سمیه جوادی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این طرح از سالهای گذشته از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دستور کار قرار گرفت و مقرر شد تا هر استانی متناسب با شرایط بومی خود آن را اجرا کند.
وی ادامه داد: این طرح در استان نیز با توجه به شرایط آب و هوایی و ضرورتهای احصا شده در خصوص تغذیه سالم به مرحله اجرا گذاشته شده است و در قالب آن هر یک از زنان خانوار که در خانههای خود باغچه دارند اقدام به کاشت سبزی و صیفیجات میکنند.
معاون فنی مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در قالب این طرح از سوی مراکز بهداشت استان جلسات ترویجی برای کشت سبزی و صیفیجات ویژه زنان خانوار برگزار میشود و آنها ترغیب و تشویق به انجام این کار میشوند و برای خانوادههایی که توان تهیه بذر ندارند نیز با هماهنگیهای انجام شده با سازمان جهاد کشاورزی استان، بذر رایگان اختصاص داده میشود.
جوادی افزود: اقدام جدیدی که در این رابطه در استان در دستور کار قرار گرفته است، کشت لوبیا و نخود در کنار کشت سبزی است که به همین منظور تبلیغات و فرهنگسازی از طریق رسانهها و همچنین گفتوگوی چهره به چهره با زنان هر خانوار از طریق مراکز بهداشت را در دستور کار داریم.
وی یادآور شد: با توجه به شرایط اقتصادی موجود و همچنین ضرورت دریافت تغذیه سالم از طریق مصرف سبزیجات، تلاش میشود این طرح با قوت بیشتری در استان تداوم داشته باشد.
به گزارش ایرنا و بنا بر اعلام مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری بیش از ۳۵ درصد جمعیت این استان مبتلا به فشار خون بالا هستند که نسبت به میانگین کشوری بالاتر است و همین موضوع سبب افزایش ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی شده است و در این میان تغذیه سالم از جمله مصرف میوه و سبزی کامل یکی از راهکارهای کنترل آن به شمار میرود.
منبع