به گزارش ایرنا، سرهنگ علی اکبریان آذر روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ماموریت مستقیم از وزارت کشور در این زمینه داریم و در قالب طرح هجرت، از ورود و اقامت این اتباع در استان جلوگیری خواهد شد.
وی به فعالیت مراکز مشاوره در کلانتری ها اشاره کرد و ادامه داد: در ۴۴ کلانتری استان ۶۵ مشاور و مددکار اجتماعی خدمات رایگان ارایه می دهند و نیروی انتظامی در این زمینه بر اساس اطلس آسیب های اجتماعی حرکت می کند.
اکبریان آذر با بیان اینکه این مشاوران به دنبال مصالحه و حل اختلافات هستند گفت: امسال ۳۳ هزار ۴۰۰ خدمات مشاوره در نیروی انتظامی ارایه شده است بالای ۹۱ درصد معادل ۲۸ هزار مورد در کلانتری ها بوده که بالای ۷۱ درصد به مصالحه انجامیده است.
وی گفت: شماره ۰۹۶۵۸۰ مشاوره تلفنی نیز در همین راستا راه اندازی شده است.
وی همچنین به فراوانی پرونده ها در کلانتری ها نیز اشاره و اظهار کرد: اختلافات خانوادگی، مسایل اجتماعی، حقوقی و نزاع و درگیری بیشترین فراوانی تخلفات در استان را دارند.
اکبریان آذر به ورود روانشناسان در حوزه درمان جامعه و کمک به نیروی انتظامی تاکید کرد و افزود: طبق نظرسنجی ها، ۳۸ درصد مردم از بیماری روانی پنهان رنج می برند که حضور روانشناسان در کنار پلیس می تواند راهگشا باشد.
وی همچنین بر همکاری رسانه ها و مردم با پلیس برای کاهش آسیب های چهارشنبه سوری تاکید کرد و گفت: در این زمینه باید از خانواده ها شروع کرد و با نسل جوان هم ارتباط سازنده برقرار کنیم.
اکبریان آذر به راه اندازی دبیرخانه هوشمندسازی پلیس نیز اشاره کرد و گفت: مرکز داده کاوی پلیس در همین راستا راه اندازی شده است و از نخبگان و پارک علم و فناوری درخواست داریم پلیس را همراهی کنند.
وی به حادثه انفجار محله آخمقیه تبریز نیز اشاره کرد و افزود: این حادثه بر اثر نگهداری مواد منفجره و محترقه و آماده سازی برای چهارشنبه سوری رخ داد.
وی گفت: مواد اولیه این مواد منفجره به راحتی از رنگ فروشی ها، داروخانه ها و مصالح فروشی ها قابل تامین است و پلیس در همین راستا ۱۸۲ فقره بازدید از اصناف انجام داده است اما برخی اصناف به اصول اصناف پایبند نیستند و مشکلاتی ایجاد می کنند.
هشت نفر در انفجار آخمقیه جان باختند
فرمانده انتظامی شهرستان تبریز نیز گفت: در انفجار آخمقیه که نتیجه نگهداری مواد محترقه و آماده سازی آن برای چهارشنبه سوری بود، هشت نفر جان خود را از دست دادند.
سرهنگ یداله جهان آرا ادامه داد: این حادثه ابتدا حادثه انفجار گاز گزارش شد که پس از بررسی بیشتر، انفجار به دلیل مواد محترقه تایید شد.
وی با اشاره به اینکه در این حادثه چهار ساختمان به کلی تخریب، ۳۶ خانه و چهار خودرو و موتور سیکلت خسارت جزیی دیدند، ادامه داد: در قسمتی از این خانه مواد محترقه برای چهارشنبه سوری آماده می شد و در قسمتی دیگر نیز طلای استخراج شده از معدن اندریان با سیانور استحصال می شد که در نهایت به انفجار و فوت چند نفر انجامید.
جهان آرا در مورد حضور بانوان در ورزشگاه ها و ممانعت پلیس در برخی موارد، افزود: نظر فرماندهی انتظامی استان این است که برای حضور بانوان در ورزشگاه ها زیرساخت ها باید فراهم و حرمت بانوان حفظ شود.
وی ادامه داد: برای بازی های خانگی تراکتور، به رغم کاستی ها در زیرساخت های ویژه بانوان، پلیس همکاری های لازم را انجام داده اما انتظار این است که نواقص موجود برطرف شود تا بانوان به راحتی در ورزشگاه ها حاضر شوند.
منبع