صدور خدمات فنی و مهندسی نیازمند رایزنی‌های دولتی و تقویت روابط سیاسی است

به گزارش ایرنا به نقل از اتاق بازرگانی، سهیل آل‌رسول با اشاره به ظرفیت‌های بالای تاجیکستان در جذب سرمایه‌گذاری در حوزه خدمات فنی و مهندسی اظهار داشت: شاید بازار تاجیکستان، بازار بزرگی محسوب نشود؛ اما به دلیل اشتراکات فرهنگی و زبانی که بین دو کشور وجود دارد، برای فعالیت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری ایرانیان، بسیار مستعد است.

وی از حُسن سابقه شرکت‌های فنی و مهندسی، پیمانکاران و مهندسان مشاور ایرانی در اجرای پروژه‌های مختلف تاجیکستان سخن گفت و افزود: در ایران بالغ‌بر ۶۰ هزار شرکت فعال در بخش صنعت احداث، راه‌سازی و ساختمان داریم که بیشتر آنها توان فعالیت و سرمایه‌گذاری در تاجیکستان را دارند. از طرفی این کشور به دلیل زیرساخت‌های فرسوده نیازمند توسعه بوده و شرکت‌های ایرانی هم می‌توانند با قیمت‌های رقابتی در این بازار فعالیت کنند.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران خاطرنشان کرد: از آنجایی که بودجه عمرانی کشور طی یک دهه گذشته، شرایط نامساعدی داشته است، رونق بخشیدن به صادرات می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد و از مهاجرت نیروی متخصص کشور جلوگیری کرده، برای کشور ارزآور باشد و بنگاه‌های اقتصادی را تقویت کند.

آل رسول با اشاره به سابقه مثبت شرکت‌های پیمانکاری و مهندسان مشاور ایرانی در تاجیکستان اظهار داشت: در زمان حاضر یکی از شرکت‌های بزرگ ایرانی که بارها به عنوان صادرکننده نمونه و ممتاز انتخاب شده است در کشور تاجیکستان فعال بوده و با همتایان ایتالیایی و فرانسوی خود، پروژه مشترک اجرا می‌کند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود یادآور شد: موضوع صنعت احداث و خدمات فنی و مهندسی با سایر بخش‌های تجاری و اقتصادی، متفاوت است. چون شرکت‌های فعال در این بخش به راحتی نمی‌توانند در مناقصه‌های بین‌المللی حضور پیدا کنند و از طرفی تعداد پروژه‌هایی که به صورت مناقصه بین‌المللی ارائه می‌شود، محدود است ضمن اینکه شرکت‌های ایرانی در حوزه تأمین ضمانت‌نامه‌های بانکی نیز با مشکلاتی مواجه هستند.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران ادامه داد: با توجه به این شرایط، باید اذعان داشت که اگر امروز ترکیه در این بخش فعال بوده و در کشورهای منطقه حضور خوبی دارد، ناشی از روابط سیاسی و پیگیری‌های این کشور است.

آل رسول ابراز امیدواری کرد: سفیر رئیس‌جمهور کشور و هیات تجاری اتاق ایران به تاجیکستان در فضای رو به رشدی که شاهد هستیم، بتواند ظرفیت‌های مناسبی را درراستای تقویت سطح روابط به ویژه در حوزه صدور خدمات فنی و مهندسی، ایجاد کند.

وی تصریح کرد: از نظر کمی و تعداد پیمانکاران و مهندسان مشاور برای سرمایه‌گذاری در تاجیکستان تا چند برابر امروز، ظرفیت وجود دارد که با پیگیری و رایزنی‌های دولتی، اجرایی می‌شود.

به گزارش ایرنا، هیات فعالان اقتصادی و اعضای اتاق ایران با همراهی صمد حسن‌زاده رئیس اتاق ایران و سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، دقایقی شامگاه سه شنبه 25 دی ماه عازم دوشنبه پایتخت تاجیکستان شدند.

اعضای هیات تجاری اتاق ایران را با توجه به ظرفیت‌های همکاری که بین دو کشور وجود دارد، فعالان حوزه‌های خدمات فنی و مهندسی، احداث، صنایع غذایی، کشاورزی، گردشگری، معدن و صنایع معدنی، دارو تشکیل می‌دهند.

همزمان با سفر مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری کشورمان به تاجیکستان، هیات تجاری فعالان اقتصادی کشور و اعضای اتاق ایران نیز با هدف بررسی راه‌های گسترش سطح روابط تجاری بین دو کشور عازم دوشنبه، پایتخت تاجیکستان شد.

در این هیات، تعدادی از روسای اتاق‌های استانی، روسای کمیسیون‌های تخصصی، فعالان حوزه‌های خدمات فنی‌ومهندسی، احداث، صنایع غذایی، معدن و صنایع معدنی، کشاورزی، پوشاک، دارو، صنایع بسته‌بندی، حمل‌ونقل، گردشگری و مخابرات حضور دارند.

بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، اعضای این هیات ضمن حضور در همایش تجاری ایران و تاجیکستان و دیدار با مقامات کشور میزبان، در نشست‌های تخصصی با همتایان خود حضور خواهند داشت.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

هیات تجاری اتاق بازرگانی ایران عازم دوشنبه شد

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از اتاق بازرگانی، همزمان با سفر مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ