استاندار: رفع مشکل کم‌آبی سمنان از معاون اول رییس جمهور پیگیری می‌شود + فیلم

به گزارش خبرنگار ایرنا، قرارگیری ۹۹ درصد پهنه سمنان در وضعیت خشکسالی و کاهش ۳۲ و ۲ دهم درصدی بارندگی در فصل پاییز، زمانی که اوج بارندگی در یک سال آبی محسوب می‌شود، ضرورت تسریع در اجرای طرح‌های تامین آب را با راهکارهای انتقال بین حوضه‌ای برای خروج این استان از بحران کم‌آبی دوچندان کرده است.

با توجه به میزان داشته‌های منابع آبی، صرفه‌جویی و مصرف بهینه در برهه کنونی به طور صرف نمی‌تواند جوابگوی تامین آب مورد نیاز استان سمنان باشد و باید راهکارهایی برای گذر از این شرایط اندیشیده شود. انتظار می‌رود اجرای طرح انتقال آب از دریا به سمنان برای رفع مشکل کم‌آبی در فلات مرکزی مورد توجه ویژه قرار بگیرد.

استاندار سمنان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: رفع مشکل کم‌آبی سمنان در بلندمدت نیازمند اعتبار خاص و تدوین سند از سوی وزارت نیرو است.

محمدجواد کولیوند با اشاره به دیدار با دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهور به همراه مجمع نمایندگان استان در شامگاه دوشنبه دهم دی ۱۴۰۳ گفت: موضوع کم‌آبی سمنان از جمله موارد مطرح شده در این دیدار بود.

وی ادامه داد که در دیدار با رییس جمهور درخواست شد موضوع کم‌آبی سمنان در نشست با معاون اول رییس با اولویت این استان مطرح و پیگیری شود.

استاندار سمنان بیان کرد: راهکارهای کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت برای رفع مشکل کم‌آبی این استان با اهتمام در دست پیگیری قرار دارد.

وی اضافه کرد: رفع مشکل آب در کوتاه‌مدت برای شهرهای سمنان، شاهرود، میامی، دامغان، گرمسار، آرادان، مهدیشهر، ایوانکی، شهمیرزاد و درجزین در دست پیگیری است.

کولیوند با بیان اینکه کشور دچار کم‌آبی است و این مشکل فقط مربوط به سمنان نیست، اضافه کرد: رفع مشکل کم‌آبی این استان برای بلندمدت در اولویت پیگیری‌ها در عرصه ملی قرار دارد.

به گزارش ایرنا، تشکیل کارگروه کارشناسی برای بررسی طرح انتقال آب به سمنان از شمال یا جنوب کشور در دیدارِ کولیوند استاندار و مجمع نمایندگان استان سمنان با دکتر مسعود پزشکیان رییس‌جمهور مطرح شد.

منابع آبی زیرزمینی دیگر پاسخگوی نیاز سمنان نیست

میانگین افت سالانه سفره‌های آب‌ زیرزمینی تا حدود ۶۰ سانتی‌متر، وجود پنج محدوده بحرانی فرونشست و تجربه کسری مخزن سالانه ۱۳۰ میلیون متر مکعب، از عواقب تامین ۷۵ درصد آب مورد نیاز استان سمنان از منابع زیرزمینی است.

استان سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.

این خطه از جانب شمال به استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان‌های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هشت استان مهم کشور، سمنان از اهمیت زیادی برخوردار است.

بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد که از این شمار، بیش از ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

وزیر جهاد کشاورزی: برای خرمای ایران مشتری جهانی داریم

غلامرضا نوری قزلجه روز چهارشنبه در حاشیه آغاز عملیات اجرایی پالایشگاه فرآوری خرما در کشت …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ