محمد حسین اکبری روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۴۰ رشته قنات از مجموع ۱۵۷ رشته قنات از محل اعتبارات مدیریت بحران در حال احیا و بازسازی است.
وی با بیان اینکه در سال جاری ۶۳۰ میلیارد ریال از اعتبارات ملی و استانی سال ۱۴۰۲ برای احیا و بازسازی قنوات هزینه شده است، گفت: ۳۰۵ میلیارد ریال نیز از محل اعتبارات بحران و ملی سال ۱۴۰۳ نیز تخصیص یافته و در حال هزینه است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی عنوان کرد: در مجموع از محل اعتبارات مدیریت بحران و ملی سال ۱۴۰۳ تاکنون مبلغ ۳۰۵ میلیارد ریال تخصیص یافته که با اعتبار تخصیص یافته پیشرفت فیزیکی در بحث عملیات اجرایی احیای قنوات در دست اجرای تاکنون به ۷۰ درصد رسیدهاست.
اکبری اظهار کرد: این استان با هفت هزار و ۶۰۰ رشته قنات بیشترین تعداد قنوات را در سطح کشور دارد و سالانه استحصال آب باکیفیت از این قنوات حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب است.
وی افزود: ۲۵ درصد آب استحصالی بخش کشاورزی استان از محل قنوات تامین میشود که آب شیرین و باکیفیتی است و نسبت به آب استحصالی از چاهها بهرهوری بالاتری دارد.
اکبری با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۳۵ درصد قنوات استان از نظر طولی مرمت شده است بیان کرد: حدود ۳۵ درصد هم به دلیل بافت مقاوم نیازی به بازسازی و مرمت ندارد و مابقی قنوات نیاز به بازسازی دارد که در صورت تخصیص اعتبار دولتی و افزایش مشارکت مردم روند کار به سرعت انجام خواهد شد.
منبع