چاره‌اندیشی درباره «رفتارهای خود آسیب‌رسان» نیازمند دسترسی به اطلاعات دقیق است


سیامک کورنگ بهشتی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: تحلیل و گفتمان درباره مرگ خودخواسته بطور معمول با برخی ملاحظات همراه است درحالیکه کنترل این پدیده نیازمند امکان دسترسی به آمار دقیق و بهبود سطح سلامت روان افراد جامعه با هم‌افزایی همه نهادهای مرتبط است.

وی اظهار کرد: آمار مرگ‌ خودخواسته در کشورمان نسبت به میانگین جهانی کمتر است اما بر این باوریم حتی یک مورد آن نیز نیازمند مطالعه و چاره اندیشی است زیرا حتی در صورت موفق نبودن، احتمال اقدام مجدد در افرادی که نجات یافته اند بیشتر است.

کورنگ بهشتی با بیان اینکه مجموعه عوامل مختلف فردی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بر خودکشی موثر است، اضافه کرد: مرگ خودخواسته پیامدهای ناگواری برای خانواده های درگیر با این موضوع به‌همراه دارد و آسیب های نهفته در این پدیده دوچندان است.

قائم مقام علوم پزشکی دانشگاه آزاد اصفهان با بیان اینکه وزارتخانه‌های کشور و بهداشت برای کنترل این پدیده همسو شده اند، گفت: دانشگاه ها نیز می توانند نقش مهم و محوری در پیشگیری و اقدام به خودکشی داشته باشند.

کورنگ بهشتی افزود: تدوین سند پیشگیری از خودکشی، هم‌افزایی همه نهادهای مرتبط، برگزاری همایش های علمی و روانشناسی و گسترش خدمات مشاوره از جمله اقدامات انجام شده برای پیشگیری از رفتارهای خود آسیب‌رسان است.

وی به «نخستین سمپوزیوم ملی پیشگیری از خودکشی» که آذر امسال در دانشگاه آزاد اصفهان با مشارکت ۳۷ دستگاه اجرایی استان و حضور حدود ۲ هزار نفر برگزار شد، اشاره کرد و گفت: نیمی از افراد دعوت شده در این همایش از دانشجویان روانشناسی و روان‌پرستاری بودند و نیمی دیگر را افرادی تشکیل می دادند که ممکن بود با موارد خودکشی مواجه شوند.

وی ادامه داد: مشاوران و کارشناسان نهادهای مرتبط با رفتارهای آسیب‌رسان از جمله نیروی انتظامی، زندان، دادگستری، آموزش و پرورش، دانشگاه علوم پزشکی، بهزیستی و آتش‌نشانی در این همایش برای مواجهه با موارد خودکشی آموزش های لازم را فرا گرفتند.

کورنگ بهشتی اضافه کرد: اجرای برنامه‌های مشابه با هدف پیشگیری و کاهش خودکشی و افزایش آگاهی عمومی جامعه در این زمینه ضروری است.

وی خاطرنشان کرد: بدلیل اهمیت این مساله بیشتر برنامه های پیشگیرانه از اقدام به خودکشی از حمایت‌های مالی و معنوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و سایر نهادهای مرتبط بهره‌مند می شوند.

به گزارش ایرنا، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امسال شیوه‌نامه‌ای را برای انتشار اخبار خودکشی صادر کرد و از رسانه‌ها خواست آگاهی دادن و اطلاع رسانی به جامعه و تقویت راهکارهای پیشگیری و مقابله با عوامل استرس‌زا را در اولویت قرار دهند.

به اذعان کارشناسان نگاهی بر مجموع رخدادهای خودکشی در دهه گذشته؛ ضرورت تامل و ریشه‌یابی این پدیده اجتماعی را بیش از پیش آشکار می‌کند.

بر اساس پژوهش های انجام شده، شایع‌ترین عوامل زمینه‌ساز خودکشی در ایران، اختلالات‌ روانی، مشکلات خانوادگی، اقتصادی، عاطفی، تحصیلی، تاثیرپذیری از فیلم ها و فضای مجازی، ناسازگاری‌ با محیط، اعتیاد و مشکلات جسمانی است.

به گفته کارشناسان، هر مرگ بر اثر خودکشی دستکم یکصد نفر را متاثر می‌کند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

آموزش‌های مهارتی، ابزار توسعه است

به گزارش ایرنا، جمیل احمدی عصر یکشنبه در آیین تکریم و معارفه مدیرکل سایق و …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ