به گزارش ایرنا، حسین فرهیدزاده روز دوشنبه در هفتمین همایش استانی حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان آذربایجان شرقی اظهار کرد: اقتصاد پایدار به ۲ مولفه تولید و مصرف وابسته است و تولید کنندگان و مصرف کنندگان باید برای داشتن اقتصادی پویا و پایدار با هم وفاق داشته باشند.
وی با بیان اینکه نباید نسبت به افرادی که در امر تولید هستند توقع نظارتی داشته باشیم، گفت: در کنار ناترازی پولی، انرژی و ارزی، برنامه ریزی های ضعیف اقتصادی هم مشکلاتی را برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است و باید رفع شود.
فرهیدزاده افزود: به عنوان مثال، اگر در تامین نهاده های تولید ثبات داشته باشیم، تولید کننده با خیالی آسوده تولید می کند و با سود منطقی کالای خود را ارایه می کند.
وی، وظیفه سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان را تنظیم گری عنوان کرد و گفت: در تمام دنیا، رگولاتوری های وجود دارد که وظیفه شان تنظیم گری است و این گونه نیست که هیچ نظارتی بر تولید کننده وجود نداشته باشد اما این نظارت به معنی بگیر و ببند نیست و بیشتر جنبه حماتی دارد.
فرهید زاده به مشکلات موجود در زمینه تعهد ارزی اشاره کرد و افزود: طبق قانون، دولت این حق را دارد که به تولیدکنندگانی که یارانه ارزی دریافت می کنند نظارت کامل داشته باشد و در قیمت گذاری کالای تولیدی آنها نیز ورود داشته باشد.
وی با تاکید بر حذف رانت و تک نرخی شدن ارز، گفت: چون ایراداتی در سطح مدیریت داریم متاسفانه بهترین طرح ها را در بدترین زمان ها اجرا می کنیم.
وی افزود: اقتصاد مردم ضعیف و فاصله طبقاتی زیاد شده است از این رو باید کارهایی را پیش ببریم که در کشور تولید رونق بگیرد و رقابت ایجاد شود تا از این شرایط سخت به سلامت گذر کنیم.
پیوستن به FATF قیمت نهایی تولید در کشور را ۱۵ درصد پایین می آورد
نایب رئیس اتاق بازرگانی تبریز نیز در این همایش کاهش قیمت ها و ارتقا کیفیت را حمایت واقعی از مصرف کنندگان عنوان کرد و گفت: پیوستن به FATF (گروه ویژه اقدام مالی )، هزینه تولید در کشور را به رغم استمرار تحریم ها تا ۱۵ درصد به نفع مصرف کننده پایین می آورد.
رضا جعفری ادامه داد: عدم تعامل با دنیا، موجب شده است تا قیمت تمام شده محصولات در داخل ۱۵ درصد بیشتر شود .
وی افزود: سازمان های صمت و حمایت از تولید کننده و مصرف کننده، تعزیرات و اتاق بازرگانی باید به سمت کارهای خوب بروند و حمایت واقعی از تولید کننده را رقم بزنند و در این صورت است که مصرف کننده هم حمایت می شود.
جعفری گفت: وضع مردم خوب نیست و ما تولیدکنندگان وظیفه داریم تا با کمترین سود کالای تولیدی را عرضه کنیم همانطور که در دوران کرونا، هیچ کارگری را اخراج نکردیم باید در این شرایط هم در کنار مردم باشیم.
وی پیشنهاد داد: حمایت های بانکی نیز باید فعال شود و همانند بقیه کشورها، کارت های اعتباری خرید باید در اختیار مردم قرار گیرد تا در جامعه تحریک تقاضا صورت گیرد.
وی همچنین از حاکمیت خواست تا با رفتار عقلانی و جلوگیری از اظهار نظر برخی افراد، مقصدهای صادراتی را که به زور پیدا شده اند، حفظ کرده و از ایجاد تنش اضافی داخلی و خارجی جلوگیری کنند زیرا به اندازه کافی تنش داریم.
اقتصاد دستوری رانت زاست
رئیس سازمان صمت آذربایجان شرقی نیز در این همایش با بیان اینکه پیچیدگی ها و مشکلاتی در کشور وجود دارد، گفت: اقتصاد دستوری، رانت زا بوده و با این نوع اقتصاد نمی توان به تولید پایدار و سودده و در نهایت رضایت مصرف کننده رسید.
صابر پرینان ادامه داد: اگر نتوانیم زیرساخت هاف حمل و نقل و گمرک را با تولید همراه کنیم بزرگ تر کردن کارخانه ها نیز برای رشد تولید و اقتصاد جواب نخواهد داد و امکان رقابت نیز از بین خواهد رفت.
وی با بیان اینکه کل صادرات غیرنفتی ایران در سال گذشته ۴۷ یا ۴۸ میلیارد دلار بود گفت: کشور ویتنام تنها در حوزه پوشاک و کفش، ۷۸ میلیارد دلار صادرات داشته و این نشان دهنده وجود ایراد در زنجیره تولید و صادرات کشور است.
پرنیان گفت: برای رهایی از مشکلات و ایجاد رونق در تولید و اقتصاد، باید اقتصاد شبه دولتی کنار برود دیپلماسی اقتصادی باید فعال تر شود و از ظرفیت بازار ۵۰۰ میلیون نفری در همسایگی ایران باید به نحو درست استفاده شود و این موارد تنها از طریق حکمرانی خوب، حاصل می شود.
در این همایش از چند واحد تولیدی پیشرو در حمایت از حقوق مصرف کنندگان با اهدای لوح تقدیر و تجلیل شد.
منبع