماد کارآمدی ایران است و هر اتفاقی که در آن رخ می‌دهد به عنوان الگویی در سایر شهر‌های کشور تکثیر می‌شود.

زاکانی تاکید کرد: عبور از مشکلات و رسیدن به اهداف جز با در پیش گرفتن رویکرد تحولی امکان‌پذیر نبود؛ در نتیجه این رویکرد نیز همان ابتدا مسئولیت از دو سال و نیم تنش مالی که شهرداری تهران با آن روبرو بود عبور کردیم.

وی سپس پیرامون دستاورد‌های مالی دوره ششم مدیریت شهری گفت: در سال ۱۴۰۰ شهرداری تهران ۱۷۰ هزار میلیارد تومان به بانک‌ها بدهی داشت که عمده آن مربوط می‌شود به وام‌های اخذ شده؛ امروز بخش عمده‌ای از این بدهی‌ها پرداخت شده است.

زاکانی تاکید کرد: درصد تحقق درآمد نسبت به بودجه در شورای چهارم ۱۱۴ درصد، شورای پنجم ۹۱ درصد و در سه ساله شورای ششم ۱۳۰ درصد بوده است. این رقم در حالی است که افزایش بودجه هر ساله نسبت به سال گذشته در شورای چهارم ۱۴ درصد با میزان تحقق ۱۲ درصدی، شورای پنجم ۱۵.۷ با میزان تحقق ۸.۹ درصدی و شورای ششم ۵۳ درصد با میزان تحقق ۶۳.۹ درصدی بوده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: دستاورد‌های مالی باعث شد بسیاری از پروژه‌های شهر نیز فعال شود، به عنوان مثال در حوزه حمل و نقل سال ۱۴۰۰ در آغاز این دوره از مدیریت شهری اتوبوس‌های در گردش تهران ۸۸۰ دستگاه بود، اما امروز این رقم به بالغ بر ۲۰۰۰ دستگاه رسیده است؛ قرارداد خرید ۵۲۵۵ اتوبوس دیگر را نیز منعقد کرده‌ایم که بخش عمده‌ای از آن تا خرداد سال آینده وارد ناوگان حمل و نقل عمومی تهران می‌شود.

زاکانی ادامه داد: روزی که مدیریت شهری تهران تحویل گرفتیم پایتخت ۲۵۴ کیلومتر مترو داشت و این عدد امروز به ۳۰۸ کیلومتر رسیده است، دستاورد در حالی رقم می‌خورد که هزینه ساخت هر کیلومتر مترو ۳۰۰۰ میلیارد تومان است.

شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: امروز دیگر تهران از تحول در حوزه سخت عبور کرده است و کلان پروژه‌های اصلی شهر در زمان خود یک به یک افتتاح خواهند شد.

وی ادامه داد: در دوره ششم مدیریت شهری شیوه جدیدی از مدیریت مشارکتی را پایه گذاری کردیم که نماد آن طرح «من شهردارم» است؛ در نخستین دوره این طرح ۳۴۲ هزار شهروند تهرانی مشارکت کردند. در دوره دوم شاهد مشارکت یک میلیون و ۳۵۲ هزار نفر بودیم و در دوره سوم طرح نیز آمار مشارکت کنندگان بسیار قابل توجه است.

شهردار پایتخت به آغاز فصل جدیدی از فعالیت‌های مدیریت شهری اشاره کرد و گفت: در حال حاضر باید سراغ زیرساخت تحولات نرم برویم. در این فصل جدید تلاش داریم بر حوزه فرهنگی و هنری متمرکز شویم. هم بر روی موضوع منابع انسانی و همکاران شاغل در حوزه‌های فرهنگی و هنری و هم موضوعات زیرساختی حوزه فرهنگ و هنر کلان شهر تهران.

وی سازمان فرهنگی هنری را قلب تپنده تحول نرم افزاری شهر دانست و بیان کرد: با اراده و قوت سازمان فرهنگی و حمایت‌های شهرداری تهران از سازمان فرهنگی هنری، این چشم انداز قابل دسترسی و تحقق است.

شهردار تهران ادامه داد: سازمان فرهنگی هنری به عنوان نهادی که هم قابلیت‌های بسیار وسیعی دارد و هم پرسنل متخصص را دارا است، باید بتواند ضرب آهنگ حوزه فرهنگ و هنر شهر تهران را در دست بگیرد و با تعریف یک داستان مشخص و در همکاری با دیگر نهاد‌های تاثیرگذار، نقش محوری توسعه فرهنگی در تهران را داشته باشد.

زاکانی در پایان به تهاجمات فرهنگی دشمن اشاره کرد و افزود: ما در جنگ نابرابری هستیم و دشمن در این جنگ تلاش دارد سبک زندگی خودش را به جامعه منتقل کند و این وظیفه ما است که با ایده‌های جدید و ایجاد بستر مناسب برای تحولی نرم و اثرگذار، راهبرد‌های خلاقانه‌ای برای پیروز شدن در این جنگ نابرابر ارائه دهیم.

انتهای پیام/ 121


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

دانش‌آموزان تنگستانی به راهیان نور اعزام می‌شوند – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرنگار مهر، احمد لطفی صبح چهارشنبه در نشست هماهنگی اعزام دانش آموزان دوره …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ