قاتل نامریی در کمین است/فوت ۳۲ نفر بر اثر گازگرفتگی در اصفهان

به گزارش ایرنا، مونوکسید کربن یکی از خطرناکترین گازهایی است که می‌تواند باعث مسمومیت تنفسی و مرگ شود؛ این گاز بر اثر سوختن ناقص سوخت‌های فسیلی مانند نفت، گاز، بنزین، گازوییل و زغال چوب حاصل می‌شود و چون بی‌رنگ و بی‌بو است مسمومیت با آن به سادگی رخ می‌دهد و اغلب، آن را قاتل خاموش یا نامریی می‌نامند.

امسال حوادث گازگرفتگی متعددی در شهرها و روستاهای مختلف استان اصفهان به‌وقوع پیوست که در یکی از تلخ‌ترین آنها، چهار مرد جوان اواسط آذر ماه به‌دلیل مسدود بودن خروجی لوله بخاری و استنشاق گاز مونوکسید کربن در شهر «زیار» جان باختند.

کارشناسان، مسوولان و رسانه ها همواره توصیه ها و هشدارهای لازم را درباره رعایت موارد ایمنی هنگام استفاده از وسائل گرمایشی اعلام و منتشر می کنند اما همچنان به‌دلایل مختلفی شاهد بروز حوادث گازگرفتگی و مسمومیت با مونوکسید کربن و افزایش آنها در روزهای سرد سال هستیم.

میزان بروز حوادث گازگرفتگی در اصفهان به گونه ای بود که این خطه همراه با اراک و تهران در اواخر آذر امسال رکورددار حوادث ناشی از مسمومیت مونوکسید کربن بود.

همچنین ماموریت‌های مربوط به مسمومیت با گاز مونوکسید کربن که توسط اورژانس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ۹ ماه سال ۱۴۰۳ انجام شد نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۲ درصد رشد داشته است.

در آخرین موردی که توسط اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گزارش شده است، شامگاه چهارشنبه (۲۶ دی) حادثه مسمومیت با مونوکسید کربن به دلیل استفاده از زغال در کلانشهر اصفهان سبب مصدومیت چهار نفر شد.

بر اساس اعلام ستاد مدیریت بحران استانداری اصفهان و طبق آمار اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه های علوم پزشکی اصفهان و کاشان، از ابتدای امسال تاکنون ۵۴۲ حادثه گازگرفتگی در استان رخ داده که ۳۲ قربانی و ۵۱۰ مسموم بر جا گذاشته است.

۵۴۲ حادثه گازگرفتگی در اصفهان/ ۳۲ نفر قربانی قاتل نامریی

به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، این حوادث بیشتر به‌دلیل رعایت نکردن اصول ایمنی و استفاده نادرست از وسایل گرمایشی اتفاق افتاده است.

منصور شیشه‌فروش در گفت وگو با خبرنگار ایرنا خاطرنشان کرد: ۹ حادثه گازگرفتگی در پنج روز گذشته در شهرستان‌های اصفهان، دهاقان، کاشان، برخوار، خمینی‌شهر، شاهین‌شهر و میمه رخ داد.

وی اضافه کرد: این حوادث که به‌دلیل نقص در بخاری‌های گازسوز، دودکش‌ها و استفاده از زغال و چوب در فضای بسته اتفاق افتاد، باعث مسمومیت ۵۰ نفر شد.

شیشه‌فروش با تأکید بر ضرورت رعایت استانداردهای ایمنی از شهروندان خواست قبل از روشن کردن وسایل گرمایشی از باز بودن مسیر دودکش‌ها اطمینان حاصل کنند.

وی با بیان اینکه شهروندان از استفاده از بخاری‌ بدون دودکش در اماکن عمومی خودداری کنند، گفت: شعله گازسوز باید آبی باشد و در صورت مشاهده شعله زرد یا قرمز، اقدامات اصلاحی باید فوری انجام شود.

شیشه‌فروش همچنین از دستگاه‌های اجرایی خواست تا نظارت‌های میدانی خود را بر اماکن عمومی، کارگاه‌ها، مدارس، مساجد و مراکز گردشگری افزایش دهند و آموزش‌های لازم در زمینه ایمنی را به مردم ارائه کنند.

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز چند روز گذشته با انتشار اطلاعاتی از وزارت بهداشت و اورژانس کشور به آمار مسمومیت با مونوکسید کربن از اول مهر امسال تا ۲۱ دی ماه جاری اشاره کرد که طبق آن اصفهان پس از تهران، بیشترین آمار فوتی‌ ناشی از گازگرفتگی را داشته است.

طبق این گزارش، ۸۵ درصد از حوادث مسمومیت با مونوکسید کربن در منازل مسکونی رخ داده است.

از ابتدای مهر تا ۲۱ دی‌ ماه امسال ۱۹۹ نفر در کشور بر اثر مسمومیت با گاز مونوکسید کربن جان خود را از دست دادند؛ این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۴ درصد افزایش داشته است.

شهروندان در زمان بروز مشکل و حوادث گازگرفتگی و مسمومیت با مونوکسید کربن می توانند با شماره‌های ۱۲۵ (آتش‌نشانی) ، ۱۱۵ (اورژانس) و ۱۹۴ (امداد گاز) تماس بگیرند.

استفاده از وسایل گرمایشی استاندارد در پیشگیری از این مسمومیت از اهمیت بالایی برخوردار است؛ کنترل و رفع انسداد منافذ مسیر دودکش قبل از راه اندازی بخاری بهترین راه پیشگیری از بروز حوادث مسمومیت به‌شمار می‌رود.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

فیلم I اعتکاف پنج هزار نفری دانش‌آموزان کاشان

کاشان ایرنا- پنج هزار دانش آموز دختر و پسر کاشان با حضور در مساجد شهرستان …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ