به گزارش ایرنا شهادت حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی و روی کار آمدن دولت چهاردم از مرداد ۱۴۰۳ موجب تغییرات مدیریت در کلان کشور و استانها شد.
دانشگاه علوم پزشکی بیرجند که سال ۱۳۶۶ راهاندازی شد، امروز با ۶۵ کد رشته و ۱۱ رشته تحصیلات تخصصی و چهار هزار دانشجو و ۳۳۵ عضو هیات علمی فعالیت دارد جزو یکی از مراکز مهم دانشگاهی خراسان جنوبی به شمار میرود که اولین تغییرات مدیریت آن در دولت چهاردهم با حکم انتصاب دکتر محمود گنجی فرد رقم خورد.
۱۵ بیمارستان، ۹ دانشکده، بیش از هشت هزار نفر نیروی انسانی، ۴۰۰ پایگاه بهداشتی و ۸۵ پایگاه اورژانس شهری و جادهای زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان جنوبی فعالیت دارند.
هشتم دی ماه جاری ، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در حکمی، دکتر محمود گنجی فرد را به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند منصوب کرد.
امروز ۲۶ دی ماه جاری معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت به خراسان جنوبی سفر کرد تا حکم وزیر بهداشت را به سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اعطا کند.
مهمانان ساعت ۹ صبح امروز به آیین تکریم و معارفه روسای دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سالن همایشهای دکتر فروزانفر دعوت شده بودند.
با وجود اینکه ظرفیت سالن بیش از ۵۰۰ نفر بود اما به علت ازدحام جمعیت، کادر خدمات مجبور به اضافه کردن صندلی در راهروها شدند ولی باز هم برخی تا پایان مراسم سرپا ایستادند.
یکی از نکات قابل توجه در این مراسم که بیش از ۵۰۰ نفر مدعو داشت استفاده جمعیت انگشت شماری از ماسک بود، درحال که مسئولان بهداشتی همین دانشگاه علوم پزشکی هفته گذشته نسبت به شیوع آنفلوآنزا در استان هشدار داده بودند و از مردم خواستند که در تجمعها ماسک بزنند.
مراسم ساعت شروع ۹ و ۶ دقیقه با تلاوت آیاتی از سوره شوری توسط قاری که از نیروهای اورژانس بود آغاز شد.
پس از انجام دیگر مقدمات مرسوم آغاز مراسمها، کلیپی از سخنان دیدار رهبر معظم انقلاب پخش شد که معظم له فرمودند: اگر بخواهیم دانشگاه را تعریف کنیم، رکن اصلی تعریف دانشگاه علم است و دانش. سه وظیفهٔ اصلی دانشگاه دارد. اول عالم تربیت کند، دوم علم تولید کند، سوم به تربیت عالم و تولید علم جهت بدهد. دانشگاههای دنیا عالم تربیت میکنند، علم هم تولید میکنند، اما در این رکن سوم لنگند. نتیجه چه میشود؟ نتیجه این میشود که محصول تربیت علم و تولید علم و تربیت عالم میشود ابزار دست قدرتهای صهیونیستی و قدرتهای استکباری دنیا.
همهٔ ارکان دانشگاه باید به این سهنقطه توجه کنند. مدیر، استاد، دانشجو، متن درسی، فرایندهای آموزشی، همه باید در خدمت این سه جهت باشند.
سپس مجری برنامه که از پیشکسوتان فرهنگی خراسان جنوبی بود مراسم را با ابیاتی از محتشم کاشانی آغاز کرد: دهندهای که به گل نکهت و به گل جان داد / به هرکس آن چه سزا بود حکمتش آن داد …
در همین میان استاندار خراسان جنوبی هم به جمع مهمانان این مراسم پیوست.
پس از مقدماتی که مجری برای شروع مراسم بیان کرد نماهنگ ۲۰ دقیقه ای دستاوردهای دانشگاه در سه سال گذشته پخش شد که آغاز آن پروژههای عمرانی و پایان بخش آن اردوهای جهادی و رتبههای برتر دانشگاه علوم پزشکی بود.
سپس رئیس سابقه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند پشت تریبون رفت تا آخرین سخنرانی رسمی خود را در جمع کارکنان این دانشگاه ارایه دهد.
سید محمد موسوی میرزایی با اشاره به اینکه در سن جوانی و با اعتماد دولت شهید رئیسی به کسوت خدمت مردم در دانشگاه علوم پزشکی رسید یادی هم از روسای سابق دانشگاه کرد و گفت: آنچه به دست آمده محصول کار تیمی بوده است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه تمام دولتها هر آنچه در توان داشته آن را برای بهداشت و درمان به کار گرفته اند از انتخاب دکتر گنجی فرد به عنوان سرپرست جدید دانشگاه ابراز خرسند کرد.
جنگ برای رشد نهبندان
رئیس سابقه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انتخاب تیم مدیریتی دانشگاه از نیروهای جوان را یکی از رویکردهای خود برشمرد و افزود: خدا را گواه میگیرم که در انتصابها با هیچ فردی غرض ورزی نداشتم.
وی با این وجود اظهار کرد: اگر در حق کسی جفا شده عذرخواهی میکنم زیرا معتقد هستم که ناحقی بزرگترین آسیبرسان به سیستم است و اگر شخصی حقی بر گردن من دارد بیاید و بگیرد.
وی توسعه عدالت در شهرستانها را از دیگر رویکردها در دوره مدیریت سابق دانشگاه عنوان کرد و گفت: با این وجود در شهرستانهای توسعه یافته چرخ توسعه آن را کُند نکردیم.
موسوی میرزایی با اشاره به اینکه نهبندان پنج پزشک متخصص داشت اما الان این آمار به ۱۵ متخصص رسیده لذا جنگیدیم تا نهبندان رشد کند افزود: تعداد متخصصان استان هم ۲۰۸ بود الان ۲۷۸ نفر شده اند زیرا سعی کردیم درهای ورود متخصصان را باز کنیم.
وی در پاسخ به برخی نقدهای رسانه ای که وابسته به فلان نماینده بوده نیز گفت: اگر مجموعه ای از من حمایت کرده آتش به اختیار بوده و شخصا هیچ وابستگی به نهادی ندارم.
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در پایان سخترانی ۱۳ دقیقه ای خود تاکید کرد: سرباز مدیریت جدید دانشگاه هستم برای ارتقای شاخص های سلامت انسانی از هیچ تلاشی فروگذاری نمی کنم.
تشویق ممتد برای سه رئیس دانشگاه
پس از آن نماهنگ چهار دقیقه ای دیگری از تاریخچه پذیرش دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند پخش شد و تصاویر روسای دانشگاه از ابتدا تا زمان حال به روی پرده رفت.
دکتر کاظم قائمی، دکتر محمد دهقانی و دکتر گنجی فرد از جمله شخصیتهایی بودند که پخش نام و تصاویر آنها با تشویق ممتد حاضران همراه بود.
گام اول؛ پرداخت معوقات پرسنلی
در این بخش دکتر محمود گنجی فرد به عنوان سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی بیرجند پشت تریبون رفت تا برنامههای خود را ارایه دهد.
وی استفاده از توان جمعی، نظرات کارشناسی، و شنیدن صدا پرسنل را از اولویت های خود برشمرد و گفت: مطابق توصیههای رئیس جمهور ارتباط مستقیم با پرسنل باید قائده یک مدیر خوب باشد.( تشویق)
وی که با گفتن هر جمله مورد تشویق قرار میگرفت ادامه داد: تقویت نقاط قوت، دوری از نقاط ضعف همراه با انضباط مالی اهمیت ویژه ای دارد و توسعه به کمک پرسنل باانگیزه مد نظر خواهد بود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بیرجند پرداخت معوقات پرسنلی را مهمترین گام برشمرد و گفت: بدهیهای دارویی و تجهیزاتی در گام بعدی و قدم سوم توسعه کیفی خواهد بود البته در توسعه کمی هم در برنامه است.
وی با اشاره به اینکه از سهم خواهی منطقه ای و جناحی دوری می کنم ادامه داد: خیران بازوی توانمند دانشگاه بوده اند که باید به این ظرفیت توجه شود.
افزایش انگیزه کادر بهداشت و درمان، دغدغه مشترک مسوولان
جذب ۳۰ هزار میلیارد ریال برای پاداش بازنشستگان وزارت بهداشت از خبرهای خوشی بود که معاون وزیر بهداشت در این مراسم اعلام کرد.
استاندار خراسان جنوبی هم بر رفع دغدغه پرستاران تاکید کرد و سه تن از نمایندگان مجلس هم فرصتی یافتند تا توصیه هایی به مدیریت جدید دانشگاه علوم پزشکی بیرجند برای رفع محرومیت ها در استان داشته باشند.
استفاده از توان نیروهای بومی و نخبه پروی، تامین معیشت کادر بهداشت و درمان و بهره مندی از ظرفیت معادن در حوزه مشکلات بهداشتی از موضوعاتی بود که در این سخنرانی ها مورد تاکید قرار گرفت.
در پایان مراسم هم یک نفر از میان جمعیت برخواست پشت تریبون رفت تا حرفها تلنبار شده سه سال گذشته را بیان کرد.
رفتارهای غیر حرفه ای، بی احترامی به شأن دانشجویان، گلایه از سوء مدیریت و بی نظمی در مسایل مالی مهمترین موضوعی بود که این نماینده اینترها بدون اینکه خود را معرفی کند عنوان کرد.
منبع