بشیر اسماعیلی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: افزایش کنسولگریها، رایزنیهای فرهنگی و دفاتر بازرگانی و تجارت بینالملل در اصفهان در کنار مبادلات چند جانبه با کشورهای همسایه و جهان که در جریان است گام مثبتی در زمینه ارتقای جایگاه دیپلماتیک اصفهان بهشمار میآید.
عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی شهرضا اظهار کرد: این حوزه با تکیه بر تجربههای استاندار و بهکارگیری نخبگان و متخصصان، شاهد تحولی بزرگ در آینده نزدیک خواهد بود.
اسماعیلی با بیان اینکه یکی از ظرفیتهای کمتر شکوفا شده در این استان، موضوع دیپلماسی است، اضافه کرد: اصفهان با گسترش روابط بینالمللی میتواند به یکی از مراکز مهم در این زمینه تبدیل شود و استانداری بهعنوان بالاترین نهاد اجرایی در این مسیر نقش محوری دارد.
وی با بیان اینکه اصفهان بهعنوان یکی از مراکز مهم تمدن ایرانی اسلامی موقعیت متمایزی را در بین شهرهای کشور دارد، ادامه داد: میراث ناملموس اصفهان در کنار تعدد آثار ثبت شده در یونسکو، این شهر را مستعد آن کرده است تا ظرفیتهای ذاتی خود را بهطور روز افزون بروز دهد.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: شهرهایی مانند اسلو، لاهه، توکیو، ریودوژانیرو و دوحه توانستهاند به مراکز دیپلماتیک جهانی تبدیل شوند و میزبان رخدادها و نشستهای مهمی در عرصههای محیط زیستی، سیاسی، اقتصاد و حقوق بینالملل باشند.
ظرفیت بالای اصفهان برای تبدیل شدن به شهر دیپلماتیک
اسماعیلی گفت: اصفهان نیز بهدلیل جایگاه تمدنی و سابقه فرهنگی میتواند به یکی از شهرهای دیپلماتیک منطقه و حتی جهان تبدیل شود.
وی افزود: در سالهای گذشته احداث و تکمیل زیر ساختهای لازم از جمله سالن اجلاس سران و نمایشگاه بینالمللی اصفهان، گامهای موثری در این زمینه بوده است که در کنار گسترش امکانات فرودگاهی، حمل و نقل عمومی و هتلینگ، چشمانداز روشنی را در زمینه زیرساختی فراهم میآورد.
این استاد دانشگاه، یکی از نکات مهم را بهبود مسائل زیست محیطی دانست و تصریح کرد: بحران هایی مانند خشکی زاینده رود و آلودگی هوا موجب شده است سیمای اصفهان در بخشهایی از جمله دیپلماسی عمومی خدشهدار شود.
اسماعیلی با بیان اینکه گسترش صنعت گردشگری و جذب سرمایهگذاری خارجی بدون بهبود شرایط زیست محیطی امکانپذیر نیست، افزود: از مدیریت استان انتظار میرود این پیشنیاز مهم را با جدیت دنبال کند و بهعنوان اولویت مهم مورد توجه قرار دهد.
وی ادامه داد: در مرحله بعد، خواهرخواندگی با شهرهای مطرح دنیا، تقویت جنبه بینالمللی رخدادهای بزرگ فرهنگی و هنری مانند جشنواره فیلم کودک و نوجوان و جایزه کتاب همچنین میزبانی اجلاس مهم سیاسی، میتواند زمینهساز گسترش دیپلماسی عمومی در اصفهان باشد.
وی خاطرنشان کرد: تمرکززُدایی از پایتخت و تقویت نقش دیپلماتیک اصفهان، قدمی موثر در این زمینه به حساب میآید.
اسماعیلی به تجربههایی موفق سینمایی و تولیدات تلویزیونی برخی کشورها اشاره و بیان کرد: دیپلماسی رسانهای نیازمند توسعه زیرساخت سینمایی و تلویزیونی است از این رو راهاندازی استودیوهای جدید و تسهیل امکانات و قوانین برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در این رابطه، میتواند کمک شایانی در شناخته شدن اصفهان در جهان و بهبود وضعیت دیپلماتیک آن داشته باشد.
به گزارش ایرنا، اصفهان از جمله شهرهای ایران محسوب میشود که آثار، محوطهها و ابنیه تاریخی آن غنی است؛ این خطه در سه دوره آل بویه، سلجوقی و صفوی پایتخت ایران بود و در آن عمارتها، باغها، مساجد و اماکنی چون پلها و کاروانسراها شکل گرفت؛ اصفهان دارای آثار و میراث فرهنگی بیشمار مانند میدان امام(نقش جهان)، کاخ چهلستون، مسجد جامع و پل های تاریخی است.
کارشناسان بر این باورند میزبانی اصفهان از اجلاس شهرهای تاریخی جهان در سال ۲۰۲۷ میلادی، سبب ارتقای دیپلماسی میشود و فرصت مناسبی برای معرفی هرچه بهتر این دیار تاریخی و همچنین کشورمان به جهانیان است.
دیپلماسی (Diplomacy ) به دانش ارتباط میان سیاستمداران و سران کشورهای جهان گفته میشود.
منبع