امین غلامنژاد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: امروز با توجه به تلاش ماموران راهداری برای برفروبی مسیر کیله به سردشت، عوامل گمرک و گذرنامه در مرز کیله سردشت مستقر شده بودند و تردد مسافران در مرز انجام شد.
وی اضافه کرد: بارش برف سنگین در این منطقه باعث شده بود که کاموین های عراقی نتوانند به مرز کیله سردشت بیایند و به دلیل عدم حضور کامیونهای عراقی مبادله کالا (صادرات و واردات) در این گمرک انجام نشد.
مدیر گمرک سردشت گفت: امسال در مجموع ۴۲۵ هزار تُن انواع کالا از این گمرک صادر شده و عمده کالاهای صادراتی در مرز کیله سردشت تره بار، خشکبار، مواد معدنی، مصنوعات چوبی، پلاستیکی و فلزی بود.
وی اظهار کرد: امسال در بخش واردات کالا و در قالب معاملات پایاپای مرزی (مرزنشینان با رویه کولبری) نیز انواع لوازم خانگی به ارزش یک میلیون و ۸۹۰ هزار دلار از طریق این گمرک وارد کشور شده است.
وی با اشاره به افزایش تردد مسافران از مرز کیله سردشت نیز اظهار کرد: با تداوم فعالیت پایانه مرزی کیله سردشت امسال در مجموع ۱۳۹ هزار و ۹۳۴ مسافر از این مرز تردد کرده است که در مقایسه با سال قبل افزایش چشمگیری داشته است.
به گزارش ایرنا، بازارچه مرزی کیله سردشت از سال ۱۳۸۲ برای تسریع در صادرات کالا و تولیدات داخلی کشور آغاز به کار کرد و این بازارچه مرزی سال گذشته به عنوان یکی از مرزهای رسمی کشور در هیأت دولت به تصویب رسید و روزانه بیش از ۵۰۰ نفر در این بازارچه مرزی امرار معاش میکنند.
مرز کیله تا سردشت ۱۸ کیلومتر و تا شهر قلعهدیزه عراق ۱۷ کیلومتر مسافت دارد و این فاصله کمترین مسافت بین ۲ شهر مرزی در غرب کشور و از دیگر مزیتهای این مرز است.
طبق اعلام اداره هواشناسی مهاباد سامانه بارشی فعالیت خود را از عصر روز شنبه در آذربایجانغربی شروع کرده که بیشترین فعالیت آن برای جنوب استان پیشبینی می شود و در این مدت سردشت و پیرانشهر به ترتیب با ثبت ۲۰ و ۱۸ میلیمتر بارندگی پربارش ترین شهرهای استان بودند.
شهرستان سردشت با جمعیت ۱۲۰ هزار نفر در جنوب آذربایجانغربی و در امتداد مرزهای ایران با شمال عراق قرار گرفته، این شهرستان مرزی دارای ۲ بازارچه مرزی مصوب «کیله» و «اشکان» در طول مرز با شمال عراق است.
منبع