حجتالاسلام علیرضا قبادی، جامعهشناس و کارشناس دین، در ادامه سلسله یادداشتهای «ظرفیتهای شادیبخش در اسلام و تشیع» به مناسبت فرارسیدن میلاد امام جواد(ع) یادداشتی در اختیار ایکنا قرار داده است که در ادامه با هم میخوانیم.
ولادت با سعادت امام نهم شیعیان حضرت امام محمد تقی ملقب به جواد الائمه(ع) را تبریک و شادباش میگویم. در این ولادت خجسته، گفتار کوتاه دیگری را درباره ظرفیتهای شادی آفرین در اسلام و تشیع تقدیم میداریم.
چنانکه در گفتارهای گذشته اشاره شد، شادی ضرورت زندگی اجتماعی است و کارکردهای فراوانی برای فرد و جامعه دارد؛ اما مصادیق و رفتارهای شادی آفرین و معیارهای وصول به شادی در فرهنگهای مختلف متفاوت است. در این گفتار اشاره میکنیم به مصداقی از رفتار شادی آفرین و شرطی که امام جواد(ع) برای حراست و پایداری آن گوشزد کردند.
در روایتی آمده است: مردی با خوشحالی نزد امام جواد(ع) رسید. امام از او علت خوشحالیش را جویا شد. او جواب داد: از پدرت شنیدم که فرمود: بهترین روزی که سزاوار شادی بنده خداست، روزی است که در آن توفیق یافته باشد خدمتی به برادر مؤمن خود کند. امروز نيازمندانى به من مراجعه كردند و من نياز ۱۰ نفر از آنها را برطرف كردم، بدين جهت چنين سرور و شادى به من دست داده است. امام جواد(ع) فرمودند: به جانم سوگند كه شايسته است چنين شاد و خوشحال باشى. سپس امام آیه ۲۶۴ سوره بقره را تلاوت کردند که میفرماید: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تُبْطِلُوا صَدَقَاتِكُمْ بِالْمَنِّ؛ اى آنانكه ايمان آوردهايد، بخششهای خود را با منت نهادن و اذيت كردن، باطل نسازید.
گویا امام جواد(ع) با قرائت آیه مزبور شرط حراست و ماندگاری شادمانی را به آن شخص یادآور شدند.
در پایان با تبریک مجدد ولادت پر میمنت امام جواد(ع)، حصول و وصول به شادمانیهای مادی و معنوی را در این ایام پرسرور رجب و ولادت امام هدایت، از خداوند کریم مسئلت داریم و به روح ملکوتی امام جواد سلامی تقدیم میداریم: السَّلامُ عَلَيْكَ يا نُورَاللّٰهِ فِي ظُلُماتِ الْأَرْضِ.
انتهای پیام
منبع