نگارش عهدنامه امام علی(ع) به مالک اشتر با خط کوفی

به گزارش ایکنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی مسجد کوفه، تولیت مسجد کوفه و مزارهای وابسته به آن، به مناسبت سالروز ورود امام علی(ع) به شهر کوفه در روز ۱۲ رجب سال ۳۶ هجری قمری، این روز را به عنوان روز خوشنویسی عربی نام‌گذاری کرده است.

هدف از نام‌گذاری این روز، ترویج و حمایت از هنر خوشنویسی اسلامی است؛ تولیت مسجد کوفه در سال‌های گذشته نیز شاهد تجلیل از چهره‌های هنری و برگزاری سمینارها و مسابقاتی با هدف برجسته ساختن زیبایی‌شناسی هنر خوشنویسی عربی بوده است.

به همین مناسبت، اداره خوشنویسی عربی از راه‌اندازی طرح نگارش نامه امام علی (ع) به مالک بن الحارث الاشتر خبر داد و گفت: این طرح، شامل نگارش این عهدنامه می‌شود که حامل ارزش‌های انسانی است که بر جسته‌ترین آن این است «الناس صنفان: إمّا أخٌ لک فی الدین أو نظیرٌ لک فی الخَلق». (مردم دو گروهند یا همکیشان تو هستند یا همانندان تو در آفرینش) که توسط خوشنویسان نوشته می‌شود.

گفتنی است، خط کوفی نام خطی از خطوط اسلامی محسوب می‌شود که منسوب به شهر کوفه است و گفته می‌شود که در آن جا شکل گرفته و توسعه یافته‌است. خط کوفی بیشتر متشکل از خطوط مستقیم و زاویه‌دار است و کم‌تر خمیدگی یا دور در آن مشاهده می‌شود، اغلب شیوه‌های نگارش این خط با حرکت‌های عمودی و افقی ممتد و بلندی همراه است؛ هرچند در نسخه‌های متأخر این خط نقطه‌گذاری و حرکت‌گذاری دیده می‌شود اما در بیشتر متونی که به این خط در سده‌های نخست اسلامی نوشته شده نقطه‌هایی برای نشان دادن واکه‌های کوتاه و نقطه‌هایی برای تفکیک حروف مشابه نیست.

همچنین به مناسبت سالروز میلاد امیرالمؤمنین، علی(ع) و در راستای فعالیت‌های گرامیداشت میلاد مولود کعبه، نمایشگاه بین‌المللی هنرهای اسلامی در حرم مطهر امام علی(ع) برگزار شده است.

این نمایشگاه بین‌المللی شامل بیش از ۳۰۰ اثر نقاشی، خوشنویسی، تزئینات اسلامی، نقوش هنری و مینیاتورهایی با الهام از میراث اسلامی بوده و بخشی دیگر از آن به آثار هنری که مظهر سیره حضرت علی(ع) و زندگی آن حضرت از بدو تولد تا شهادت است، اختصاص داده شد.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

هوای ناسالم برای گروه‌های حساس تهران 100 روزه شد

به گزارش ایکنا، با افزایش آلاینده‌های هوا در تهران، عصر امروز عباس شاهسونی، رئیس گروه …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ