به گزارش ایرنا، شهباز حسنپور روز پنجشنبه در نشست مشترک مجمع نمایندگان کرمان با مدیران برخی دستگاههای اجرایی استان افزود: این سختگیریها در استانهای دیگر مانند یزد وجود ندارد و باید با هماهنگی دستگاههای نظارتی، وضعیت استان کرمان بهبود یابد.
وی با انتقاد از آنچه اجرای بخشنامههای غیرکاربردی و سختگیرانه در کرمان دانست، اظهار داشت: بخشنامههایی که به صورت سختگیرانه اجرا میشوند، کارآفرینان و سرمایهگذاران را دچار مشکل کرده است که به نفع استان نیست.
نماینده مردم کرمان و راور در در دیدار با مدیران دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز گفت: استان کرمان که از همه ظرفیتها برخوردار است، در برخی شاخصها دچار افت شده و هدفگذاری ما باید به گونهای باشد که تا پایان دولت چهاردهم، سهم کرمان در تولید دارو و تجهیزات پزشکی به ۴۰ درصد برسد، نه اینکه از ۳۵ درصد به ۲۰ درصد کاهش پیدا کند.
وی اضافه کرد: تفکر حاکم بر دانشگاه علوم پزشکی کرمان، مانع تعامل سازنده با بخش خصوصی و خیرین شده که این رویکرد باید اصلاح شود تا بتوانیم از ظرفیت بخش خصوصی برای توسعه زیرساختهای بهداشتی و درمانی استان بهره ببریم.
حسنپور گفت: در شرایط فعلی که به دارو و تجهیزات پزشکی در استان نیاز داریم، باید تعامل بیشتری با شرکتهای داروسازی ایجاد کنیم و سیاستهای دست و پاگیر موجود را کنار بگذاریم.
وی افزود: شاخصهای بهداشتی و درمانی استان کرمان باید به سطح مطلوبی برسد و لازم است دست سرمایهگذاران و مردم را بگیریم و اعتماد ایجاد کنیم تا بتوانیم از این شرایط عبور کنیم.
مدیران جسور و متخصص بهکارگیری شوند
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به دغدغههای مردم و مسائل مختلف استان کرمان افزود: به رغم همراهی با دولت و بر اساس اصول معنویت مقام معظم رهبری، باید از مدیران شجاع، جسور و متخصص در اداره امور استفاده شود.
وی بیان کرد: از دولت درخواست داریم که از مدیران تصمیمساز و متعهد استفاده کند نه اینکه مدیران بر اساس سلایق سیاسی انتخاب شوند.
حسنپور با انتقاد از آنچه کندی پیشرفت برخی پروژهها از جمله در حوزه وزارت نیرو و پروژه انتقال آب خلیج فارس به کرمان دانست، گفت: ترک فعل برخی از مجموعهها باعث نگرانی شده است و به شدت از روند کند پروژهها گلایهمندم و حتی موضوع ترک فعل شرکت وابسته به وزارت نیرو را مطرح کردهام. اگر نیاز باشد از تمامی اختیارات قانونی به عنوان خادم مردم استفاده خواهم کرد و در صورت لزوم استیضاح وزیر مربوطه را کلید خواهیم زد.
وی به نگرانیهای مردم از پروژههای نیمهتمام در سطح شهرستانهای کرمان و راور اشاره کرد و از مسئولان خواست به صورت جدیتری به حل مشکلات موجود بپردازند.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی افزود: جلسات خوبی با مسئولان استان درخصوص تسریع روند اجرای پروژهها برگزار کردیم و امیدواریم بدهیهای پیمانکاران و مسائل قانونی به سرعت حل و فصل شود.
وی به مشکلات مربوط به انرژی خورشیدی و ناترازی انرژی در استان کرمان اشاره کرد و خواستار ورود جدیتر استاندار به این موضوع شد.
حسنپور تصریح کرد: روند توسعه انرژی خورشیدی در استان هنوز کند است و نیاز به سرعت بیشتری دارد لذا در مجلس از ظرفیتهای خود برای پیشبرد این پروژهها استفاده خواهیم کرد.
جذب تسهیلات اشتغال در کرمان پایین است
سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان نیز در نشست با مجمع نمایندگان استان گفت: ۱۵ درصد از تسهیلات اشتغال در استان جذب شده که از میانگین کشوری بسیار پایینتر است.
علیرضا ابراهیمی، موانع بانکی را یکی از دلایل کندی تحقق اشتغال در استان دانست و خواستار همکاری جدیتر بانکها در این زمینه شد.
وی گفت: این اداره کل با بیش از ۵۲ هزار واحد کارگری فعال و ۵۰۰ هزار کارگر، فقط ۳۱۴ پست مصوب دارد که پاسخگوی نیازها نیست. این کمبود در بخشهایی چون بازرسی کار، به شدت احساس میشود.
سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرمان از ثبت ۸۵ درصدی تعهد اشتغال استان در سامانه ملی رصد نیز خبر داد و افزود: کرمان با تحقق ۱۱۸ درصدی تعهدات اشتغال، رتبه اول استان را دارد اما چالشهایی مانند سختی دسترسی به اعتبارات و موانع بانکی همچنان وجود دارد.
چالش ناترازی مالی و پرداخت حقوق
همچنین مدیرکل تامین اجتماعی استان کرمان گفت: ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان ماهانه برای پرداخت حقوق بازنشستگان و هزینههای درمان در استان نیاز است اما تامین این مبلغ به دلیل ناترازی مالی و رکود اقتصادی با چالشهای جدی مواجه بوده است.
محمود شیخشعاعی افزود: سازمان تامین اجتماعی دولتی نیست و بودجه مستقل ندارد بنابراین وابسته به رونق اقتصادی و پرداخت حق بیمه از سوی کارفرمایان است.
وی با اشاره به چالشهای ناشی از ناترازی انرژی بیان کرد: قطعی برق و گاز در تابستان و زمستان باعث تعطیلی یا نیمه فعال شدن کارگاهها شده که بر پرداخت حق بیمه و درآمد تامین اجتماعی تاثیر مستقیم داشته است.
مدیرکل تامین اجتماعی استان کرمان گفت: سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه رفاه و تامین اجتماعی، در ۹ بند ابلاغ شد اما تاکنون بسیاری از آنها از سطح کاغذ فراتر نرفته است که انتظار میرود نمایندگان مجلس برای تحقق این سیاستها تلاش بیشتری کنند.
پوشش ۷۷ درصدی گازرسانی در استان
مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان نیز در نشست با مجمع نمایندگان استان گزارشی از عملکرد این شرکت و چالشهای موجود ارائه کرد و گفت: در استان کرمان با ۸۵ شهر، تاکنون گازرسانی به ۸۳ شهر به اتمام رسیده است همچنین از مجموع سه هزار و ۸۸۱ روستای قابل گازرسانی، تاکنون ۲ هزار و ۳۴۹ روستا به شبکه گاز سراسری متصل شدهاند که معادل پوشش ۷۷ درصدی در مناطق شهری و روستایی است.
محمدرضا سلیمانی ادامه داد: هزار و ۸۸۲ صنعت عمده و شهرک صنعتی نیز از نعمت گاز بهرهمند شدهاند.
وی گفت: بخش عمده درآمدهای گازرسانی به سازمان هدفمندی یارانهها واریز میشود که باعث کاهش نقدینگی در پروژهها شده است. برخی پرداختها از سوی صنایع نیز همچنان تاخیر دارد که میتواند به تعطیلی برخی پروژههای نصب انشعاب منجر شود.
مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان توجه بیشتر به حل مشکلات مالی را خواستار شد و گفت: با تامین منابع موردنیاز، میتوانیم روند توسعه گازرسانی در استان را سرعت داده و خدمات بهتری به مردم ارائه دهیم.
وی بیان کرد: دهه فجر امسال، گازرسانی به ۲۷۱ روستا و ۲۵۱ واحد صنعتی در استان برنامه ریزی شده است که با تحقق این پروژهها، درصد پوشش گاز در مناطق روستایی استان به ۷۶ درصد خواهد رسید.
شرق کرمان با کمبود خطوط انتقال گاز مواجه است
سلیمانی افزود: پنج شهرستان شرق استان با کمبود ظرفیت خطوط انتقال مواجه هستند که برای رفع این مشکل، نیازمند حمایت مجمع نمایندگان و کمیسیون انرژی مجلس برای اجرای خطوط جدید و افزایش فشار شبکه هستیم.
وی گفت: سال گذشته توانستیم ۹۸ درصد از بودجه سرمایهای خود را محقق کنیم که این میزان از سال ۱۳۹۵ تاکنون بیسابقه بوده است با این وجود تقویت زیرساختهای انتقال و توزیع گاز در استان همچنان ضرورت دارد.
مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان با اشاره به سرمای بیسابقه دیماه در استان کرمان، اظهار داشت: درخواست داریم نمایندگان استان از اجرای طرح خط یازدهم انتقال گاز و تقویت زیرساختهای استان حمایت کنند.
رییس مجمع نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی هم گفت: شرکت گاز یکی از دستگاههای پیشگام در استان است و اقدامات این شرکت موجب شد امسال شاهد قطعی گاز در شهرکهای صنعتی نباشیم.
حجت الاسلام موسی غضنفرآبادی افزود: امیدواریم با تلاشهای صورت گرفته، گازرسانی به تمامی مناطق استان به پایان برسد و اگر مشکلاتی وجود داشته باشد، مجمع نمایندگان آماده همکاری و هماهنگی با وزرای مربوطه برای حل این مشکلات است.
استان کرمان با ۲۵ شهرستان، ۱۰ نماینده در مجلس شورای اسلامی دارد.
منبع