همایش ملی عرصه جنگ شناختی ۲۹ دی ماه برگزار می‌شود


به گزارش خبرنگار دفاعی ایرنا، مهدی جعفری روز دوشنبه درباره همایش ملی عرصه جنگ شناختی، علوم و فناوری گفت: از یک دی ماه ۱۴۰۳ پیش نشست‌ها و کارگاه‌ها را برگزار کرده‌ایم، و همایش نهایی ۲۹ دی ماه خواهد بود.

وی با بیان اینکه اکثر کنشگران شناختی کشور در این همایش حاضر خواهند شد، افزود: سید کمال خرازی به عنوان پدر علم شناختی ایران هم حضور دارند. از محققین سطح یک کشور که در این زمینه کارهای جدی انجام داده‌اند دعوت کرده‌ایم. همایش از ساعت ۸ صبح شروع خواهد شد و تا ساعت چهار بعد از ظهر ادامه خواهد یافت.

رئیس دانشگاه صنعتی مالک اشتر اظهار کرد: دانشگاه صنعتی مالک اشتر با همکاری کنشگران و متخصصان شناختی و دانشگاه‌های نظامی و غیرنظامی برتر کشور، با شعار «توسعه، تاب‌آوری و برتری شناختی» اقدام به برگزاری این همایش کرده است.

جعفری با تاکید فرمانده معظم کل قوا بر ضرورت پرداختن به حوزه علوم و فناوری‌های شناختی و پیامدهای غفلت در این عرصه، گفت: این همایش با استناد به اسناد بالادستی از جمله سند اکتساب و توسعه علوم و فناوری‌های شناختی ستاد کل نیروهای مسلح، بستری را برای پرداختن به ابعاد مختلف جنگ شناختی ایجاد کرده و به دنبال بهره‌گیری از ظرفیت‌های دانشگاهی و علمی کشور است.

وی افزود: این همایش در پنج محور هوش مصنوعی و سایبرشناختی، علوم اعصاب و روانشناسی شناختی، مهندسی شناختی، علوم اجتماعی و جامعه‌شناسی شناختی و مدیریت راهبردی فضای شناختی برگزار می‌شود.

رئیس دانشگاه صنعتی مالک اشتر گفت: این رویداد نه تنها اهداف علمی، فنی و آموزشی را دنبال می‌کند، بلکه بستری برای تقویت تعامل میان نیروهای مسلح و دانشگاه‌های غیرنظامی کشور فراهم آورده است. ایجاد شبکه‌های دانشی، فنی و تحقیقاتی مشترک می‌تواند ظرفیت‌های جدیدی برای حل مسائل سازمانی و ملی ایجاد کند.

جعفری با بیان اینکه تاکنون ۳۵۱ مقاله علمی به دبیرخانه ارسال شده است، افزود: ۲۷ نشست تخصصی و ۲۸ کارگاه آموزشی برنامه‌ریزی شده که تاکنون ۲۲ نشست و ۱۶ کارگاه برگزار شده و مابقی برنامه‌ها طبق تقویم همایش ادامه پیدا می‌کند.
 

وی آفزود: این همایش اهدافی چون مفهوم‌سازی دقیق عرصه جنگ شناختی، کمک به توسعه و تعمیق علوم، تحقیقات و فناوری‌های عرصه جنگ شناختی، تبادل نظر در زمینه آخرین دستاوردهای پژوهشی و توسعه فناوری های عرصه جنگ شناختی و ایجاد بستری مناسب جهت رقابت سازنده کنشگران عرصه جنگ شناختی را دنبال می‌کند.

رئیس دانشگاه صنعتی مالک اشتر تاکید کرد: این رویداد ملی می‌تواند گامی مؤثر در مسیر تاب‌آوری و برتری شناختی کشور باشد.

جعفری گفت: تا به حال بشر، جنگ‌های مختلفی را به صورت سخت در حوزه‌های نظامی، رزم زمینی، نبردهای دریایی، هوایی انجام داده و امروز درگیر با جنگ‌های نرم در حوزه‌های سایبری و در حوزه جنگ شناختی است. جنگ شناختی در واقع جنگ نوین مبتنی بر علوم و فناوری‌های جدیدی است که برای افراد شناخته شده نیست، در واقع این جنگ در محیط خاکستری انجام می‌شود و لازم است که عرصه‌های جنگی شناختی هم برای جامعه شفاف بیان شود.

وی اضافه کرد: بدون شک پیروزی در جنگ‌های شناختی مستلزم برتری شناختی جامعه و تسلط بر عرصه‌های جنگ شناختی است.

رئیس دانشگاه صنعتی مالک اشتر افزود: در جنگ شناختی، مهم این است که مدل‌سازی، شبیه‌سازی کنترل و تغییر هدفمند ذهن و درک انسان برای کسب برتری مختل نشود.

جعفری گفت: در این جنگ باید ما به عرصه‌های آن کاملا مسلط باشیم و علوم و فناوری در این حوزه حرف اول را می‌زنند، در واقع در جنگ شناختی باید دنبال توسعه علوم و فناوری‌هایی باشیم که بتوانیم ادراک خودمان را و ادراک جامعه را در این حوزه تقویت کنیم.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

وزیر دفاع: پهپادهای ارتش دارای قابلیت نشست و برخاست در دریا هستند

به گزارش ایرنا، امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده روز دوشنبه در آیین الحاق ۱۰۰۰ فروند …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ