عضوهایی که جان بخش زندگی‌ها هستند

به گزارش خبرنگار ایرنا، هر انسانی با دیدن لبخندهای موجودات دیگر شاید لحظاتی خوشحال شود اما دیدن تلخی و حس های بد موجودات زنده شاید تصویری تلخ تا مدت ها در ذهن بگمارد.

دیدن این لحظات بد یا خوب میان انسان ها هم جایگاه خود را دارد چراکه شاید با دیدن مرگ تلخ یک نفر و گریه زاری اطرافیان مرحوم یا مرحومه نیز مدتی به آن لحظات تلخ فکر کنیم.

اینگونه هست که ارتباطات انسان ها پیچیده تر از یک حیات تعریف می شود به نوعی که مردم این طرف زمین با وجود ندیدن آدم های آن طرف زمین، به آنان کمک می کنند چراکه هم نوع خود می دانند.

تفکر انسان ها همیشه با ذات خویش برابری کرده و حس الهی و کمک کردن به دیگران را در ذهن خود دارند مگر آنکه شاهد اتفاقات تلخی در زندگی و گذشته خود بوده باشند که همین سبب رویکرد ارتباط منفی با انسان ها می شود.

بسیاری از انسان ها به سبب کار و فعالیت خود، در تلاش برای بازگرداندن انسان ها از مرگ هستند و این نجات را نعمتی از سمت خدا می دانند.

هدیه دادن و هدیه گرفتن امروز میان انسان ها حس و حال متفاوتی را القا می کند و همواره یکی از لذت بخش‌ترین لحظه‌های زندگی است که می‌تواند زیباترین لبخندها را در پی داشته باشد؛ هدیه هایی کوچک که نشان از قلبی بزرگ است و گاهی هدیه هایی بزرگ که زندگی ها را نجات می دهد.

اهدای عضو نیز همان هدیه‌ای است که به اهدا کننده، حتی اگر فرد دچار مرگ مغزی شده باشد جانی دوباره می‌بخشد و گیرنده نیز با گرفتن عضو می‌تواند به زندگی ادامه دهد.

وقتی فردی با هدیه های کوچک در به اطرافیان خود هبه می کند نشان از مهربانی و انرژی مثبت اوست اما اهدا کنندگان عضو، بخشندگان و سخاوتمندانی هستند که فریاد سکوت بیماران نیازمند دریافت عضو را شنیده و دست‌ها و دل‌های پر مهرشان با آنها همنوا شده تا مرهمی بر زخم آنان باشند.

به این فکر کنیم که اگر روزی مرگ مغزی پایان زندگی‌ زمینی این جسم فانی شد، چگونه می توان حتی با این جسم و البته با کمک علم نوین کمک حال دیگران شد.

به این فکر کنیم که همه اعضا سهم خاک نشود و با یک دوراندیشی عاقلانه، منطقی به دیگرانی که نیازمند ارگانی حیاتی‌ هستند، زندگی دوباره ببخشیم که البته به این فکر کردن نیز نشان از سرشت پاک انسانی است.

مرگ مغزی و تصمیم برای اهدای عضو، به طور قطع یکی از غم انگیزترین و در عین حال زیباترین روایت‌هایی است که برای همیشه در دفتر زندگی یک فرد به یادگار می‌ماند؛ تصمیمی که می‌تواند جان تازه‌ای به افرادی بدهد و لبخندی از امیدواری برلب آنها بنشاند که هر لحظه منتظر مرگ هستند.

طبق نظر پزشکان متخصص، خونریزی‌های داخلی مغز، سکته مغزی، مسمومیت‌های شدید، تصادف رانندگی، سقوط از ارتفاع و وارد آمدن ضربه به سر از جمله دلایل مرگ مغزی است و چنین فردی هرگز امکان بازگشت ندارد اما اعضای او زنده‌اند و می‌توانند جان هشت بیمار نیازمند پیوند عضو را نجات دهند.

برای اینکه حس و حال مردم را هم بدانیم سراغ همشهریانم رفتم تا نظر آنها را هم در این خصوص جویا شوم.

اهدای عضو نجات واقعی همنوعان است

امیر شهسوار از شهروندان ارومیه ای است که به ایرنا می گوید: با اهدای عضو می‌توان زندگی بسیاری از افراد را نجات داد؛ اعضایی مانند قلب، ریه، کلیه و کبد را می‌توان اهدا کرد.

او ادامه داد: حتی امکان اهدای پوست، استخوان یا قرنیه هم وجود دارد و در این خصوص مطالعه بسیاری داشتم که برای دریافت کارت اهدای عضو نیز پس از کلی تلاش بالاخره از طریق سایت موثق عضو شدم.

عضوهایی که جان بخش زندگی‌ها هستند

کارت اهدای عضو دارم

لاله رزاقیه دیگر شهرون ارومیه ای به ایرنا می گوید: کارت اهدای عضو یک مدرک قانونی است که به فرد اجازه می‌دهد پس از فوت، اعضای بدن خود را به افرادی که به پیوند عضو نیاز دارند، اهدا کند.

او ادامه داد: این کارت از سوی سازمان‌های بهداشتی و درمانی صادر می‌شود و با تصمیم فردی صادرکننده، اعضای بدن او پس از مرگ برای نجات جان دیگران به کار می‌روند که از همین رو من نیز ثبت نام کردم چراکه اگر در چنین شرایطی افتادم، خانواده من نیز می داند که موافق اهدا عضو بدنم به بیماران نیازمند هستم.

قانون پیوند اعضا، فروردین ماه ۱۳۷۹ در مجلس شورای اسلامی به‌ تصویب رسید؛ براساس این قانون، اعضای بیماران فوت ‌شده یا بیمارانی که مرگ‌ مغزی آنان مسلم شده‌ است را می‌توان به ‌شرط وصیت بیمار یا موافقت ولی‌ دم ‌(خانواده) به بیمارانی پیوند زد که برای ادامه حیات نیازمند اهدای عضو هستند.

با تصویب قانون پیوند اعضا در مجلس شورای اسلامی و حمایت مراجع تقلید از این قانون، تحولی بزرگ در نظام سلامت ایران به وجود آمد و نتیجه آن این شد که با رضایت ۱۰ هزار خانواده جان بخش ۷۰ هزار ایرانی نیازمند به عضو پیوند شدند و امروز در سلامت زندگی می‌کنند.

اما هنوز هم کسانی هستند که به دلیل نداشتن باور قلبی، تعلل در تصمیم‌گیری و رضایت ندادن خانواده بیمار مرگ مغزی موجب دفن هزاران عضو پیوندی می شوند که می‌توانند زندگی چندین هزار نفر را نجات دهند.

عضوهایی که جان بخش زندگی‌ها هستند

آخرین اهدای عضو دی ماه ۱۴۰۳/ اهدای اعضای کودک میاندوآبی نجات بخش ۶ بیمار شد

رییس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی میاندوآب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اهدای اعضای کودک ۹ ساله میاندوآبی به ۶ بیمار منتظر پیوند زندگی دوباره بخشید.

یوسف روستا ادامه داد: با اطمینان پزشکان از عدم بازگشت دوباره به زندگی و با رضایت اولیای دم، اعضای مرحوم توانخواه «وفا آزاد» اهل روستای کوخان میاندوآب که دچار بیماری عصبی شناختی و مرگ مغزی شده بود، اهدا شد.

وی اضافه کرد: اعضای بدن مرحوم شامل قلب، کبد، ریه، کلیه ها و لوزالمعده این کودک به بیماران نیازمند اهدا شد.

رییس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی میاندوآب بیان کرد: این خانواده شجاع و نیک اندیش با قبول اهدای عضو به ۶ بیمار چشم انتظار زندگی دوباره بخشیدند؛ طی مراسمی هم فرماندار و جمعی از مسوولان میاندوآبی با حضور در منزل این خانواده روستایی از اقدام خداپسندانه آنان قدردانی کردند.

اما برای توصیف حال و حکایت کلی ماجرا سراغ عالی ترین مدیر این حوزه می رویم.

۳۴۰ پیوند کلیه اهدایی در آذربایجان غربی انجام شده است

مسوول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی گفت: از سال ۱۳۸۰ تاکنون ۳۴۰ پیوند کلیه از طریق بیماران مرگ مغزی به افراد نیازمند در این استان اهدا شده است.

خدیجه مخدومی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با حضور دکتر تقی زاده افشار پدر پیوند کلیه استان از سال ۱۳۸۰ تاکنون ۳۴۰ پیوند کلیه انجام شده است که طی آن مراحل رضایت گیری تا نتیجه بخشی اعمال شده است.در نتیجه با همکاری تیم خیرین، تیم سلامت ، پزشکان و البته با رضایت اولیا دم امسال ۳۲ مورد مورد اهدا در آذربایجان غربی به ثبت رساندیم و جان ۹۱ نفر را نیز نجات دهیم.

وی ادامه داد: بیش از ۳۰۰ نفر به عنوان اهدا کننده در سیستم واحد فراهم آوری ثبت شده است در حالیکه شاید نفرات بیشتری برای اهدا رضایت داده‌اند اما بر اثر قابل اهدا نبودن کلیه این موضوع به نتیجه نرسیده است.

وی با اشاره به اقدامات واحد فراهم آوری در سال جاری افزود: از ابتدای سال تاکنون نیز ۳۶ مورد رضایت گیری از خانواده های بیماران مرگ مغزی اخذ شده که چهار مورد آن بدحال بوده و متاسفانه به مرحله پیوند نرسیدند.

مخدومی بیان کرد: در نتیجه با همکاری تیم خیرین، تیم سلامت ، پزشکان و البته با رضایت اولیا دم امسال ۳۲ مورد مورد اهدا در آذربایجان غربی به ثبت رساندیم.

عضوهایی که جان بخش زندگی‌ها هستند

وی با تاکید بر لزوم هم نوع دوستی افزود: با رضایت خانواده های اهدا کننده توانسته ایم جان ۹۱ نفر را با یاری خداوند نجات دهیم.

مخدومی با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی در خصوص اهدا عضو افزود: در حال حاضر ۸۰۰ نفر از مردم آذربایجان غربی در لیست صف تایید شده انتظار برای دریافت کلیه هستند که زندگی سختی را می‌گذرانند و این در حالی است که ۷۰۰ بیمار کلیوی دیگر نیز وجود دارد که نام‌شان به لیست صف انتظار بر اساس شرایط فوریتی اضافه نشده است.

وی با قدردانی از خانواده های اهدا کنندگان گفت: هیچ کسی و هیچ خانواده ای در این میان حرف از دریافت یا واریز وجه تاکنون نزده و با رضایت کامل و به صورت رایگان در جهت کسب رضایت الهی و اقدام بشر دوستانه برای اهدا اعضای بدن بیمار مرگ مغزی خود رضایت داده اند.در حال حاضر ۸۰۰ نفر از مردم آذربایجان غربی در لیست صف تایید شده انتظار برای دریافت کلیه هستند که زندگی سختی را می‌گذرانند و این در حالی است که ۷۰۰ بیمار کلیوی دیگر نیز وجود دارد که نام‌شان به لیست صف انتظار بر اساس شرایط فوریتی اضافه نشده است.

اعضای قابل اهدای از فرد مرگ‌مغزی شامل قلب، ریه‌ها، کبد، روده‌ها، لوزالمعده و کلیه‌هاست ضمن اینکه برخی از بافت‌های بدن از جمله پوست، قرنیه، تاندون، غضروف، استخوان و دریچه قلب نیز قابل پیوند است.

هم اینک ۲۵ هزار نفر از بیماران در کشور در صف دریافت عضو قرار دارند و این در حالی است که تنها ۸۰۰ نفر در سال اهدای عضو می کنند.

سالانه حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در کشور شرایط اهدای عضو چیدا می کنند که تنها یک سوم از این تعداد، اعضای خود را اهدا می کنند.

این در حالی است که روزانه هفت تا ۱۰ نفر و سالانه حدود سه هزار نفر بر اثر نبود عضو پیوندی جان خود را از دست می دهند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

رقابت ۲۰۰ نفر در نخستین رویداد تولید محتوای دیجیتال شهرستان خوی

هادی عباسپور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این رویداد فردا …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ