به گزارش ایرنا بلوار پیامبر اعظم (ص) یکی از معابر اصلی درون شهری بیرجند محسوب میشود که همچون کمربندی به دور شهری با وسعت بیش از سه هزار و ۷۰۰ هکتار قرار گرفته و جنوب و شمال بیرجند را به هم متصل میکند.
اما این شریان اصلی شهر بیرجند که هدف اصلی از ایجاد آن کاهش بار ترافیکی بوده همیشه در لیست نقاط پر حادثه شهری قرار دارد.
یکی از دلایل اینکه بخشهایی از بلوار پیامبر اعظم کانون حوادث ترافیک بوده، وجود تفرجگاههایی مثل بند امیرشاه و بند دره است که مسیر آن از این بلوار میگذرد لذا عریض بودن و نداشتن ایمنی کافی تصادفات زیادی را رقم میزند.
عروسی که عزا شد
تلخ ترین حادثه رانندگی بلوار پیامبر اعظم شامگاه هشتم اردیبهشت سال گذشته رخ داد که برخورد ۲ سواری پژو با یکدیگر یک کشته و چهار مصدوم برجا گذاشت.
خودروهای حادثه دیده در یک کاروان عروسی با هم کورس گذاشته بودند که به علت سرعت بالا مرگ تلخ یک جوان در سواری پژو رقم خورد.
یکی دیگر از حوادث تلخ این بلوار هم حادثه دی ماه سال گذشته بود که براثر برخورد یک دستگاه سواری لیفان با پل پیامبراعظم، راننده فوت و سرنشین نیز به شدت مصدوم شد.
علت این تصادف را پلیس راهور خراسان جنوبی توانایی نداشتن راننده در کنترل وسیله نقلیه ناشی از سرعت بالا اعلام کرد و جالب این که راننده ۱۸ساله گواهینامه هم نداشته است.
کارشناسان ترافیک از سالهای بسیار قبل همواره هشدار میدهند که نبود زیرگذر، نا ایمن بودن دوربرگردانها و بی توجهی به راست گردها، بلوار پیامبر اعظم را به معبری پر حادثه تبدیل کرده و البته سرعت بالای رانندگان در این مسیر سبب بروز حوادث ترافیکی میشود.
گرچه تعداد محدود دوربینهای ثبت سرعت هم در این مسیر نتواسته نقش بازدارنده ای در کاهش سرعت و تلفات رانندگی داشته باشد اما به نظر می رسد ضعفهای زیرساختی در تجهیزات کنترل هوشمند مسئولان مدیریت شهری را بر آن داشته که حوادث این بلوار پر حادثه را با روش نصب سرعتکاه کنترل کنند که این مسئله هم در برهه ای از زمان نه تنها کارساز نبود بلکه اعتراضاتی از سوی شهروندان به همراه داشت.
پای دادستان در پرونده تصادفات بلوار پیامبر اعظم
اجرای ناموفق برنامه افزایش سرعتکاه در این بلوار و ثبت روز افزون آمار تصادفات هولناک وضعیت بحرانی را برای شهر بیرجند رقم زد تا اینکه پای دادستان به پرونده حوادث ترافیکی بلوار پیامبر اعظم باز شد.
براساس دستور دادستان مرکز استان، از ۲۳ آبان ۱۴۰۲ به بعد خودروهای دارای سرعت ۶۰ تا ۸۰ کیلومتر جریمه و از ۸۰ کیلومتر به بالا علاوه بر جریمه تا یک هفته به پارکینگ منتقل شدند.
بر همین اساس پلیس راهور خراسان جنوبی اخیرا طرح ارتقای امنیت اجتماعی را در بلوار پیامبر اعظم بیرجند اجرایی کرد که نتیجه آن توقیف ۱۷ دستگاه خودروی متخلف و هنجار شکن بود. همچنین چهار دستگاه خودرو نیز به صورت سیستمی توقیف شدند و به گفته جانشین پلیس راهور این طرح ها به صورت مستمر ادامه دارد.
اعمال قانون با سه کد تخلف
اقدامی که شهرداری بیرجند برای ایمن سازی بلوار پیامبر اعظم(ص) انجام داد نیز این بود که از اواخر خردادماه امسال سامانه ثبت تخلف نزدیک میدان نماز در این بلوار فعال شده است.
️ آنطور که مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری بیرجند در این خصوص توضیح می دهد: از طریق این سامانه، خودروهایی که با سرعت بالاتر از سرعت مجاز تردد میکنند با سه کد تخلف بصورت سرعت مازاد تا ۳۰ کیلومتر، از ۳۰ تا ۵۰ کیلومتر و از ۵۰ کیلومتر به بالا، اعمال قانون میشوند؛ ضمن اینکه نرخ جدید جرایم که قانونگذار برای تخلفات رانندگی، لحاظ خواهد شد.
کاهش ۱۰۰درصدی تصادفات فوتی در بلوار پیامبر اعظم
تلاشهای ۱۰ ساله پلیس راهور و مدیریت شهری بیرجند امروز به نتیجه نشسته و شاهد کاهش ۱۰۰ درصدی تصادفات فوتی در بلوار پیامبر اعظم (ص) شهر بیرجند هستیم.
طبق آمارهای ارایه شده از سوی پلیس سه ماه منتهی به دی ماه امسال هیچ فوتی در این بلوار نداشتیم در حالی که مدت مشابه سال قبل یک فقره تصادف منجر به فوت به ثبت رسیده و این موضوع کاهش ۱۰۰ درصدی را نشان میدهد که نتیجه اجرای طرح آرام سازی ترافیک بوده است.
رئیس پلیس راهور خراسان جنوبی در این خصوص گفت: بعد از اجرای طرحهای متعدد پلیس و برخورد با خودروهای هنجار شکن و دارای تخلفات حادثه ساز و از طرفی اجرای طرح آرام سازی ترافیک،تصادفات بلوار پیامبر اعظم(ص) کاهش داشته است.
سرهنگ علیرضا رضایی با اشاره به کاهش ۱۰۰ درصدی تصادفات فوتی و ۲۸ درصدی تصادفات جرحی در این مسیر افزود: تکمیل پروژه هوشمندسازی(نصب دوربین) در ایمن سازی و ارتقاء ایمنی این بلوار تاثیر بسزایی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه علت عمده تصادفات در مرکز استان به خاطر برخورد با تیر برق بوده است گفت: بلوار شهید ناصری و بلوار پیامبر اعظم (ص) بیرجند پرتصادف ترین معابر درون شهری از حیث برخورد با تیر برق است.
رئیس پلیس راهور خراسان جنوبی بیان کرد: طبق مصوبات ۱۸ ماه قبل شورای ترافیک این بلوار حداقل به هشت دوربین ثبت تخلف نیاز دارد که باید در دستور کار قرار گیرد.
وی یادآور شد: در هفته ای که گذشت ۲۶۵ وسیله نقلیه دارای تخلفات متعدد حادثه ساز در معابر شهری استان توقیف و ۹۳۸ راننده حادثه ساز اعمال قانون شدند.
وی به اجرای دوشنبههای قانونمند در استان اشاره کرد و گفت: این یک راهکار تشویقی برای رانندگان در بحث کاهش تصادفات بود که تاکنون اثرات خوبی داشته است.
منبع