به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه روز چهارشنبه در نهمین همایش ملی سلامت معنوی اسلامی در قم، با تأکید بر نقش فناوریهای نرم در سلامت معنوی اظهار داشت: امروز کودکان و نسل جوان از طریق ابزارهایی مانند بازیهای رایانهای ، عروسکها، اسباببازیها، فیلمها و سریالها، سلامت معنوی خود را تقویت یا دچار آسیب میکنند، به همین دلیل، تدوین سند ملی اسباببازی در کشور آغاز شده و مقابله با قاچاق اسباببازی نیز بهطور جدی دنبال میشود.
وی همچنین از مصوبه تشکیل ستاد سلامت در شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد و افزود: راهاندازی این ستاد، پیگیری سلامت معنوی را جدیتر از گذشته خواهد کرد.
وی با اشاره به اهمیت سلامت در زندگی بشری، آن را همردیف با معیشت، امنیت و عقلانیت دانست و بر لزوم برنامهریزی جامع برای ارتقای آن تأکید نمود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه ابعاد مختلف سلامت را تشریح کرد و گفت: سلامت شامل دانشی، بینشی، نگرشی، اخلاقی و کنشی است که در غرب بهعنوان سلامت شناختی شناخته میشود.
وی افزود: تحقق سلامت کنشی مستلزم تحقق سلامت دانشی، بینشی، نگرشی و اخلاقی است و این ابعاد میتوانند در چارچوب تفکر اسلامی بهعنوان سلامت حکمی گنجانده شوند.
خسروپناه همچنین به ابعاد دیگر سلامت، از جمله سلامت اجتماعی، جسمی، ذهنی، عاطفی، هیجانی، لذتجویی و معنوی اشاره کرد و آنها را تحت عنوان سلامت زندگی تعریف کرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت که نهادینهسازی این ابعاد میتواند به تحقق یک زندگی حکیمانه منجر شود.
وی با بیان تفاوت سلامت معنوی در اسلام با مکاتب دیگر گفت: سلامت معنوی اسلامی مبتنی بر عقلانیت و توحید است و با معنویت سکولار تفاوت بنیادین دارد، تمام ابعاد سلامت معنوی در اسلام با توحید پیوند خوردهاند و این ویژگی آن را از سایر مکاتب متمایز میکند.
نهمین همایش ملی سلامت معنوی اسلامی صبح امروز چهارشنبه با پیام رییس جمهوری در قم آغاز و تا فردا چهارم بهمنماه ادامه دارد.
منبع