افزایش قدرت بازدارندگی، پاسخ قاطع ایران به خیال خام دشمنان

به گزارش ایرنا،درحالی شاهد الحاق ۱۰۰۰ فروند پهپاد راهبردی با قابلیت‌های ضداستحکامات و پنهان‌کار با حضور امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جهموری اسلامی ایران و امیر سرتیپ عزیز نصیرزاده وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بودیم که بار دیگر موضوع توان افزایی و قدرت بازدارندگی ایران در صدر اخبار این روزهای رسانه های داخلی و خارجی قرار گرفته است. این پهپادها توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح طراحی و تولید شده و به گفته امیردریادار حبیب الله سیاری توانایی بالایی در پنهانکاری، قدرت انفجار بالا، برد زیاد و نقطه زنی دارد.

همچنین پیش از این(شامگاه شنبه ۲۲ دی ماه ۱۴۰۳)، سردار سرلشکر حسین سلامی در جریان بازدید از شهر موشکی سپاه، تاکید کرد: دشمن باید به این واقعیت آگاه باشد که اراده سیاسی در نظام ما برای مواجه با زیاده طلبی‌ها و سلطه خواهی‌ها و تجاوزات دشمن، قاطع و بی نقص است. در کنار آن اراده فرمانده‌هان و رزمندگانِ قدرت بازدارنده و دفاعی برای تحقق آن اراده سیاسی هم کامل است.

عیان شدن تنها گوشه ای از اقتدار دفاعی، نظامی، موشکی و پهپادی ایران نشان می دهد که توان بازدارندگی گسترده ایران هر روز نمودهای تازه ای دارد. به نحوی که جمهوری اسلامی ایران قادر است علاوه بر خودکفایی در حفظ حریم زمینی و هوایی، در حوزه اقتدارآفرینی و بازدارندگی نیز به موفیت های بزرگی دست باید.

در این زمینه، فرمانده کل سپاه انقلاب اسلامی ایران با بیان اینکه ما از سال‌های دور برای نبردهای بزرگ و پیکارهای پرحجم و مواجهه‌های سنگین و حتی طولانی مدت با آرایه‌های بهم پیوسته قدرت‌های به ظاهر بزرگ در سطح جهان و پیوست‌های منطقه‌ای آنها آماده شده‌ایم، تاکید می کند: قدرتی که در اینجا شکل گرفته، مربوط به دهه‌ها مجاهدت است. مجاهدتی که از درون کارخانه‌های تولید موشک تا شهرهای بزرگ آماده سازی آن شکل گرفته است. ما در درجه اول به قدرت خداوند و نصرت‌های او اعتماد داریم و در طول این اعتماد به قدرت دفاعی و بازدارنده خود ایمان داریم.

با تغییر در اولویت‌های موضوعی در نظام نوین جهانی و شرایط جدید خاورمیانه جمهوری اسلامی ایران نیز درصدد ایجاد استراتژی امنیتی-دفاعی جامعی در برابر همه دشمنان خود از جمله مخاصمان درون‌منطقه‌ای و مداخله‌گران برون‌منطقه‌ای برآمد. طی سال های اخیر بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران بازدارندگی تدافعی به معنای ضربه دوم بوده اما در مقاطعی با توجه با افزایش تهدیدات، ایران نیز از ظرفیت بازدارندگی تهاجمی خود بهره برده است.

بازدارندگی یکی از ساز وکارهای راهبردی- تاکتیکی دولت ها برای کاهش تهدید و افزایش ضریب امنیت کشور در برابر اقدامات تهاجمی دیگر دولت هاست. ایران از جمله کشورهایی است که همواره در معرض تهدید از سوی محیط پیرامونی خود قرار دارد از اینرو دولت های مختلف تلاش کرده اند با افزایش قدرت دفاعی و گسترش محیط امنیتی، ضریب بازدارندگی کشور را افزایش دهند.

بر این اساس، برنامه‌های مختلفی مبنی بر توانمندسازی دفاعی در قالب بازدارندگی مطرح شد. از جمله این برنامه ها می توان به توان افزایی قدرت موشکی، پهپادی، و سامانه های پدافندی در ارتش و سپاه اشاره کرد که در بازه های زمانی مختلف به این نیروها الحاق شده است. همچنین رزمایش های مختلف ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بعنوان یک تمرین عملیاتی و صحنه واقعی از دیگر نمودهای بازدارندگی جامع نیروهای مسلح محسوب می شود. رزمایش اقتدار پدافند هوایی ۱۴۰۳ ارتش و رزمایش پیامبر اعظم ۱۹ نیروی‌ زمینی سپاه پاسداران از جمله این رزمایش های اخیر محسوب می شود.

در رزمایش اقتدار پدافند هوایی ارتش که ۲۳ دی ماه با محوریت نیروی پدافند هوایی ارتش، در مناطق غرب و شمال برگزار شد، سامانه های مختلف پدافندی ارتش توان و ظرفیت خود را در دفاع از مرزهای هوایی به نمایش گذاشتند. همچنین مرحله پایانی پیامبر اعظم ۱۹ با حضور فرمانده کل سپاه و با شرکت رسته‌های مختلف و متخصص نیروی زمینی سپاه و اجرای سناریوهای عملیات در ابعاد پهپادی، ضد زره، توپخانه و نیروی مخصوص ۱۰ دی برگزار شد.

افزایش قدرت بازدارندگی، پاسخ قاطع ایران به خیال خام دشمنان

جمهوری اسلامی ایران از بزرگ‌ترین قدرت‌های موشکی و پهپادی در خاورمیانه است و قدرت بازدارندگی تسلیحات موشکی ایران اسلامی همواره خاری در چشم دشمنان بوده است. در این میان آرامش مردم، حفظ منافع ملی و افزایش قدرت بازدارندگی کشورمان بعنوان خط قرمز نیروهای مسلح محسوب می شود. در این چارچوب، اقتدار روزافزون جمهوری اسلامی ایران در زمینه دفاعی، بر مبنای راهبرد بازدارندگی و دفاع از تمامیت ارضی کشور تعریف شده و لحظه‌ای توقف ندارد. به نحوی که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با وجود دهه ها تحریم هر روز به دستاوردهای تازه ای در حوزه های دفاعی(آفندی و پدافندی و رزمی) دست می یابند. دستاوردهای دفاعی نیروهای مسلح و نقش آن در قدرت دفاعی و بازدارندگی ایران به قدری گسترده است که تنها بخشی از این دستاوردها در رزمایش ها و نمایش های نظامی نمود می یابد.

سرلشکر سلامی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این زمینه تاکید می کند که «وعده‌های صادق جزء کوچکی از نمایش این عظمت بود، هرچند بخش کوچکی از این توانایی بی انتها و پایان ناپذیر بود، پایان ناپذیر از این که هر روز از اقصی نقاط این سرزمین به تعداد سامانه‌ها و موشک‌ها اضافه می‌شود. شاید دشمن تصور می‌کرد قدرت تولید ما منقطع شده است، اما نرخ رشد قدرت موشکی ما به روز است. موشک‌ها واقعا هر روز، هم در کمیت، کیفیت و هم در مهارت و طراحی به روز و در حال افزایش است. وی تصریح کرد: امروز می‌توانید فراتر از ۲۰۰ فروند، صدها فروند را هم زمان در امواج متوالی با دقت بالا، سرعت، سبقت و تخریب بالا شلیک کنید».

نیروهای مسلح در چارچوب فرمایشات داهیانه رهبر معظم انقلاب و راهبرد توان افزایی و هوشمندسازی تسلیحاتی هر روز قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران را افزایش می دهد و افزایش قدرت دفاعی می تواند با افزایش بازدارندگی و دفاع از حریم هوایی، زمینی و دریایی خیال خام دشمنان علیه جمهوری اسلامی ایران را باطل کند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

پزشکیان با هدف گسترش روابط به تاجیکستان و روسیه سفر می‌کند

«حبیب‌الله عباسی» روز سه شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، سفر رئیس جمهور به …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ