مرتضی توکلی؛ مدیر مرکز طبع و نشر قرآن کریم در ابتدای این بازدید به بیان سیر تحول مرکز و فعالیتهای انجام شده در آن پرداخت و گفت: در ابتدا، رسمالخط کتابت قرآن در سایر کشورهای اسلامی(کشورهای آسیای شرقی مانند مالزی، کشورهای میانه مانند ترکیه، کشورهای عربی مانند عراق، سوریه، اردن، عربستان سعودی، کشورهای آفریقایی مانند مصر و کشورهای حاشیه خلیج فارس) مطالعه و در پنج نقطه دستهبندی و اطلاعات بسیاری نیز جمعآوری شد.
وی ادامه داد: علاوه بر اینها، رسمالخطهای موجود در فرهنگ فارسی شیوه نیریزی و طاهر خوشنویس و… نیز بررسی، و آورده مطالعات و بررسی این موارد رسمالخط جدید، ایجاد شد. این رسمالخط در همایشهای مختلف به سایر کشورهای اسلامی عرضه شده و توجه و تأیبد استادان مطرح را نیز دریافت کرده است.
توکلی افزود: از جمله تولیدات مرکز میتوان به تفسیر یکجلدی، قرآن ویژه دانشجویان، دانشآموزان و قرآن خط بریل ویژه نابینایان اشاره کرد و علاوه بر رسمالخط و تولیدات مرکز، رونقبخشی به کتابت قرآن و به صورت ویژه، توجه به بانوان کاتب قرآن از کارهای مهم مرکز بوده است.
این گزارش حاکی است، مجید تقیزاده؛ مدیر واحد آموزش مرکز نیز در این بازدید از تجربیات آموزشی در زمینه رسمالخط قرآن، آموزش معلمان، موانع و آسیبشناسی وضع موجود نکاتی را بیان داشت و مهدی بابایی؛ مدیر دارالکتابه مرکز نیز در اهمیت کتابت قرآن و رواج این امر در میان دانشآموزان مطالبی را بیان کرد.
هادی عبادی؛ مسئول فنی، رایانه و فضای مجازی مرکز طبع و نشر قرآن کریم نیز در اهمیت درگیر کردن قشر دانشآموزی با محتواهای موجود و تولید محتوا در فضای مجازی در جهت ایجاد تحرک، شوق و انگیزه در آنها نکاتی را بیان کرد.
در ادامه احمد بانیابیانه؛ مسئول دبیرخانه کمیسیون توسعه آموزش عمومی قرآن کشور اشاره کرد که اقدام ٩ از راهبرد ملی شماره ٣ برعهده مرکز طبع نشر قرآن کریم است و در این راستا برگزاری دوره توانمندسازی مربیان قرآن(آموزگاران) کمعلامت در استانها را برای سال آینده را پیشنهاد داد.
در پایان این بازدید، دبیر کمیسیون توسعه آموزش عمومی قرآن کشور بر لزوم توجه به محتواهای فاخر در آموزش و پرورش تأکید کرد و با توجه به مطالب طرح شده در جلسه، به تبیین ظرفیتهایی که آموزش و پرورش آنها را در اختیار دارد پرداخت.
وی بر لزوم تبیین روش تدریس قرآن کمعلامت و نیاز ویژه به تربیت مدرس و مبلغ این امر از میان معلمان و فرهنگیان تأکید و پیشنهاد داد تا تفاهمنامهای جهت همافزایی و همکاریهای بیشتر تدوین شود که مورد استقبال طرفین قرار گرفت.
برپایی جشنوارههای هنری کتابت قرآن، برگزاری همایشهای تبلیغی و ترویجی نیز از جمله مباحثی بود که از سوی دبیر کمیسیون توسعه آموزش عمومی قرآن کشور مطرح شد.
انتهای پیام
منبع