اتاق تعاون آماده توسعه روابط با اقلیم کردستان است

به گزارش ایرنا از اتاق تعاون ایران، «علیرضا بنائی‌فر» امروز (چهارشنبه) در نشست با اعضای اتاق تعاون ایران اظهار داشت: کشور ایران با مساحت حدودیک میلیون و ۶۰۰ کیلومتر مربع، هجدهمین کشور جهان از لحاظ مساحت است و دارای ۱۵ کشور همسایه با جمعیت بیش از ۶۰۰ میلیون نفری هستیم.

وی ادامه‌داد: بر اساس آماری که ما در سال ۲۰۲۰ داریم ایران با ۸۴ میلیون نفر جمعیت، دومین کشور پرجمعیت در خاورمیانه و هفدهمین کشور در جهان است که ۷۶ درصد مردم ایران در مناطق شهری و ۲۴ درصد در مناطق روستایی زندگی می کنند.

بنائی‌فر با بیان اینکه تولید ناخالص داخلی ایران ۳۶۰ میلیارد دلار است، گفت: مجموع حجم تجارت ما در واردات و صادرات بدون احتساب نفت و گاز ۱۳۸ میلیارد دلار است.

وی ادامه داد: محصولات ایران در حوزه های مختلف کشاورزی، صنعت و خدمات تولید می شود، در حوزه محصولات کشاورزی خرما، کشمش، پسته و زعفران را معرفی می کنیم و در حوزه محصولات صنعتی آهن و فولاد، پتروشیمی و معدنی و در حوزه خدمات نیز فنی و مهندسی و گردشگری است.

معاون امور بین الملل اتاق تعاون ایران با بیان اینکه ۱۰۴ هزار شرکت تعاونی در کشور وجود دارد، گفت: ۱۸ میلیون نفر در این تعاونی ها عضو هستند و در ۶۰ اتحادیه ملی فعالیت می کنند.

وی اضافه‌کرد: در همه استان های کشور، اتاق تعاونی استانی داریم و آن چیزی که برای ما اهمیت دارید میزان شغل ایجاد شده توسط تعاونی هاست که به یک میلیون و ۸۰۰ هزار شغل می رسد.

بنائی‌فر با بیان اینکه اتاق تعاون ایران از سال ۱۹۹۴ شروع به کار کرده است، گفت: اتاق تعاون به عنوان یک نهاد اقتصادی غیر دولتی است که در بسیاری از شوراها و مجامع تصمیم گیر عضویت و نقش دارد.

وی عنوان کرد: اتاق تعاون ایران عضو اتحادیه بین المللی تعاون در جهان است. این اتحادیه یکی از قدیمی ترین سازمان های بین المللی در دنیا است که۱۳۰ سال قدمت دارد، ۱.۲ میلیارد نفر عضو این اتحادیه بوده و همچنین ۱۰۹ کشور نیز عضو آن هستند.

معاون امور بین الملل اتاق تعاون ایران بیان داشت: تعاونی ها در حوزه معدن، مصرف، کشاورزی، صنایع دستی، مسکن، بیمه و بانکداری، حمل و نقل، آموزش، بهداشت و سایر حوزه ها فعالیت می کنند. به عنوان مثال در حوزه تعاونی ها مصرف، هشت هزار فروشگاه در سراسر کشور فعال است.

وی با بیان اینکه بیشترین فعالیت تعاونی ها به حوزه کشاورزی اختصاص دارد، گفت: حدود ۲۳ هزار تعاونی در حوزه کشاورزی فعلند، ۷۵ درصد حمل و نقل در شهرها توسط تعاونی ها مدیریت می شود. همچنین در حوزه مسکن ۱۲ هزار تعاونی داریم که ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد مسکونی را ساخته اند.

بنائی‌فر افزود: یکی از فعالیت های اتاق تعاون برگزاری نمایشگاه ساختمان است که بزرگترین نمایشگاه داخل کشور است که در ماه آگوست برگزار می شود.

«شیخ مصطفی عبدالرحمن عبدالله» رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان اقلیم کردستان عراق با بیان اینکه آماده ارتباطات گسترده تجاری با اتاق تعاون ایران هستیم،گفت: می خواهیم سالانه کنفرانس مشترک در ایران یا سلیمانیه برگزار شود تا به توسعه روابط بپردازیم.

وی افزود: باید تجار وارد این کشور شوند و از ظرفیت های ایران استفاده کنند؛ از این رو سعی می کنیم تا اتاق تجارت عراق با اتاق تعاون ایران تعامل خوبی داشته باشد.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان اقلیم کردستان عراق ادامه‌داد: فعالان اقتصادی که از طریق اتاق تعاون معرفی شوند، مورد حمایت ما در عراق قرار خواهند گرفت.

عبدالرحمن عبدالله با بیان اینکه ما در اتحادیه در صنعت کیف و کفش همکاری داریم، گفت: دوست داریم در داخل ایران این صنعت را ادامه بدهیم، همچنین در گذشته در حوزه پوشاک نیز با ایران فعالیت هایی داشته ایم.

وی عنوان کرد: اکنون پیشرفت های خوبی به دلیل فناوری ها و ارتقای کیفیت داشته ایم که جذابیت زیادی دارد، ضمن اینکه آمادگی داریم از ظرفیت اتاق تعاون ایران استفاده کنیم.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان اقلیم کردستان عراق با بیان اینکه اتحادیه ما از ۱۹ سال گذشته کار خود را شروع کرده است، گفت: با تشویق سرمایه گذاران و تولیدکنندگان توانسته ایم به اهداف خود دست پیدا کنیم اما با ورود داعش مشکلاتی در حوزه تولید ایجاد شد و بعد از آن نیز بیماری کرونا شروع شد.

وی گفت: اما با همه این موارد توانسته ایم که به کار خود ادامه دهیم و اکنون چندین کارخانه در حوزه های مختلف اقتصادی تاسیس کرده ایم که یکی از کارخانه ها سیمان است که تا حدودی نیاز کشور را تامین می کند.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان اقلیم کردستان عراق ادامه‌داد: در حوزه میلگرد نیز کارخانه خوبی در سلیمانیه و اربیل راه اندازی کرده ایم که نیاز به واردات نداریم. محصولات کشاورزی از جمله سیب و انار تولید می کنیم و در حوزه صادرات فعال هستیم.

وی به میزبانی اعضای اتاق تعاونی همدان اشاره کرد و گفت: اعضای اتاق تعاون در سفری به سلیمانیه با ظرفیت های اتحادیه ما آشنا شدند و ما نیز از دو روز گذشته مهمان اتاق تعاونی همدان هستیم.

وی بیان داشت: اکنون نیز در نمایشگاه کیف و کفش چرم ایران در شهر آفتاب شرکت کردیم و قرارداد بستیم.

وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران ارتباطات خوبی با همه کشورهای همسایه به ویژه با سلیمانه داردگفت: انقدر که ما در نمایشگاه شرکت می کنیم در سایر نمایشگاه ها شرکت نمی کنیم به عنوان مثال در ماه سه بار به ایران سفر می کنیم ما به دنبال جذب سرمایه و توسعه تجارت بین دو کشور هستیم.

تاکید بر ساماندهی کولبران و مرزنشینان

در ادامه این نشست، «رخیصی» معاون امور استان‌ها و اتحادیه ها اتاق تعاون ایران با اشاره به اینکه ما یک بحث مهم در کوله بری و مرزنشینی داریم، گفت: سامانه ای توسط دولت راه اندازی شده است که در اختیار اتاق تعاون قرار دارد.

وی افزود: تعاونی های مرزنشین در کشور داریم که خدمات متنوعی ارائه می کنند در حوزه جلوگیری از قاچاق در مرزهای کشورمان نیاز به ساماندهی داریم که در ایران قابل انجام است اما احتیاج به نهادی داریم که در اقلیم کردستان نیز ساماندهی در حوزه جلوگیری از قاچاق را انجام دهد.

وی ابراز امیداواری کرد: با همکاری اتاق های عثمانی خودمان از جمله کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی بتوانیم با همکاری اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان کردستان عراق موضوع ساماندهی را انجام بدهیم.

وی با اشاره به توانمندی های صادراتی ایران گفت: هر کدام از استان های ما دارای ظرفیت های صادراتی و سرمایه گذاری هستند که دعوت به همکاری با اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان کردستان عراق می کنیم.

جمالی، نماینده اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان اقلیم کردستان در جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه ما ارتباط تنگاتنگی با سلیمانیه عراق داریم گفت: در حوزه های مختلف تعاملات خوبی با سلیمانیه عراق داریم که امیدواریم تداوم پیدا کند.

وی افزود: به دنبال این هستیم که انجمنی تشکیل دهیم تا بیشتر در اختیار اهالی کردستان عراق باشیم.

بهاء الدین مدیر فروش محصولات پوشاک و کفش با بیان اینکه ما می خواهیم قانونی در راستای توسعه روابط با سلیمانیه عراق تهیه کنیم گفت: تا از این طریق همکاری خوبی در حوزه چرم و کفش داشته باشیم که در اساسنامه اتاق نیز هست. اجرایی کنیم تا مانعی در آینده ایجاد نشود.

رحمان نادی، دبیر اتاق تعاون همدان با اشاره به اینکه یک هزار و ۲۰۰ شرکت تعاونی فعال در همدان داریم گفت: ما از سال ۱۳۸۹ در اتاق تعاون استان همدان تحقیقی انجام دادیم که یک هزار و ۲۰۰ شرکت تعاونی فعال داریم که ۷۰۰ مورد از این تعاونی ها کالایی را تولید می کنند که دارای قابلیت صادرات است.

وی افزود: سال ۱۳۸۹ ما لیست صادر کنندگان استان را گرفتیم یک شرکت تعاونی در صادرکنندگان استان همدان وجود نداشت.

وی ادامه داد: نمایشگاهی در مرکز تجاری اتاق تعاون ایران در سلیمانیه برگزار کردیم که ۴۵ غرفه برپا شد و ۱۶۰ شرکت در این نمایشگاه حضور پیدا کردند که نتیجه آن امضای ۴۳ قرارداد به ارزش هشت میلیون دلار صادرات بود.

وی با اشاره به فعالیت اتاق بازرگانی و اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان کردستان عراق گفت: این اتحادیه در پنج استان اقلیم کردستان نماینده دارد که شیخ مصطفی از بازرگان بزرگ اقلیم کردستان هستند.

وی افزود: بیشترین حجم صادرات ما در سال ۱۳۹۴ به کردستان اقلیم است گفت: با اقلیم کردستان ۲۵ قرارداد منعقد شد که منجر به صادرات ۶۵ میلیون دلار به اقلیم کردستان شد. همچنین سال گذشته حدود ۴۰ میلیون دلار صادرات به اقلیم کردستان داشتیم.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

ساماندهی حاشیه نشینی از برنامه های وزارت راه و شهرسازی است

به گزارش ایرنا، فرزانه صادق شامگاه چهارشنبه در بازدید از مناطق حاشیه شهر چابهار اظهار …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ