مهدی گلدانی مقدم روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی، حشره شپش میتواند در بین دانشآموزان به خصوص در مدارس ابتدایی شیوع یابد بر همین اساس طرح غربالگری و پایش شپش در مدارس استان با همکاری مرکز بهداشت در حال اجراست.
وی بیان کرد: در صورتی که دانشآموزی به انگل شپش مبتلا باشد به مراکز بهداشتی ارجاع داده میشود و پس از ارجاع دانشآموز به مراکز بهداشتی و بررسی مجدد، در صورت ابتلا دانشآموز، آموزشهای لازم برای درمان و رعایت بهداشت فردی به وی و خانواده اش ارائه میشود.
معاون تربیت بدنی و سلامت ادارهکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی عنوان کرد: هر ساله دستورالعمل مقابله با شیوع شپش برای تمام مدارس استان ارسال میشود و دوره و کارگاههای آموزشی برای مراقبان سلامت که کار غربالگری دانشآموزان را انجام میدهند نیز برگزار شده است.
وی با تاکید بر اینکه رعایت بهداشت فردی موضوع بسیار مهمی در زمینه پیشگیری از ابتلا و همچنین درمان این بیماری است گفت: باید آموزشهای لازم به دانشآموزان در خصوص استفاده نکردن از وسایل شخصی از جمله کلاه، مقنعه، روپوش و همچنین استفاده از برس و شانه مخصوص هر فرد آموزش داده شود تا از شیوع و گسترش شپش جلوگیری شود.
گلدانی مقدم اظهار کرد: هر دانشآموز باید برای لباسهای گرم خود کیف و یا نایلون شخصی همراه داشته باشد تا از روی هم قرار دادن البسه گرم و کلاه در جالباسی و یا محلی که لباسها قرار داده میشود، جلوگیری شود.
وی بیان کرد: ۱۰۰ مربی بهداشت در مدارس شهری استان مشغول فعالیت هستند و در مناطق روستایی نیز بهورزان خانههای بهداشت کار مراقبت از دانشآموزان را در مدارس برعهده دارند.
معاون تربیت بدنی و سلامت ادارهکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: آگاهسازی والدین در خصوص رعایت اصول بهداشتی و فردی، شناسایی زمان شیوع شپش، تشخیص تخم شپش از شوره، نحوه انتقال و نحوه پیشگیری از ابتلا به آن، بهترین درمان شپش سر و بررسی هفتگی آن، از ضروریترین عوامل بهداشتی برای کنترل شپش سر در مدارس آموزش داده شود.
وی با اشاره به اینکه امکان اعلام آمار افراد مبتلا به شپش در مدارس استان وجود ندارد ادامه داد: در بسیاری از موارد کنترل نکردن نکات بهداشتی از سوی والدین باعث میشود تا پیشگیری و درمان دانش آموزان به خوبی انجام نشود.
منبع