پیام تسلیت مدیران سیاسی و فرهنگی برای استاد فقید موسیقی

به گزارش ایکنا، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نادره رضایی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد اله‌یاری‌فومنی، مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری، سیدمحسن خاتمی، مدیر فرهنگسرای نیاوران، احمد صدری، سرپرست دفتر موسیقی، محمدعلی مرآتی، مدیرعامل انجمن موسیقی ایران و آرش زینال‌خیری، رئیس سازمان بسیج هنرمندان کشور، تعدادی از مدیران سیاسی و فرهنگی مجموعه‌های مختلف کشورمان بودند که پس از انتشار خبر درگذشت فریدون شهبازیان با ارسال پیام‌های جداگانه درگذشت این آهنگساز شاخص ایران‌زمین را تسلیت گفتند.

استاد شهبازیان؛ انسجام‌بخش خانه موسیقی

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در پی درگذشت فریدون شهبازیان آهنگساز شهیر و پیشکسوت ضمن پیامی و اظهار تسلیت عنوان کرد: «فقدان هنرمند فرهیخته موسیقی، آهنگساز شهیر و پیشکسوت رهبر ارکستر موسیقی ملی ایران استاد فریدون شهبازیان موجب تأسف و تأثر گردید.

ایشان از چهره‌های فاخر هنرآفرین و خوش‌قریحه و در زمره سرآمدان رشته موسیقی و آهنگسازی ملی و سنتی و فیلم و سریال و ترانه‌های به‌یاد ماندنی و از تلاشگران عرصه رشد و اعتلای این هنر ارزشمند بودند که در طول سال‌ها فعالیت هنری، تولید آثار ماندگار موسیقایی و اجرای متعدد رهبری ارکستر سمفونیک را برعهده داشتند که برخی کارهای ایشان در ردیف آثار پرشنونده موسیقی پس از انقلاب می‌باشد.

در زمینه فعالیت‌های صنفی موسیقی نیز استاد فریدون شهبازیان از جمله در خانه موسیقی و دیگر مراکز تصمیم‌ساز اقداماتی اثرگذار و انسجام‌بخش داشتند.

فقدان شهبازیان ضایعه‌ای بزرگ برای هنر ایران

در پیام تسلیت فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت آمده است: «درگذشت استاد فریدون شهبازیان را به خانواده محترم ایشان، جامعه هنری و تمامی دوستداران هنر تسلیت عرض می‌کنم. بدون شک فقدان ایشان، ضایعه‌ای بزرگ برای فرهنگ و هنر این سرزمین است.»

هنرمند خلاقی که معلم خردمندی بود

سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در پیامی به این اتفاق تلخ برای عرصه هنر کشور واکنش نشان داد. در بخشی از پیام صالحی چنین آمده است:

«زندگی صحنه یکتای هنرمندی ماست

هر کسی نغمه خود خواند و از صحنه رود

صحنه پیوسته به‌جاست

خرم آن نغمه که مردم بسپارند به یاد

خبر درگذشت هنرمند پیشکسوت و موسیقیدان برجسته، زنده یاد فریدون شهبازیان موجب تأسف عمیق گردید. این هنرمند گرانقدر، با سال‌ها تلاش و آفرینش آثار فاخر، برگ‌های زرینی بر دفتر موسیقی ایرانی افزود، او نه تنها هنرمندی خلاق که معلمی خردمند و الهام‌بخش برای نسل‌های متعدد از اهالی موسیقی بود.»

در فراق هنرمندی که نیم قرن درخشید

نادره رضایی، معاون امورهنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در پیام خود چنین نوشته است: «نغمه‌های به‌یادماندنی از «جام تهی» و «پر کن پیاله را» تا «کوچه سار شب» و «شهیدان خدایی»، آهنگسازی بر اشعار بزرگان ادب فارسی ازحافظ تا اخوان ثالث و بیش از پنجاه فیلم و سریال که در گنجینه بصری مردم ایران ثبت شده و در گوش جان ما خوش نشسته است، اثر هنرمندانه مردی است که امروز رخت دنیا از تن برکند و در سفری ابدی، دنیا و مافی‌ها را ترک کرد؛ فریدون شهبازیان.

فریدون شهبازیان، بیش از نیم قرن در موسیقی ایران درخشید و در جایگاهی در خور ایستاد و هر که از او و هنرش یاد می‌کرد می‌دانست که از هنرمندی بنام و شایسته صحبت می‌کند که موسیقی ایران و سازهای ایرانی را به خوبی می‌شناسد و با استفاده از سازهایی مثل قانون در ارکستراسیون خود، حال‌ و هوای ایرانی به اثرش می‌بخشید. شهبازیان می‌دانست برای فرهنگ و مردمی، موسیقی می‌سازد که با مفاهیم شاعرانه و عرفانی سروکار داشته و همین است که وقتی رباعیات خیام را به نغمه درمی‌آورد، مفهوم بلند شعر خیام را به ملودی‌هایش پیوند می‌زند.»

از دست دادن پشتیبان بی‌مثال موسیقی

محمد اله‌یاری‌فومنی، مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی هم در پیام تسلیت خود نوشته است: «با یادت سرمستم ای نگاه آسمانی؛ موسیقی ایران یک پدر، استاد و پشتیبانِ بی مثال را از دست داد که رفتنش درد عمیقی بر دلها نشاند. فریدون شهبازیان، انسان شریفی بود که در موسیقی بزرگ شد؛ آن را بزرگ‌تر کرد و به آن پر و بال داد؛ وطن را بسیار دوست داشت و در آثارش بارها و بارها به آن پرداخت.

در ساخته‌های شهبازیان پیوند عجیبی با دین و سایر مفاهیم با ارزش اخلاقی و انسانی دیده‌ می‌شد؛ «شهید وطن»، «عاشورا»، «کعبه نور»، «پدران آسمانی» و بسیار آثار دیگرش گواه این امرند. ردپای او تا همیشه در موسیقی ایران جاودانه است و طنین آثارش بر جای‌جای تالار وحدت می‌ماند و فقدانش زخمی جبران نشدنی بر تن موسیقی می‌اندازد.»

در سوگ الگوی الهام‌بخش موسیقی

در متن پیام تسلیت سیدمحسن خاتمی، مدیر فرهنگسرای نیاوران هم آمده است: «فریدون شهبازیان، یکی از میراث‌داران موسیقی و آهنگسازان برجسته‌ این سرزمین بود که تلاش‌هایش در حفظ و خلق آثار فاخر موسیقی ایرانی ستودنی‌ست. او، استادی برجسته و الگویی الهام‌بخش برای نسل‌های بعدی اهالی موسیقی است و نواها و نغمه‌های ماندگارش، همواره در حافظه موسیقی ایرانی، طنین‌انداز خواهد بود.»

پیام تسلیت مدیران سیاسی و فرهنگی برای استاد فقید موسیقی

نام او در حافظه و سینه مردم ثبت شده است

احمد صدری، سرپرست دفتر موسیقی در پیام تسلیت خود آورده است: «با کمال تأسف جامعه موسیقی یکی دیگر از چهره‌های نامدار خود را از دست داد. استاد فریدون شهبازیان از آهنگسازان به نام موسیقی بود که چندین دهه به رشد و تعالی موسیقی کمک کرد و آثار به جا مانده از او گواه همین است. زین پس نام او را باید در حافظه و سینه مردمی که آثارش را زمزمه می کنند جستجو کرد و شنید. بدون شک تأثیر او در موسیقی قابل انکار نبوده و تا همیشه یاد و خاطره اش جاودان خواهد بود.»

نام فریدون شهبازیان فراموش نمی‌شود

محمدعلی مرآتی، مدیرعامل انجمن موسیقی ایران هم ضمن تسلیت به مناسبت درگذشت فریدون شهبازیان، آهنگساز و رهبر ارکستر نوشته است: «نام استاد فریدون شهبازیان در حافظه تاریخی موسیقایی معاصر ایران فراموش نشدنی است و آثار کم نظیرشان هویت‌بخش فرهنگ شنیداری ایران زمین است.»

آثار شهبازیان گنجینه‌ عظیم شکوه، فرهنگ و هنر ایران

آرش زینال‌خیری، رئیس سازمان بسیج هنرمندان کشور با انتشار پیامی درگذشت آهنگساز و رهبر ارکستر موسیقی ایران، فریدون شهبازیان را تسلیت گفت.

در بخشی از این پیام می‌خوانیم: «با نهایت اندوه، از درگذشت استاد فریدون شهبازیان، آهنگساز، نوازنده و رهبر ارکستر موسیقی ایران با خبر شدیم، ایشان یکی از ذخایر فرهنگی و هنری کشور عزیزمان بودند که تمام عمر عزیز خود را صرف خدمت به موسیقی ارجمند و متفکر کردند.

آثار زنده نام فریدون شهبازیان در عرصه‌ موسیقی فیلم، موسیقی پاپ، تلفیقی و همچنین در مقام تنظیم‌کننده و ناظر ضبط آهنگسازان دیگر گنجینه‌ای عظیم از زیبایی و شکوه فرهنگ و هنر ایران زمین است که تا ابد زنده و جاری خواهد ماند.»

شهبازیان ۲۱ خرداد ۱۳۲۱ در خیابان فخر رازی محله دانشگاه تهران متولد شد. با تشویق و راهنمایی پدرش حسین شهبازیان، به موسیقی گرایش پیدا کرد و در هنرستان عالی موسیقی به تحصیل موسیقی و فراگیری ساز ویلن پرداخت.

پس از آن فراگیری ویولن را تا اخذ دیپلم نوازندگی این ساز، در کلاس‌های شبانه «لوئیجی پاساناری» که در آن زمان کنسرت‌مایستر ارکستر سمفونیک تهران بود، ادامه داد.

شهبازیان در ۱۷ سالگی به عضویت ارکستر سمفونیک تهران به رهبری حشمت سنجری درآمد؛ پس از آن همکاری خود را با ارکستر گل‌های رادیو آغاز کرد. در آن هنگام ارکستر گل‌ها به رهبری روح‌الله خالقی و پس از او جواد معروفی فعالیت می‌کرد. در سال ۱۳۴۵ رهبر گروه کر و ارکستر سمفونیک رادیو شد.

شهبازیان فارغ‌التحصیل دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است. شهبازیان در دهه ۶۰ آهنگسازی برای فیلم را نیز آغاز نمود. وی به همراه علی معلم دامغانی شورای موسیقی را در صدا و سیما تشکیل دادند که وظیفه نظارت و حمایت از موسیقی پاپ را به عهده داشت.

از جمله آثار موسیقی فیلم که توسط زنده‌نام شهبازیان ساخته و برخی به صورت آلبوم‌های مستقل موسیقی نیز منتشر شده‌اند باید موسیقی متن فیلم‌های «آوار» به کارگردانی سیروس الوند، «شیر سنگی» به کارگردانی مسعود جعفری جوزانی، «پائیزان» به کارگردانی رسول صدرعاملی، سریال «باغ گیلاس» به کارگردانی مجید بهشتی و فیلم‌های سینمایی «هیوا» به کارگردانی رسول ملاقلی‌پور، «اخراجی‌ها» به کارگردانی مسعود ده‌نمکی و «خاموشی دریا» به کارگردانی وحید موسائیان اشاره کرد.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

فارس فردا تعطیل نیست

به گزارش ایکنا از فارس، به نقل از روابط عمومی استانداری فارس، محمود رضایی کوچی، …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ