به گزارش ایرنا از وزارت آموزش و پرورش، علیرضا کاظمی روز سهشنبه در جلسه شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت وزارت آموزش و پرورش دانش آموزان پس از استماع گزارش از اقدامات انجام شده با اشاره به این که درس معارف و علوم دفاع مقدس باید در قالب فوق برنامه تدریس شود، اظهار کرد: ضرورت دارد تا روزی در تقویم ملی کشور به نام فرهنگیان شهید ثبت شود .
وی در ادامه با اشاره به اینکه اقدامات ارزنده ای در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در این وزارتخانه انجام شده است، گفت: بی شک زنده نگه داشتن یاد شهدا جهاد است و کمتر از شهادت نیست.
کاظمی به فعالیت استان ها در تدوین و اجرای برنامه های این ستاد اشاره کرد و گفت: ضروت دارد تا همه استانها در این حوزه فعال باشند و متناسب با فناوری های روز دنیا در حوزه ایثار و شهادت فعالیت های مختلف صورت دهند.
وی پیشنهاد کرد: کتابی از خاطرات شهدای دانش آموز تدوین و جمع آوری شود و این کتاب در مسابقات کتاب خوانی به عنوان یکی از محورهای اصلی گنجانده شود.
وزیر آموزش و پرورش از تشکیل کمیته برنامه ریزی، رصد و پیمایش ذیل این ستاد خبر داد و گفت: جهت بررسی اقدامات و برنامه ریزی برای اجرا؛ ضرورت دارد کمیته ای ذیل ستاد تشکیل شود تا با هم افزایی و همفکری و دریافت ایده های خلاقانه خروجی اثربخشی تری یابد.
وی به برگزاری کنگره ملی شهدا در سال آتی اشاره کرد و گفت: در برگرازی کنگره شهدا باید به دنبال برنامه کیفی و ارزنده باشیم و شایسته است این کنگره در سال آینده با همه شاخص های مطرح شده برگزار شود. بر اساس گزارش ها سال پیش؛ ۳۲ هزار یادواره در کشور،۵۳۰ یادواره در منطقه برگزار شده است و رویکرد در این کنگره باید بر اساس مشارکت پذیری با نهادهای مربوط باشد.
در ادامه زهرا پناهی، مدیرکل امور شاهد و ایثارگران با تقدیر از نگاه وزیر آموزش و پرورش به نسل جدید و دانش آموزان بیان کرد: ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت بهترین ابزار برای مبارزه با جنگ ترکیبی و رسانه ای دشمن است.
وی با تشریح اسناد و سیاست های شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت افزود: آموزش و پرورش بیش از ۳۵۰۰ دانش آموز، بیش از ۵ هزار شهید فرهنگی و بیش از صد و ۱۲ هزار جانباز و بیش از ۳ هزار آزاده را تقدیم انقلاب و دفاع از کیان کشور کرده است .
پناهی از کسب رتبه اول آموزش و پرورش در عرصه ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت خبر داد و گفت: تاکنون بیش از ۱۴۷ هزار تولیدات فرهنگی، برگزاری ۷۷ هزار یادواره، ۱۹ هزار فضاسازی شهری، برگزاری بیش از ۹۹۴ هزار اردو در قالب راهیان نور، راهیان پیشرفت و… در راستای ترویج و توسعه فرهنگ شهادت انجام شده است .
وی ضمن ارایه گزارشی از اقدامات معاونت ها و سازمانهای زیر مجموعه آموزش و پرورش در حوزه توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، برنامه های آتی این اداره کل را تشریح کرد.
منبع