مهشید سلیمانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این طرح در راستای ترغیب همه مردم به ایجاد محیطی بدون مانع و دسترسپذیر بودن خدمات برای جامعه توانیاب اجرایی میشود.
وی گفت: مناسبسازی اماکن عمومی و خصوصی از جمله ادارات، بانکها و ساختمانهای عمومی یکی از برنامههای ستاد هماهنگی مناسبسازی اماکن عمومی است که دبیرخانه این ستاد در بهزیستی است و در این راستا قوانین و کمیته ساماندهی مصوب شده است.
سلیمانی با اشاره به اینکه مناسبسازی اماکن عمومی شامل نصب رمپ در ورودی ادارات، نصب سرویس بهداشتی فرنگی، آسانسور است گفت: در بازدیدهای که برای جشنواره شهید رجایی سالانه انجام خواهد شد میزان مناسبسازی ارزیابی میشود.
به گفته وی، دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی استان مستقر در اداره کل بهزیستی در نظر دارد به اماکنی که اصول و ضوابط مناسبسازی منطبق با کتاب ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری را برای افراد دارای معلولیت رعایت کنند و دارای تجهیزات و امکانات استاندارد است و از نیروی انسانی آموزشدیده بهره گیرند، نشان مناسبسازی اعطا کند.
سلیمانی افزود: بر این اساس تمام متقاضیان از جمله مدیران و مالکان ساختمانها و اماکن عمومی (دولتی و خصوصی) دسترسپذیر که معیارهای دسترس پذیری را رعایت کردند، میتوانند در این زمینه اقدام کنند.
به گفته وی، در صورتی که مدیر یا مالک ساختمان ۷۰ تا ۹۰ درصد معیارهای مناسبسازی را در ساختمان رعایت کرده باشد، نشان نقرهای و در صورتیکه ۱۰۰ درصد معیارها در ساختمانهای با وسعت زیاد رعایت کرده باشد، نشان طلایی اهدا میشود.
سرپرست اداره کل بهزیستی چهارمحال و بختیاری گفت: این طرح با هدف آگاهسازی عمومی، تشویق و قدردانی از مدیران و مالکان ساختمانها و اماکن عمومی دسترسیپذیر اجرا میشود.
سلیمانی گفت:مدیران و مالکان در بخش دولتی و غیردولتی که ساختمان آنها حداقل دارای ورودی مناسب و دسترسی مناسب برای افراد ویلچرنشین داشته باشند و یا آسانسور و بالابر داشته باشند، میتوانند با تماس با شماره ۰۳۸۳۲۲۲۳۲۳۲ اطلاعرسانی کنند تا کارشناسان برای ارزیابی به محل اعزام شوند.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای 12 شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعتی دارد که هماکنون ۳۵ هزار از توانخواهان و توانیابان زیرپوشش بهزیستی قرار دارند.
منبع