فرماندار: برنامه اجرایی کوتاه‌مدت برای سند توسعه گردشگری مراغه تدوین شود


به گزارش ایرنا «امین امینیان» روز دوشنبه در جلسه کارگروه گردشگری مراغه که با محوریت «سند گردشگری در حال تدوین این شهرستان» در محل سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شد، افزود: مراغه در سایر ابعاد هم به سند توسعه نیاز دارد و چارچوب‌های قانونی نیز برای اجرای این اسناد وجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه برنامه‌ریزی‌ها در سطح دنیا به صورت «جامع» یا «هسته‌های کلیدی خط دهنده» تدوین می‌شود، افزود: برنامه‌ریزی جامع به اعتقاد بیشتر اندیشمندان در کشورهای در حال توسعه و جهان سوم چندان اثرگذار نیست.

فرماندار مراغه با تاکید بر اینکه برنامه‌ریزی بر اساس هسته‌های کلیدی خط دهنده در کشورهای کمتر توسعه‌یافته و توسعه‌نیافته بیشتر اثرگذار است، اضافه کرد: سند توسعه گردشگری مراغه باید روی اولویت‌ها و طرح‌های پیشران متمرکز شود و برنامه عملیاتی آن چندان گسترده نباشد تا قابلیت اجرا داشته باشد.

به گفته وی ساختار اداری کشور اجازه نمی‌دهد تا بیشتر طرح‌های سیستمی و بلندمدت به نتیجه نهایی برسد و برنامه عملیاتی سند توسعه گردشگری باید برای کوتاه‌مدت و میان‌مدت تدوین شود.

«امینیان» اضافه کرد: وجود چشم‌انداز، اهداف، راهبرد و سایر مباحث نظری در سند توسعه گردشگری اجتناب‌ناپذیر است اما برنامه عملیاتی باید برای بازه زمانی چهار ساله تدوین شود.

وی با تاکید بر اینکه بسیاری از برنامه‌ریزی‌های طولانی‌مدت روی زمین می‌ماند، افزود: به اسناد بالادستی و سند آمایش جنوب استان هم در تدوین سند توسعه گردشگری باید توجه شود.

فرماندار مراغه با بیان اینکه سند توسعه وفاق هم در سطح شهرستان در حال تدوین است، افزود: همین سند می‌تواند با کمی تغییر به عنوان سند وفاق به مرحله اجرا گداشته شود.

«امینیان» توصیه کرد: برنامه عملیاتی که برای سند توسعه گردشگری تدوین می‌شود، دست‌یافتنی باشد؛ ضمن توجه به اینکه توسعه متصل و همزمان چهار ظرفیت شهرستان شامل گردشگری، کشاورزی، لجستیکی و سرمایه انسانی می‌تواند توسعه مراغه را به ارمغان بیاورد.

وی با بیان اینکه وضعیت موجود گردشگری شهرستان باید در سند توسعه گردشگری تبیین شود، اضافه کرد: همه باید برای اجرای سند توسعه گردشگری آستین بالا بزنند تا شاهد توسعه این بخش در عمل باشیم.

فرماندار مراغه با اشاره به اینکه ۷۶ ستاد، شورا، کارگروه و کمیته برای مدیریت بخش‌های مختلف شهرستان از سوی وزارت کشور تعریف شده، تصریح کرد: جلسات کارگروه گردشگری به عنوان یکی از این ۷۶ نهاد، باید به صورت ماهانه برگزار شود و این کارگروه با اعضای مصوب، ضامن اجرای سند توسعه گردشگری است.

«امینیان» افزود: دبیرخانه این کارگروه در اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان استقرار دارد و دبیر آن هم رییس این اداره است؛ ضمن توجه به اینکه تصمیم‌ها برای اعضا الزام‌آور است.

وی همچنین تصویب سند توسعه گردشگری مراغه در کمیته برنامه‌ریزی شهرستان را هم مورد تاکید قرار داد و افزود: دبیر کمیته برنامه‌ریزی شهرستان سازمان برنامه و بودجه است و شهرستان در سازمان برنامه یک کارشناس مشخص دارد.

فرماندار مراغه همچنین استفاده از ظرفیت سازمان‌های مردم‌نهاد را مورد تاکید قرار داد و افزود: سمن‌های تخصصی حوزه گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی نیز باید در شهرستان تقویت شود.

وی ابراز امیدواری کرد که روند توسعه شهرستان نمود عینی داشته باشد و اضافه کرد: وظیفه تمام مسئولان شهرستان در این مسیر کمک به سرمایه‌گذاران و رفع موانع پیش‌روی آنان است.

برگزاری ۳۳ جلسه برای تدوین سند توسعه گردشگری

ریییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مراغه نیز در این آیین بیان کرد: برای تدوین سند توسعه گردشگری شهرستان تاکنون ۳۳ جلسه تشکیل شده و تا ۲ هفته دیگر نهایی می‌شود.

«جواد محرم‌پور» افزود: برای تدوین این سند، تمام اسناد مشابه قبلی و بالادستی مورد مطالعه قرار گرفته و تلاش شده است تا جامع و آرمانی باشد.

«نادر ابراهیمی» که دبیری کارگروه تدوین سند توسعه گردشگری مراغه را بر عهده دارد نیز بیان کرد: پیشرفت در هر کاری به تدوین برنامه نیاز دارد و با عنایت به اینکه در شهرستان یک مدیریت یکپارچه شکل گرفته است، انتظار می‌رود سند توسعه گردشگری شهرستان مبنایی برای توسعه شهرستان باشد.

وی با بیان اینکه گردشگری از مولفه‌های مهم توسعه این شهرستان است، اضافه کرد: طرح‌های اولویت‌دار شهرستان در حوزه گردشگری نیز برنامه عملیاتی این سند مشخص می‌شود.

«ابراهیمی» تاکید کرد: گردشگری یک حوزه بین‌بخشی است و اگر ظرفیت‌های مردمی و دولتی شهرستان تجمیع شود و در مسیر اجرای برنامه توسعه گردشگری قرار گیرد، شاهد توسعه شهرستان خواهیم بود.

به گفته وی رویکردهای «حفاظت‌محور»، «توسعه‌محور» و «یکپارچه‌گرا و مشارکتی» در تنظیم سند توسعه گردشگری مورد توجه قرار گرفته است.

شهردار مراغه نیز در این جلسه بیان کرد: در مراغه ظرفیت‌های مغفول بسیاری وجود دارد که اراضی وقفی از جمله آنهاست؛ همچنین نخبه‌های سیاسی، اجتماعی، علمی، فرهنگی و هنری بسیاری وجود دارند که می‌توانند در توسعه گردشگری شهرستان هم نقش ایفا کنند.

شهردار «مروتی»: مراغه علاوه بر ظرفیت‌های بی‌بدیل گردشگری، دارای برخی نهادها، موسسه‌ها و مراکز منحصربفرد از جمله مرکز تحقیقات نجوم، موسسه تحقیقات کشاورزی دیم، دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی و غیره است و در تدوین سند توسعه گردشگری شهرستان باید به این قابلیت‌ها هم توجه شود «شهرام مروتی» با بیان اینکه برای صدور مجوزهای بی‌نام، بستر قانونی باز شده است، ابراز امیدواری کرد که کارگروه تدوین سند توسعه گردشگری شهرستان برای صدور مجوز بی‌نام سرمایه‌گذاری هم برنامه‌ریزی کند.

«سجاد درخشی» از مدیران رسانه در مراغه نیز استفاده از ظرفیت رسانه‌های شهرستان را مورد تاکید قرار داد و افزود: برگزاری همایش «مراغه‌گرام» و میزبانی از فعالان تاثیرگذار فضای مجازی کشور می‌تواند در معرفی ظرفیت‌های این شهرستان موثر باشد و به طور همزمان می‌توان از ظرفیت کانون بسیج رسانه شهید آرمان علیوردی نیز برای معرفی ظرفیت‌های شهرستان استفاده کرد.

رییس اداره محیط زیست مراغه هم با ابراز امیدواری نسبت به اینکه تاسیس ژئوپارک مراغه در سند توسعه گردشگری شهرستان گنجانده شود، افزود: منطقه «قوری‌چای» که در جنوب شرق مراغه قرار دارد از ظرفیت‌های قابل توجه فرهنگی و طبیعی برخوردار است و در برنامه‌ریزی‌های توسعه گردشگری نباید فراموش شود.

«غلامرضا زارع» افزود: در تدوین این سند باید به استارتاپ‌ها هم توجه شود و استارتاپ‌ها فرصتی برای معرفی ظرفیت‌هاست؛ ضمن توجه به اینکه جوانان این شهرستان ایده‌های بسیار قابل توجهی دارند و می‌توان از ظرفیت آنان هم استفاده کرد.

«هادی خرسندی» مدیر جهاد کشاورزی مراغه نیز بیان کرد: در مورد کشاورزی ملاحظه‌هایی وجود دارد که در تدوین سند توسعه گردشگری باید مد نظر قرار گیرد و توجه شود که مراغه علاوه بر باغات در آبزی‌پروری و زنبورداری هم دارای ظرفیت‌های گردشگری است.

«آرش پاکمهر» رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مراغه نیز بیان کرد: دامنه جنوبی سهند حدود ۳۰ هزار هکتار مساحت دارد که بیشترین سهم آن در حوزه استحفاظی مراغه است و عشایر با وجود دارا بودن ظرفیت گردشگری، سه ماه از سال را در این مراتع استقرار می‌یابند.

حجت‌الاسلام بهروز جعفری، رییس اداره تبلیغات اسلامی مراغه نیز بیان کرد: جایگاه ویژه اصحاب رسانه و استفاده از ظرفیت آنان در معرفی ظرفیت‌های گردشگری مراغه ضروری است.

وی اضافه کرد: مردم بهترین معرف برای ظرفیت‌های گردشگری مراغه هستند و اگر به خوبی با ظرفیت‌های گردشگری این شهرستان آشنا شوند، می‌نوانند در معرفی شهرستان مشارکت داشته باشند.

به گزارش ایرنا در کارگروه گردشگری مراغه که ۱۸ شهریور سال جاری با حضور مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و نماینده مردم مراغه در مجلس شورای اسلامی تشکیل شده بود، بازبینی و تدوین سند توسعه گردشگری شهرستان تصویب شد.

بر همین اساس گروهی از کارشناسان، تدوین این سند را با مسئولیت رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان آغاز کردند و اکنون مراحل پایانی تدوین این سند طی می‌شود.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

آتش‌سوزی در مس سونگون مهار شد

فردین اللهیاری شامگاه دوشنبه به ایرنا گفت: آتش‌سوزی در یکی از واحدهای این مجتمع معدنی …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ