۲۵۵ هزار هکتار عرصه خراسان‌شمالی مستعد تولید ریزگرد است 


به گزارش ایرنا، رضا شکاریان روز شنبه در نشست خبری اظهار کرد: بیشترین کانون های گرد وغبار خراسان‌شمالی در جنوب این خطه واقع است که میزان فرسایش پذیری آن خیلی شدید و یا متوسط است.

وی افزود: خشکسالی و کاهش بارندگی ها سبب شده تا پدیده بیابان زایی شدت گیرد و وسعت بیشتری از عرصه های کشاورزی و یا طبیعی استان در معرض تبدیل به بیابان قرار گیرند.

شکاریان با اشاره به اینکه گرد و غبار محلی از دلایل آلودگی هوای شهرهای این استان است، گفت: بیابان قره قوم ترکمنستان که از آن به عنوان بزرگترین کویر شنی جهان نام برده می شود و گاهی اوقات گرد و غبار ناشی از آن در آسمان خراسان شمالی جا خشک می کند و غلظت آلاینده ها سبب آلودگی هوای استان می شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان‌شمالی ادامه داد: کانون های گرد و غبار در استان سمنان نیز از دیگر منشا آلودگی هوای خراسان شمالی است و گاهی اوقات کیفیت هوا در مناطق مختلف را تحت تاثیر قرار می دهد.

وی خاطرنشان کرد: خشکسالی ها و کاهش بارندگی سبب شده تا جولان ریزگردها در آسمان استان بیشتر شود به طوری که شمار روزهای هوای پاک در شهر بجنورد از سال ۹۷ تاکنون روند رو به کاهش داشته است.

دفن زباله در کوه باباموسی مجوز ندارد

وی درباره مخاطرات زیست محیطی در شهرهای خراسان شمالی گفت: تولید زباله و دفن غیراصولی آن از دغدغه ها در استان است و اکنون مکان یابی برای دفن زباله جز در چند منطقه شهری و ۲۰ منطقه روستایی استان انجام نشده است.

شکاریان افزود: زباله ها در کوه باباموسی بجنورد نیز بدون داشتن مجوز دفن می شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان‌شمالی ادامه داد: تاکنون مجوزی برای بهره‌برداری از سایت دفن پسماند در منطقه «باباموسی» در شمال شرق بجنورد گرفته نشده و این محل در حریم شهر بجنورد ایجاد شده که در مغایرت با ضوابط قانونی استقرار واحدهای نظیر آن است.

وی خاطرنشان کرد: دفن زباله در زباله گاه باباموسی، به هیچ عنوان بهداشتی و اصولی نیست، ورود انواع مواد آلاینده و شیرابه های تولیدی از پسماندهای دفعی به خاک و تاثیر بر آب های زیرسطحی در طول سالیان، بهره برداری از این محل را به عاملی برای آلودگی آب و خاک منطقه تبدیل کرده است.

شکاریان گفت: این محل با توجه به شرایط توپوگرافی و گذشت سال ها از آغاز دفع و دپوی پسماند، خاک کافی برای پوشاندن پسماندها را ندارد که موجب انتشار آلودگی به منابع زیستی و نیز انتقال آن به مناطق سکونتگاهی می شود.

تعطیلی چندساله کارخانه کمپوست در مرکز استان سبب شد تا در این سال ها کوه باباموسی محل تجمع زباله ها شود که این امر سبب گلایه شهروندان شده است.

کارخانه کمپوست بجنورد در سال ۹۱ با حضور وزیر کشور وقت به بهره برداری رسید اما پس از فعالیت ۶ ماهه به علت اعتراض و مخالفت اهالی روستاهای حاشیه تعطیل شد و اکنون زباله شهر بجنورد در حاشیه کوه باباموسی دفن می شود.

تولید روزانه ۴۱۵ تن زباله

وی گفت: روزانه ۵۱۴ تن زباله در این استان تولید می شود که شامل ۳۱۵ تن زباله مناطق شهری و ۳۹۹ تن زباله مناطق روستایی است، همچنین روزانه یکهزار و ۶۲۷ تن نخاله ساختمانی در این استان تولید می شود.

شکاریان در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به انجام سرشماری پاییزه حیات وحش در استان، یادآور شد: ۱۴ هزار و ۱۵۶ راس حیات وحش سم دار شامل قوچ، میش، کل و بز در این سرشماری آماربرداری شد.

اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارک های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را که محل زیست یوزپلنگ ها می باشد، با گستره ۲۰۰ هزار هکتار مدیریت می کند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

نماینده بجنورد: اعتبارات براساس اولویت بندی توزیع شود

به گزارش ایرنا، سیدمحمد پاکمهر روز شنبه در شورای اداری خراسان شمالی اظهارکرد: چالش های …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ