رجب صفروف در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مسکو افزود: در مدت تقریبا ۳۰ سال فعالیت خود در حوزه روابط روسیه و ایران، شاهد سفرهای متعدد روسایجمهور دو کشور به مسکو و تهران بودهام؛ اگر به تاریخ روابط دو کشور نگاه کنیم و به نشستهای بزرگ دو کشور نگاه کارشناسی داشته باشیم، میتوان گفت که سفر پزشکیان به مسکو کاملا متفاوت بود.
وی خاطرنشان کرد: در مذاکرات مقامات بلندپایه دو کشور، زیرساختهای مهم ارتقای مناسبات اقتصادی رقم خورد و راه حل و فصل مشکلاتی که پیش از این اجازه نمیدادند روابط خوب اقتصادی داشته باشیم، گشوده شد.
صفروف: آقای پزشکیان تأکید کردند که در توان کابینه ایشان است که راه را باز و مشکلات فراروی توسعه مناسبات دو کشور را برطرف کنند؛ ما این سخنان را به فال نیک میگیریم
این صاحبنظر روس خاطرنشان کرد: آقای پزشکیان درباره حل و فصل مشکلات فراروی مناسبات دو کشور تأکید کردند که در توان کابینه ایشان است که راه را باز و مشکلات را برطرف کنند؛ ما این سخنان را به فال نیک میگیریم و میبینیم که از طرف ایرانی، یک عزم دقیق، محکم، صمیمانه و قوی وجود دارد که روابط تجاری و اقتصادی را با روسیه توسعه دهد.
طرح پیشنهادهای بزرگ فعالان اقتصادی روسیه در نشست با پزشکیان
صفروف با اشاره به نشست رئیسجمهوری اسلامی ایران با فعالان اقتصادی روسیه در سفر یکروزه دکتر پزشکیان به مسکو گفت: در این جلسه، نخبگان بزرگ تجارت و اقتصاد روسیه حضور داشتند، افرادی که هر یک از آنها در اقتصاد کشور ما به نوعی قدرتی بزرگ محسوب میشوند و حرفهای بسیاری برای گفتن درباره روابط دارند.
وی خاطرنشان کرد: فعالان و نخبگان اقتصاد روسیه در نشست با رئیس جمهور ایران، تعداد زیادی پیشنهادهای بزرگ همکاری را مطرح کردند که سرمایهگذاری در اقتصاد ایران از جمله این پیشنهادها بود.
این صاحبنظر روس خاطرنشان کرد: نشست با فعالان اقتصادی، جلسه بسیار مهمی بود که وزیران کلیدی کابینه آقای پزشکیان هم حضور داشتند و پیام طرف روسی را شنیدند؛ در نهایت، قرار شد که این پیشنهادها به صورت مکتوب به سفارت ایران در مسکو ارسال شود تا در هماهنگی با مراجع قانونی در تهران، برای هر یک از پیشنهادها، تصمیم مشخصی گرفته شود و پیشنهادها عملیاتی شوند. در مجموع، این، نشست خوبی بود و انتظارات خوبی درباره نتایج آن داریم.
فعالان و نخبگان اقتصاد روسیه در نشست با رئیس جمهور ایران، تعداد زیادی پیشنهادهای بزرگ همکاری را مطرح کردند که سرمایهگذاری در اقتصاد ایران از جمله این پیشنهادها بود
معاهده جامع، سطح روابط دو کشور را ارتقا خواهد داد
مدیر مرکز مطالعات ایران معاصر در روسیه با اشاره به امضای معاهده مشترک جامع راهبردی توسط مسعود پزشکیان و ولادیمیر پوتین رؤسای جمهور ایران و روسیه در مسکو گفت: این معاهده، روابط دو کشور را به سطح دیگری ارتقا و توسعه خواهد داد و تهران و مسکو در مسیر همکاریهای استراتژیک قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه برخی کشورها با توجه به جایگاه و منافع خود در عرصه بینالمللی، نمیخواهند همکاریها بین ایران و روسیه شکل گیرد، گفت: امضای معاهده جامع راهبردی، این تلاشها را خنثی میکند.
صفروف گفت: برخی افراد فکر میکردند که پس از تحولات اخیر در سوریه و لبنان، دیگر نیازی به امضای معاهده جامع روسیه و ایران نبود؛ اتفاقاً، من دیدگاه متفاوتی دارم و اینکه روابط روسیه با ایران به عنوان کشوری مهم، شریکی جدی و برخوردار از امکانات اقتصادی بسیار، میتواند تلاشهای دشمنان دو کشور را خنثی کند.
وی خاطرنشان کرد:اگر اقتصاد دو کشور ایران و روسیه با یکدیگر پیوند بخورد، ما میتوانیم سازوکار کاملی داشته باشیم که دو کشور، به توسعه و تقویت یکدیگر کمک کنند.
این صاحبنظر روس گفت: به دنبال امضای معاهده جامع راهبردی میان ایران و روسیه، دو کشور روابط محکم و قوی خواهند داشتند و شریک استراتژیک یکدیگر خواهند شد.
برای اینکه در آینده وزش نسیمی، روابط ژئوپلیتیک ما را خراب نکند باید روابط خوب و قوی اقتصادی و بازرگانی داشته باشیم
وی تأکید کرد: برای اینکه در آینده وزش نسیمی، روابط ژئوپلیتیک ما را خراب نکند باید روابط خوب و قوی اقتصادی و بازرگانی داشته باشیم.
صفروف گفت: باید مشکلاتی که داریم را رفع کنیم و همکاریهای مهم اقتصادی که زیرساخت و پلتفرم مناسبات سیاسی و دیپلماسی را تأمین میکند را شکل دهیم و تلاش کنیم که امکانات امنیتی و دفاعی در خدمت منافع بازرگانی و اقتصادی دو کشور باشد.
وی ادامه داد: طرفین این عزم را دارند، این دیدگاهها را دارند، این تفکر را دارند و عامل مهمی است که این معاهده مهم به مرحله اجرا درآید و در آینده نزدیک شاهد جهش در گردش تجاری بین دو کشور باشیم.
دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران روز جمعه ۲۸ دیماه ۱۴۰۳ در مرحله دوم سفر خود به کشورهای تاجیکستان و روسیه، وارد مسکو شد و با رئیسجمهور و نخستوزیر این کشور درباره توسعه مناسبات دوجانبه گفت و گو کرد. در پایان این مذاکرات، پزشکیان و ولادیمیر پوتین رؤسای جمهور ایران و روسیه، معاهده مشترک جامع راهبردی دو کشور را امضا کردند.
منبع