بختیار خضریان روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این مقدار چوب پس از بارگیری و در حال انتقال به مناطق دیگر توسط ماموران یگان حفاظت این اداره کشف و متخلفان با تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شدند.
وی اضافه کرد: قاچاق چوب درختان جنگلی به پدیدهای شوم در سردشت تبدیل شده و سودجویان با قطع درختان جنگلی ضربه بزرگی به منابع طبیعی این شهرستان وارد می کنند.
سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سردشت گفت: چوبهای تولیدی در شهرستان باید در کارگاهها و واحدهای تولیدی سردشت و در راستای ایجاد اشتغال و پایداری مراکز اشتغال مصرف شود و اجازه خروج چوب از شهرستان داده نمیشود.
وی با اشاره به جدیت ماموران یگان حفاظت این ادره در زمینه قطع درختان جنگلی در سردشت نیز افزود: امسال ۵۴ پرونده قطع درختان برای افراد متخلف تشکیل شده و از متخلفان ۲ دستگاه اره برقی هم ضبط شده است.
وی با تاکید بر اینکه حفظ و صیانت از مراتع و جنگلها به عنوان یک سرمایه ملی وظیفه همگانی است، اظهار کرد: برای قطع و حمل درخت های باغی نیز نیاز به استعلام و دریافت مجوز از ادارات منابع طبیعی و جهاد کشاورزی است که عدم دریافت این مجوزها منجر خواهد شد تا بار چوب کشف شده به عنوان چوب قاچاق محسوب شود.
خضریان از مردم طبیعتدوست، همیاران طبیعت، دهیاران، شوراهای اسلامی شهر و روستا خواست تا برای مشارکت در حفاظت از منابع طبیعی، گزارشهای خود مبنی بر تخریب، تصرف و قطع غیرمجاز درختان را به شماره تلفن ۱۵۰۴ یگان حفاظت منابع طبیعی اطلاع دهند.
به گزارش ایرنا، سردشت با ۹۰ هزار هکتار جنگل و ۳۰ هزار هکتار مرتع بیشترین جنگلهای آذربایجانغربی را داراست؛ جنگلهای سردشت جزو جنگلهای زاگرس شمالی است که در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، تواناییهای اکوتوریستی و ارزشهای زندگی دارای اهمیت زیادی است.
مهمترین گونههای گیاهی سطح جنگلهای این شهرستان بلوط ایرانی، بنه، بادام وحشی، گلابی وحشی و سرو کوهی و بیش از ۱۰۰ گونه دیگر است.
سردشت در جنوب آذربایجانغربی و در امتداد مرزهای ایران با کشور عراق قرار دارد.
منبع