مدیرکل صمت اردبیل: مردم با صرفه‌جویی انرژی به توسعه اقتصادی استان کمک کنند


مسعود ایرانی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا به ناترازی انرژی در کشور اشاره کرد و افزود: در سال‌های گذشته هم تعداد مشترکان خانگی برق و گاز افزایش یافته و هم توسعه صنعتی و اقتصادی به افزایش مصرف در حوزه‌های صنعتی منجر شده و به همین علت مصرف انرژی در کشور افزایش یافته است.

وی همچنین با اشاره به راهکارهای عبور از این وضعیت، اضافه کرد: با مدیریت ناترازی‌های حوزه انرژی، پویش «۲ درجه کمتر» از سوی رییس جمهور مطرح شده که این امر مورد پذیرش مردم و تولیدکنندگان قرار گرفته است و بر اساس آموزه‌های دینی هم باید در مصرف این منابع صرفه‌جویی کنیم.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل بیان کرد: سوای مسائل مبتلابه کنونی نباید از یاد ببریم که منابع انرژی، ثروت بین نسلی است و با استفاده از این انرژی در واحدهای تولیدی و صنعتی چرخ اقتصاد کشور به حرکت درمی‌آید و خیر آن به عموم ملت خواهد رسید.

وی در مورد وضعیت مصرف انرژی در حوزه صنعت استان اردبیل نیز گفت: از آنجایی که صنعت استان نوپا هست و تولیدکنندگان بیشتر از دستگاه‌های به‌روز استفاده می‌کنند، از این رو در زمینه مصرف انرژی مشکلی نداریم؛ به طوری که مجموع مصرف برق استان ۴۰۰ تا ۴۳۰ مگاوات است که از این میزان بین ۸۰ مگاوات تا ۸۵ مگاوات در واحدهای تولیدی و صنعتی مصرف می‌شود.

ایرانی در خصوص میزان مصرف گاز در استان عنوان کرد: در روزهای عادی ۷۰ درصد مصرف گاز در واحدهای تولیدی و صنعتی رخ می‌دهد و این روند در روزهای سرد سال به طور کامل برعکس می‌شود و مصرف بخش خانگی افزایش می‌یابد.

وی اضافه کرد: از همین رو تلاش بر این بوده در تعامل و همراهی متولیان حوزه انرژی، کمترین آسیب به مردم و تولیدکنندگان بخورد و از سوی دیگر واحدهای تولیدی و صنعتی با احساس مسئولیت و به طور داوطلبانه بین ۲۰ درصد تا ۵۰ درصد گاز مصرفی خود را کم کردند تا مردم با مشکل مواجه نشوند و انتظار می‌رود مردم هم برای کمک به توسعه اقتصاد استان و کشور در مصرف انرژی صرفه جویی کنند.

استقبال تولیدکنندگان برای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل با بیان اینکه واحدهای تولیدی با راهکارهای مختلفی در مصرف خود صرفه‌جویی می‌کنند، در خصوص واحدهای دارای مصرف انرژی بالا گفت: با توجه به اینکه صنعت استان نوپا است، ماشین‌آلات دارای مصرف بالای انرژی نداریم و در عین حال در نشست‌هایی با حضور نمایندگان شرکت توزیع برق، گاز، اداره استاندارد و استانداری اگر مواردی برای تعویض و جابه‌جایی واحدهای دارای مصرف زیاد باشد، مورد بررسی و رسیدگی قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: نکته مهم دیگر این است که در راه‌اندازی صنایع از ماشین‌آلات و تجهیزاتی استفاده می‌شود که از نظر قیمت، کیفیت و میزان مصرف انرژی دارای استانداردهای مورد تایید باشد و کارشناسان اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت نیز بر این مساله نظارت دارند.

ایرانی بیان کرد: همچنین در راه‌اندازی واحدهای جدید رویکرد اداره‌کل صمت این است که به جای صنایع اشباع دارای مصرف بالای انرژی فاقد ارزش ذاتی، به سمت سایر تولیدات برود.

وی اضافه کرد: با وجود همه اینها اگر الگوی مصرف رعایت نشود، با در نظر گرفتن هزینه تمام شده در نهایت کالای تولیدی از نظر اقتصادی هم به صرفه نخواهد بود و تولیدکننده در فروش با مشکل روبه‌رو می‌شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل در بخش دیگری از اظهاراتش در خصوص استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در بخش صنعت استان گفت: استان اردبیل ظرفیت‌های خوبی در تولید انرژی‌های تجدیدپذیر دارد و تولید این انرژی در استان دارای توجیه اقتصادی است.

وی تصریح کرد: در سال‌ها و ماه‌های گذشته روندی در بین تولیدکنندگان شکل گرفته که از انرژی‌های نو و تجدیدپذیر برای تامین انرژی مورد نیاز خود استفاده کنند و در این زمینه شاهد استقبال خوبی از سوی تولیدکنندگان هستیم؛ علاوه بر این تکلیف قانونی هم هست که واحدهای تولیدی سالانه درصدی از مصرف انرژی خود را از انرژی‌های نو تامین کنند.

یک هزار و ۴۱۵ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل فعال است و ۴۰ هزار و ۸۴۰ نفر در این واحدها مشغول کار هستند.

استان اردبیل با جمعیت افزون بر یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر در شمال‌غربی ایران و همجوار با استان‌های آذربایجان‌شرقی، زنجان و کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

رییس‌کل دادگستری اردبیل: خیران به آزادسازی و اشتغال زندانیان کمک کنند

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام حسین کثیرلو عصر یکشنبه در جشن پویش مدرسه مهربانی در …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ