به گزارش ایرنا، طبق آمار اعلامی از وی مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری روند شیوع دیابت در این استان روند افزایشی دارد و در حال حاضر ۳.۵ درصد کل جمعیت و ۶.۲ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال این استان مبتلا به این بیماری هستند.
در حال حاضر بیش از ۴۰ هزار بیمار دیابتی در چهارمحال و بختیاری شناسایی شده است که بیشترین میزان ابتلا به این بیماری در رده سنی بین ۳۰ تا ۷۰ سال است.
اهمیت این موضوع و تاثیری که بیماری دیابت بر روی کیفیت زندگی مردم دارد سبب شده تا محققان و پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی در خصوص راهکارهای کنترل این بیماری و معکوس کردن سیر طبیعی آن مطالعاتی انجام دهند.
معصومه معزی روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با تشریح جزییات این پژوهش افزود: در قالب یک طرح پژوهشی به بررسی ارتباط میان پیروی از درمان با عوامل اجتماعی موثر بر سلامت در بیماران دیابتی پرداخته شده است که در این پژوهش پیروی از سبک زندگی سالم و تبعیت از درمان به عنوان فاکتورهای اصلی پرداخته شده است.
وی ادامه داد: دیابت یکی از مهمترین بیماریهای مزمن در جهان است که کنترل آن با توجه به عوارض متعددی که ایجاد میکند از اهمیت بالایی برخوردار است و میطلبد تا برای پیشروی از این بیماری و بروز عوارضی نظیر نابینایی و یا قطع عضو، بیماران در همان مراحل ابتدایی بیماری به پزشک مراجعه و مطابق نسخه اقدام به مصرف دارو کنند.
دکترای تخصصی پزشکی اجتماعی تصریح کرد: در این مطالعه مقطعی- تحلیلی که بر روی ۱۵۰ بیمار مراجعهکننده به کلینیک دیابت در شهرکرد طی سالجاری انجام شده است مشخص شد که بین کنترل دیابت با فاکتورهایی نظیر داشتن سبک زندگی سالم، خودکارآمدی بالا، جنسیت مونث، نداشتن بیماری همراه، مصرف نکردن سیگار، سطح بالای تحصیلات، متاهل و شاغل بودن و مصرف داروی خوراکی متفورمین رابطه معنادار و مستقیمی وجود دارد که میتواند در جلوگیری از پیشروی بیماری موثر واقع شود.
به گزارش ایرنا، به اختلال سوخت و ساز مواد قندی در بدن، بیماری دیابت می گویند. این اختلال به دلیل عدم ترشح و یا ناکافی بودن ترشح انسولین ایجاد میشود؛ در نتیجه میزان قند خون بالا میرود. انواع دیابت شامل مواردی همچون دیابت نوع یک، دیابت نوع ۲ و دیابت بارداری است.
منبع