آغاز کارزار رسانه‌ای والدآگاه؛ فرزند ایمن/تشکیل تیم‌های پیشگیری از اعتیاد در ۳۹۰۰ محله

به گزارش خبرنگار ایرنا، فرهاد اقطار روز دوشنبه در مراسم افتتاح کارزار رسانه‌ای پیشگیری از اعتیاد والد آگاه فرزند ایمن در سازمان بهزیستی کشور افزود: برای این کارزار رسانه‌ای علاوه بر استفاده از ظرفیت نهادهای دیگر، پوسترهایی برای آگاهی بخشی خانواده‌ها در زمینه اعتیاد طراحی شده است و سئوال‌هایی مانند «آیا می‌دانی الان فرزندت کجاست؟» از خانواده پرسیده شده است. سئوال دیگر از خانواده ها این است که «آیا دوست فرزندت را می‌شناسی؟»، بسیاری از خانواده‌ها دوستان فرزندان خود را نمی‌شناختند یا اینکه یک فرزند دختر، محبت را در فضای مجازی از فردی که حتی چهره او را ندیده است، می‌گیرد.

وی با تاکید بر تاثیر محبت کلامی در جذب کودک و نوجوان اضافه کرد: همانگونه که در علم پزشکی واکسیناسیون می‌تواند از عوارض بیماری‌ها جلوگیری کند اگر نگاه خاص به خانواده داشته باشیم می‌توانیم در برابر اعتیاد واکسیناسیون ایجاد کنیم. این آموزش‌ها به مثابه واکسیناسیون باید قبل از شروع مدارس و قبل از مقطع دانشگاه اتفاق بیفتد.

کاهش استرس کنکور بهانه‌ای برای رفتن به سمت اعتیاد

معاون پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی گفت: با توجه به اینکه رفتار والد تاثیرگذار و تکرار شونده است، برای پیشگیری از اعتیاد کودکان باید به رفتار والدین توجه شود.

اقطار با اشاره به روش‌های سنتی آگاهی بخشی درباره اعتیاد که در آنها اعتیاد عجیب و غریب نشان داده می‌شد، افزود: همین نمایش عجیب بودن اعتیاد، فرزندان را به سمت آن جذب می‌کرد. بسیاری از فرزندان برای بیخوابی هنگام درس خواندن و کاهش استرس کنکور به سمت اعتیاد رفته‌اند.

وی با اشاره به سند ملی جامع پیشگیری از اعتیاد گفت: برای پیشگیری از اعتیاد، محیط های تیمی محلی راه اندازی شده که در این رابطه ۳۹۰۰ محله که بیشتر در مناطق حاشیه نشین و کم برخوردار در سطح کشور قرار دارند، تیم‌های اجتماع محور شکل داده‌اند.

رشد اعتبارات پیشگیری از اعتیاد برای نخستین بار

معاون پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی خاطرنشان کرد: در طرح های بهزیستی، زنان بیشتر اطلاعات می‌گیرند و به خانواده منتقل می کنند اما مردان اطلاعات را درون خود نگه می‌دارند و به صورت فردی استفاده می‌کنند؛ بنابراین برای انتقال بهتر اطلاعات، ۸۰ درصد همیاران بهزیستی را زنان تشکیل می‌دهند.

اقطار در ادامه به برنامه پیشگیری از اعتیاد زنان و کودکان موسوم به «پازک» اشاره کرد و گفت: این برنامه با رویکرد آگاه سازی زنان و کودکان درباره اعتیاد اجرا می شود و یک کارگاه ۱۴ جلسه‌ای است. زنان در معرض آسیب در این برنامه در محلات، برخی مهارت ها را برای پیشگیری از اعتیاد فرا می‌گیرند.

وی اضافه کرد: امسال اولین سالی است که اعتبارات پیشگیری از اعتیاد رشد پیدا کرده و ۱۰۰ در صد اعتبارات به ادارات بهزیستی استان‌ها پرداخت شده است.

آموزش پیشگیری از اعتیاد در ۷۹۲ محیط اداری

معاون پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی با اشاره به اجرای طرح ارتقای توانمندی های شناختی و رفتاری گفت: در اجرای این طرح، ۴۸۳۲ نفر در رابطه با اعتیاد، در دوره‌های کارگاهی آموزش دیدند.

اقطار افزود: در طرح آموزش مباحث ارتقای سلامت روانی و اجتماعی در راستای پیشگیری از اعتیاد در محیط های اداری، هشت ساعت آموزش برای کارکنان دولت در نظر گرفته شد که سال گذشته ۷۹۲ محیط اداری تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.

وی یادآور شد: بسیاری از مردم در حوزه اعتیاد، اطلاعات شفافی ندارند و در ارتباط چهره به چهره بهتر این اطلاعات را فرامی‌گیرند. مردم نیاز دارند که درباره پیشگیری از اعتیاد با آنها صحبت شود.

اقطار با اشاره به کارزار رسانه‌ای والدآگاه فرزند ایمن اظهار داشت: برای این کارزار رسانه‌ای علاوه بر استفاده از ظرفیت نهادهای دیگر مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بسیج، پوسترهایی برای آگاهی بخشی خانواده‌ها در زمینه اعتیاد طراحی شده و ابزارهای رسانه ای مورد استفاده در این کارزار، رسانه های چاپی، الکترونیکی و محیطی است.

براساس این گزارش، در این کارزار از پوستر ویژه این رویداد رونمایی شد.

وجود ۱۴۷۰ نوع ماده مخدر در دنیا

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به وجود ۱۴۷۰ نوع ماده مخدر در دنیا گفت: امروز تعداد مواد مخدر، اسامی جذاب و شیوه‌های استعمال مواد قابل مقایسه با گذشته نیست.

محمد جمالو افزود: هرگاه از آلودگی صحبت می‌کنیم باید به مولفه‌های آلودگی، محیط آلوده و میزبان آسیب پذیر توجه داشت که امروز در حوزه اعتیاد تمام این مولفه‌ها قابل قیاس با گذشته نیست.

وی ادامه داد: محیط آلوده اعتیاد فرق زیادی با گذشته پیدا کرده است؛ در گذشته فرزندان در حد زیست بوم اطراف خود برای دستیابی به مواد، دسترسی داشتند اما امروز به واسطه موبایل با جهان گسترده روبرو هستند.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر اضافه کرد: دسترسی به فضای مجازی مانند موضوع شکار در عصر غارنشینی از اقتضائات نسل امروز است که با بیشترین میزان مهارت و کمترین میزان آلودگی زندگی کنند اما چون هنوز نتوانسته ایم به این اقتضائات دست پیدا کنیم، میزبان‌های آلودگی، آسیب پذیرتر هستند به همین دلیل در دنیا با اپیدمی آلودگی فراگیر در حوزه اعتیاد روبرو هستیم.

جمالو افزود: راهبرد ایران در حوزه مبارزه با مواد مخدر متوازن است و در چهار بخش ورود و عرضه مواد، پیشگیری و ارتقای آگاهی عمومی، درمان و کاهش آسیب های اجتماعی و حمایت های اجتماعی انجام می شود.

وی ادامه داد: سند جامع ملی اعتیاد با توجه به این چهار بخش تدوین شده و سند پیشگیری از اعتیاد یکی از مهمترین این اسناد است.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: امروز مهمترین باری که فرزندان به دوش می کشند، زندگی نزیسته والدین است؛ هنگامی که به کودکان می گوییم «شما خوب زندگی کنید»؛ بزرگترین باری است که به دوش آنها می گذاریم.

جمالو افزود: در محیط آلوده به پهنای وب، دچار خطای مبتنی بر مقایسه غلط می شویم یعنی در گذشته خودمان را با همسایه و اطرافیان مقایسه می کردیم که تفاوت های جزئی داشت اما امروز خود را با پولدارترین، زیباترین و پرطرفدارترین افراد مقایسه می کنیم و تلاش می کنیم شبیه آنها شویم و انسان ها از خود راضی نیستند. بنابراین باید تلاش کنیم این خطای حسی را اصلاح کنیم.

وی تاکیدکرد: هرچند نسخه طلایی وجود ندارد که همه انسان های روی زمین با آن، حالشان خوب شود اما باید به عنوان والد، آگاه شویم و راه آن امید، آگاهی و ابتکار است.

جمالو خاطرنشان کرد: از زمانی که انسان متولد می شود تا موقعی که دیپلم می گیرد، ۹۰۰ جمعه وجود دارد و والدین باید از خود بپرسند که در این ۹۰۰ جمعه، چقدر از وقتشان را در کنار فرزندان خود سپری کرده اند.

میانگین زمان گفت و گوی خانواده های ایرانی ۱۵ دقیقه است

معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور نیز در این مراسم گفت: میانگین زمان گفت و گوی خانواده های ایرانی ۱۵ دقیقه است که موضوع گفت و گو نیز درباره دیگران بوده و آخر هم با مجادله تمام می‌شود به آن معنا که گفت و گوی با کیفیت اتفاق نمی‌افتد.

سیدحسن موسوی چلک با اشاره به موضوع پیشگیری از اعتیاد افزود: پیشگیری کار سختی است که در آن باید به نکاتی مانند انتخاب روش، مخاطب شناسی و انتقال درست اطلاعات توجه دارد.

وی اضافه کرد: امروز رسانه و تکنولوژی به واسطه فراگیری مهم هستند و پیامی که منتقل می شود باید حامل اثرگذاری باشد. عوامل زمینه ساز اعتیاد باید اولویت بندی شوند و براساس آن پیام‌های آموزشی طراحی شوند همچنین پیام باید روی عوامل محافظ، تاثیر بگذارد.

معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: برای پیشگیری از اعتیاد از محیط های کاری و تحصیلی نباید غفلت کرد. در انتقال اطلاعات پیشگیری از اعتیاد باید محورهای کودکان و نوجوانان، والدین، معلم و گروه همسالان توجه داشت.

موسوی چلک افزود: برای موثر بودن برنامه ای مانند برنامه پیشگیری از اعتیاد باید به چهار مولفه فراگیر بودن، جامعیت، کفایت (تناسب با نیاز) و پایداری و استمرار توجه داشت.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

۶ هزار زندانی در تهران به‌ مناسبت اعیاد ماه رجب به مرخصی می‌روند

به گزارش ایرنا از دادگستری استان تهران، علی القاصی مهر روز سه‌شنبه به‌مناسبت میلاد با …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ