علامتی: برای حمایت و رونق حوزه اسباب‌بازی باید تعرفه‌ها اصلاح شود


به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، نشست خبری «نهمین جشنواره ملی اسباب‌بازی ایران» با حضور حامد علامتی رئیس شورای سیاست‌گذاری اسباب‌بازی و مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، محمدرضا کریمی‌صارمی معاون تولید کانون، لیلا بابایی دبیر این جشنواره و احسان منشی رئیس انجمن تولیدکنندگان اسباب‌بازی ۲۳ دی ۱۴۰۳ در کانون پرورش فکری برگزارشد.

شعار «نهمین جشنواره ملی اسباب‌بازی ایران» این دوره «بازی تمرین زندگی» است

حامد علامتی با تاکید بر اینکه مسئولیت شورای نظارت بر اسباب‌بازی بر عهده کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است، ادامه داد: این مسئولیت فرا بخشی است و وزارت صمت، وزارت آموزش و پرورش و چند وزارتخانه دیگر در آن همکاری می‌کنند. همچنین تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان در بخش خصوصی در این شورا حضور دارند. شورای نظارت بر اسباب‌بازی وظیفه هماهنگ کنندگی، تنظیماتی و تسهیل‌گری بر عهده دارد.

رئیس شورای نظارت بر تولید اسباب‌بازی افزود: مدیرعامل کانون در راستای تحقق به رسالت خود، در جایگاه کانون و همچنین ریاست شورای نظارت بر اسباب‌بازی، بخش حکمرانی در عرصه اسباب‌بازی را بر عهده دارد، تا بتواند تولیدکنندگان این صنعت را به شکلی راهنمایی کند که تولید متناسب با نیاز مخاطب باشد و به دست مخاطب برسد.

مدیرعامل کانون پرورش فکری با اشاره به شعار نهمین دوره جشنواره ملی اسباب‌بازی توضیح داد: شعار این دوره «بازی تمرین زندگی» است. فلسفه بازی‌های سازنده امروز در دنیا کاملا مشخص است و با این شعار جشنواره نهم را آغاز کردیم. با توجه به گفته مقام معظم رهبری شعار سال ۱۴۰۳ «جهش تولید با مشارکت مردم» تعیین شده است، یکی از اهداف جشنواره عمل به همین شعار است و تلاش داریم در این جشنواره از کالاهای تولید داخل حمایت کنیم.

واردات کالاهایی که مشابه آن در ایران تولید می‌شود، ممنوع است

علامتی با بیان اینکه جشنواره ملی اسباب‌بازی به برقراری ارتباط بین فعالان، تولیدکنندگان و مخاطبان بازی و اسباب‌بازی کمک می‌کند، گفت: این جشنواره در تلاش برای ساماندهی صنعت اسباب‌بازی و زمینه‌سازی استقرار نظام نوآوری است. با عنوان حاکمیت و دولت باید بتوانیم به این صنعت رونق دهیم و تولیدها باید متناسب با نیازهای کودک و خواسته‌های اولیا کودک باشد. اسباب‌بازی تولید داخلی از نظر آموزشی، محتوایی و مناسب بودن قیمت باید بتواند با تولیدکنندگان خارجی رقابت کند. به همین دلیل است که واردات کالاهایی که مشابه آن در ایران تولید می‌شود، ممنوع است.

اسباب‌بازی تولید داخلی از نظر آموزشی، محتوایی و مناسب بودن قیمت باید بتواند با تولیدکنندگان خارجی رقابت کند

رئیس شورای نظارت بر تولید اسباب‌بازی با اشاره به اینکه حدود ۱۲۰ تولیدکننده داخلی در تهران، اطراف تهران و برخی شهرها در این جشنواره حضور خواهند داشت، افزود: مسئولیت بخش‌های تخصصی را به نهادهای فعال واگذار کردیم. کانون پرورش فکری و شورای نظارت بر اسباب‌بازی نقش تنظیماتی و تولیدی را برعهده دارد.

به گفته مدیرعامل کانون پرورش فکری جشنواره ملی اسباب‌بازی از چند بخش تشکیل شده است. بخش اول نمایشگاه و فروشگاه جشنواره است که همزمان با جشنواره از ۲۵ دی تا ۱۰ بهمن در سالن دو هزار کانون برگزار خواهدشد. نمایشگاه ترویج بازی و اسباب‌بازی بخش دیگر این جشنواره است که در مجموعه حجاب برگزار می‌شود. همچنین با همکاری دانشگاه سوره، در طول برگزاری جشنواره، نشست‌های علمی برگزار خواهدشد.

او افزود: بخش رقابتی و انتخاب اسباب‌بازی برتر ساخت ایران بخش دیگر جشنواره است که در آن نزدیک ۵۰ شرکت داخلی با نشان‌های مختلف شرکت می‌کنند. از طرفی در این دوره بخشی برای انتخاب مقالات و پایان‌نامه‌های برتر داشتیم، این روند به روند علنی شدن تولید اسباب‌بازی در ایران کمک می‌کند. امسال بخش عروسک‌های بومی محلی را به جشنواره اضافه کردیم و استان آذربایجان‌ شرقی در این حوزه فعالیت خواهد داشت.

تولیدات آموزشی باید معاف از مالیات باشند

علامتی با اعلام اینکه در نهمین جشنواره ملی اسباب‌بازی بیش از دو هزار بازی سرگرم کننده عرضه خواهدشد، افزود: برای حمایت و رونق حوزه اسباب‌بازی باید تعرفه‌ها اصلاح شود، با شورای نظارت در سال‌های گذشته برای اصلاح تعرفه‌ها اقدامات موثری انجام شد. همچنین باید بر واردات نظارت کنیم که با همکاری وزارت صمت و گمرک، این مهم در حال انجام شدن است. سعی کردیم کاری کنیم تا تولیدات آموزشی معاف از مالیات باشند. باید بتوانیم در حوزه ترویجی نگاه بین‌المللی داشته باشیم، در دستور کار کانون و دولت است، تا برای تولیدکنندگان امکان حضور در نمایشگاه‌های کشورهای مختلف را ایجاد کنیم.

باید برای تولیدکنندگان امکان حضور در نمایشگاه‌های کشورهای مختلف را ایجاد کنیم

مدیرعامل کانون پرورش فکری اعلام کرد: در دوره مدیریتم در کانون، تولید بازی و اسباب‌بازی را به حداقل رساندم، زیرا من متولی این بخش هستم، از طرفی به تولیدکنندگان سفارش تضمین می‌دهم. اسباب‌بازی را از تولید کننده خریداری می‌کنم و اینگونه از شرکت‌های دانش بنیان حمایت کردیم.

رئیس شورای نظارت بر تولید اسباب‌بازی درباره یکی از طرح‌های نهمین دوره جشنواره اسباب‌بازی توضیح داد: در این دوره طرح اهدای اسباب‌بازی به کودکان نیازمند را خواهیم داشت، همچنین طرح اهدای اسباب‌بازی به کودکان غزه و لبنان انجام خواهدشد.

یک گام به بلوغ نزدیک‌تر شدیم

لیلا بابایی با اشاره به شعار نهمین دوره جشنواره ملی اسباب‌بازی گفت: شعار این دوره «بازی تمرین زندگی» است. در ایستگاه نهم یک گام به جلو برداشتیم و به بلوغ نزدیک‌تر شدیم. یکی از مهم‌ترین نگاه‌های دست‌اندرکاران جشنواره حمایت از تولید ملی در راستای انجام گفته‌های مقام معظم رهبری است.

دبیر نهمین دوره جشنواره ملی اسباب‌بازی درباره روند فعالیت دبیرخانه این جشنواره اعلام کرد: از میان اسباب‌بازی هایی که به دبیر خانه رسیده بود، ۲۲۰ اثر به مرحله نهایی رسید. آثار از دو منظر تولید کیفی و محتوایی مورد بررسی قرار گرفت.

کارگر ایرانی باید توان خرید اسباب‌بازی داشته باشد

احسان منشی جشنواره ملی اسباب‌بازی را همانند بخش اکران عمومی جشنواره فیلم فجر دانست و گفت: جشنواره جایی است که می‌توانیم از نظر مخاطبان آگاه شویم و برای بهبود تولید، تلاش کنیم. انجمن اسباب‌بازی ایران در طی ۶ سال گذشته، در عرصه تولید داخلی اسباب‌بازی تحرک ایجاد کرد، اگر بتوانیم اسباب‌بازی را بومی کنیم، موجب رشد اشتغال‌زایی و تولید کالای با کیفیت خواهدشد

رئیس انجمن تولیدکنندگان اسباب‌بازی با بیان اینکه همیشه میان کشورهای صاحب صنعت و کشورهایی که می‌خواهند بازار داشته باشند، رقابت وجود دارد، ادامه داد: نمی‌توان منکر تاثیر تحریم‌های ظالمانه شد، در جامعه توان خرید و در نتیجه توان تولید کاهش یافته است، برای عبور از چنین شرایطی امروز تولید ملی ایران نیاز به توجه دارد و نیاز به اشتغال داریم تا کارگر ایرانی هم بتواند اسباب‌بازی بخرد، من به عنوان تولیدکننده موظف هستم که کالا را با قیمت تمام شده مناسب در اختیار کودکان کشور بگذارم.

در حوزه کودکان معلول، به گفتمان اجتماعی نیاز است

محمدرضا کریمی‌صارمی با بیان اینکه در حوزه کودکان معلول، به گفتمان اجتماعی نیاز است، ادامه داد: شناخت جامعه از این کودکان مهم است. فقط هم در حوزه اسباب بازی نیست در همه بخش های زندگی باید اطلاعات مردم از کودکان معلول بالا برود.

مدیر تولیدکانون افزود: در مساله آموزش کودکان معلول شاید مدارس از ابزارهای خاص استفاده کند اما یک مادر و یک پدر باید بتواند از ابزارها برای پرورش کودک استثنایی کمک بگیرد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

کراماتی از امام جواد(ع) و الگویی برای نویسندگان

به گزارش خبرنگار معارف ایرنا رهبر معظم انقلاب هفته پیش، در پایان مجلس روضه‌ شهادت …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ