خبرگزاری مهر، گروه استانها – فاطمه سعادتیان نیک: عبدالحسین برونسی در سوم شهریور سال ۱۳۲۶، در روستای گلبوی کدکن، از توابع شهرستان تربت حیدریه در استان خراسان رضوی، در یک خانواده مذهبی و کشاورز متولد شد. او کودکی و نوجوانی خود را در محیطی روستایی و با کار و تلاش در مزرعه و کمک به خانواده سپری کرد. زندگی ساده و سخت روستایی، از او فردی مقاوم، صبور و پرتلاش ساخت.
برونسی به دلیل شرایط آن زمان، تحصیلات رسمی چندانی نداشت، اما به دلیل هوش سرشار و علاقه به یادگیری، همواره در پی کسب معرفت بود. او با بهرهگیری از محافل مذهبی و همنشینی با افراد آگاه، سطح دانش خود را ارتقا میداد. او از همان دوران نوجوانی به مسائل دینی و مذهبی توجه خاصی داشت و به عنوان فردی مؤمن و متدین شناخته میشد.
وی در جوانی به شغل بنایی مشغول شد و با تلاش و مهارت، در این حرفه نیز موفقیتهایی کسب کرد. با وجود سختی کار، او همواره با روحیه و انگیزه کار میکرد و در امور زندگی فردی و اجتماعی فردی فعال و مسئولیتپذیر بود. او در بین مردم، به خوشاخلاقی، امانتداری و درستکاری شهره بود.
با آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در سال ۱۳۵۹، عبدالحسین برونسی، به عنوان یک جوان دلسوز و متعهد نتوانست نسبت به سرنوشت کشورش بیتفاوت باشد. او با وجود داشتن مسئولیتهای زندگی و خانواده به ندای امام خمینی (ره) لبیک گفت و به جبهههای جنگ شتافت. برونسی با عضویت در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وارد عرصه دفاع مقدس شد و در همان روزهای نخست جنگ، رشادتها و شجاعتهای فراوانی از خود نشان داد.
برونسی پس از گذراندن دورههای آموزشی نظامی، به عنوان فرمانده گردان و سپس فرمانده تیپ ۱۸ جوادالائمه (ع) منصوب شد. او در این مسئولیتها، با تدبیر، شجاعت و ایمان مثالزدنی خود، توانست نیروهای تحت امرش را به خوبی هدایت کند و در عملیاتهای مختلف، نقش مهمی ایفا کند. از جمله عملیاتهای مهمی که شهید برونسی در آن حضور داشت، میتوان به عملیاتهای والفجر ۱، والفجر ۲، والفجر ۴، خیبر و بدر اشاره کرد. او در این عملیاتها، همواره در خط مقدم حضور داشت و با شجاعت و فداکاری بینظیر، به نبرد با دشمن میپرداخت.
عبدالحسین برونسی، نه تنها یک فرمانده نظامی شجاع، بلکه یک انسان والا و عارف بود. او در عین حال که در میدان جنگ، با قاطعیت و تدبیر عمل میکرد، در زندگی شخصی فردی متواضع، مهربان و دلسوز بود. او به نماز و دعا اهمیت ویژهای میداد و همواره در پی کسب رضایت الهی بود. برونسی با رفتارش، الگوی یک رزمنده مسلمان واقعی را به نمایش گذاشت.
سرانجام، عبدالحسین برونسی در تاریخ ۲۳ اسفند ماه سال ۱۳۶۳ در عملیات بدر، در حالی که در خط مقدم نبرد به شهادت رسید و به جمع یاران شهیدش پیوست. پیکر مطهر این شهید والامقام، سالها در منطقه عملیاتی مفقود بود، تا اینکه پس از سالها، شناسایی و به آغوش خانواده و وطنش بازگشت.
در این گزارش در خصوص شخصیت شهید برونسی و همسر این شهید معصومه سبک خیز که روز گذشته (سه شنبه ۲ بهمن ماه ۱۴۰۳) پس از تحمل یک دوره بیماری، در یکی از بیمارستانهای مشهد دار فانی را وداع گفت، میپردازیم.
گفتنی است مرحومه سبک خیز در سال ۱۳۴۷، با شهید برونسی ازدواج میکند که حاصل آن ۸ فرزند بود.
مهدی برونسی، پسر شهید برونسی در گفتگو با خبرنگار مهر به بیان ویژگیها و خاطرات مادرش، مرحومه معصومه سبک خیز پرداخت و از نقش بینظیر او در تربیت فرزندان و حمایت از خانواده در سختترین شرایط زندگی سخن گفت.
پسر شهید برونسی بیان کرد: حاج خانم نه تنها مادر، بلکه مادر تمام جامعه ایثارگران است و الگویی برای زنان جامعه است. او با صبر و استقامت خود، هشت فرزند را در شرایط سخت قبل و بعد از انقلاب و در دوران جنگ بزرگ کرد.
وی به یاد میآورد که رهبر معظم انقلاب نیز در سخنرانیهای خود به شکیبایی و صبوری این بانوی بزرگ اشاره کرده و او را به عنوان همسر شهید و مادر نمونه معرفی کردهاند.
مهدی برونسی در ادامه به ویژگیهای بارز مادرش اشاره کرد و گفت: ایشان نه تنها نقش مادر را ایفا کرد، بلکه در بسیاری از مواقع نقش پدر را نیز بر عهده داشت. او با آگاهی و ثابتقدمی در مسیر زندگی، روحیه انقلابی خود را حفظ کرد و با وجود تمام سختیها، همواره به تربیت صحیح فرزندانش اهمیت میداد.
پسر شهید برونسی همچنین به خاطرهای از مادرش اشاره کرد که در آن، حاج خانم به او قول داده بود که اگر فرزندانش را به درستی تربیت کند، او را شفاعت خواهد کرد. این جمله نشاندهنده اهمیت تربیت صحیح و نقش مادر در شکلگیری آینده فرزندان است.
وی با اشاره به این نکته گفت: مادر ما همواره به ما یادآوری میکرد که بزرگ کردن فرزندان و تربیت صحیح آنها، بزرگترین سرمایهگذاری در زندگی است.
مهدی برونسی در ادامه به روحیه انقلابی و ولایتپذیری مادرش اشاره کرد و گفت: همسر شهید در تمام دوران زندگیاش، به اصول و ارزشهای انقلاب پایبند بود و همواره در برابر مشکلات ایستادگی کرد. او به ما آموخت که در سختترین شرایط نیز باید به آرمانهایمان وفادار بمانیم.
پسر شهید برونسی همچنین به تأکید مادرش بر تحصیل و علمآموزی فرزندان اشاره کرد و گفت: حاج خانم همیشه به ما میگفت که علم و دانش، سلاحی است که میتواند ما را در برابر چالشهای زندگی یاری کند. او به ویژه به دختران خانواده تأکید میکرد که باید در تحصیل و علمآموزی کوشا باشند.
وی گفت: حاج خانم ما با تمام سختیها و مشکلات، همچون شهیدان، استقامت کرد و به ما آموخت که در برابر چالشها باید محکم و استوار ایستاد. او الگویی برای همه ماست و افتخار میکنیم که مادر چنین شخصیتی هستیم. یاد و خاطره او همیشه در دل ما زنده خواهد ماند و ما سعی خواهیم کرد که راه او را ادامه دهیم.
پایبندی به اصول و اخلاص در زندگی
یکی از شاخصههای زندگی شهید عبدالحسین برونسی تلاش او برای دوری از مال حرام و شبههناک در زندگیاش بوده است که در همین رابطه به سراغ حسین پور بیسمچی و همرزم شهید برونسی رفتیم.
همرزم شهید برونسی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: شهید برونسی از جوانی سعی و تلاش کرده بود که مال شبههناک وارد زندگیش نشود، تا چه برسد به حرام. او با اشاره به سخنان مولایمان حضرت ابا عبدالله در روز عاشورا بیان میکند: بگذارید سری به کربلا و روز عاشورا بزنیم و از بیان مولایمان بهره بجوییم. ایشان میفرمایند: شماها آنقدر شکمهایتان از مال حرام پر شده که حرف حق در گوشهایتان شنیده نمیشود.
حسین پور همچنین به همسر فهیم و متین شهید برونسی اشاره کرد و گفت: این همسر در طول زندگی با درک صحیح از عقاید ایشان، بهترین همراهی را داشته و پس از شهادت آن بزرگوار، زینبگونه در بیان واقعیات و منش و سیره زندگی شهید برونسی تلاش مضاعف داشتند. روحش قرین رحمت الهی باد.
وی به اخلاص شهید برونسی اشاره کرد و گفت: اخلاص ایشان هم بسیار زیبا بود و این ویژگیها او را به الگویی برای جوانان تبدیل کرده است.
ویژگیهای همسر شهید برونسی
میرفضلی داماد شهید بزرگ شهید برونسی، در گفتگو با خبرنگار مهر به بیان ویژگیهای منحصر به فرد معصومه سبک خیز همسر شهید پرداخت و از نقش او در تربیت فرزندان و مدیریت خانواده در شرایط سخت زندگی سخن گفت.
داماد شهید برونسی اظهار کرد: حاج خانم با ویژگیهای بارز خود، الگویی از صبر و مدیریت در خانواده بود. او با وجود هشت فرزند و شرایط مالی دشوار، همواره به تربیت صحیح فرزندانش اهمیت میداد و به عنوان یک مادر دلسوز و آیندهنگر شناخته میشد.
میرفضلی در این باره گفت: حاج خانم با وجود تمام مشکلات، همواره لباسهای فرزندانش را با دقت و محبت آماده میکرد و به آنها نظم و ترتیب میآموخت. او حتی در سال ۷۵ که خانواده با مشکلات مالی مواجه بود، با اراده و مدیریت خود، فرزندانش را به بهترین شکل تربیت کرد.
وی همچنین به شخصیت دوگانه حاج خانم اشاره کرد و گفت: حاج خانم دارای دو شخصیت مادرانه و پدرانه بود. در نقش مادر، او بسیار مهربان و دلسوز بود و در نقش پدر، مدیری مدبر و قوی. او همواره خط قرمزی بین این دو شخصیت داشت و با ارادهای قوی، خانواده را در سختترین شرایط مدیریت میکرد.
داماد بزرگ خانواده برونسی به عشق و ارادت همسر شهید به ولایت و انقلاب نیز اشاره کرد و گفت: حاج خانم عاشق ولایت و شهدا بود و هیچگاه در برابر کسانی که به انقلاب آسیب میزدند، سکوت نمیکرد. او همواره به ما یادآوری میکرد که باید به آرمانهای انقلاب وفادار بمانیم.
وی همچنین به خاطرهای از حاج خانم اشاره کرد که نشاندهنده اراده و مدیریت او در خانواده بود: حاج خانم با وجود اینکه در بستر بیماری بود و نزدیک به سه سال با مشکلات جسمی دست و پنجه نرم میکرد، هرگز از مسئولیتهای خود در قبال خانواده غافل نشد. او حتی در شرایطی که به شدت بیمار بود، به فکر فرزندانش بود و همواره سعی میکرد که آنها را در مسیر درست هدایت کند.
میرفضلی در ادامه به رفتار شهید برونسی در خانواده اشاره کرد و گفت: شهید برونسی همواره به نظرات حاج خانم گوش میداد و در زمانهایی که از جبهه برمیگشت، تمام تلاشش را میکرد تا مشکلات خانواده را حل کند. او به خوبی میدانست که باید نگرانیهای همسرش را کاهش دهد و به او اطمینان دهد که همه چیز تحت کنترل است. جالب است بدانید که شهید برونسی در مواقعی که مشکلی پیش میآمد، به حرم امام حسین (ع) میرفت و از آنجا برای خانوادهاش دعا میکرد.
داماد بزرگ خانواده شهید برونسی گفت: حاج خانم با تمام سختیها و مشکلات، همواره به فرزندانش عشق میورزید و برای آنها بهترینها را میخواست. او الگویی از صبر و استقامت بود و یاد و خاطرهاش همیشه در دل ما زنده خواهد ماند. او به ما آموخت که در زندگی باید با اراده و ایمان به جلو حرکت کنیم و هیچگاه از مشکلات نترسیم.
ایمان و توکل به خدا در کلام شهید برونسی
شهید برونسی در سخنانی عمیق و تأثیرگذار، به اهمیت ایمان و توکل به خداوند در مواجهه با چالشهای زندگی اشاره کرد و از نقش مادر بزرگوار امام زمان، حضرت زهرا (س)، به عنوان منبع امید و قوت یاد کرد.
جواد فولادیان، روای و روایتگر سیره شهدا در گفتگو با خبرنگار مهر نیز اظهار کرد: به نقل از سخنان شهید برونسی، او با بیان اینکه هیچ کار از خود نمیداند، تنها به مادر بزرگوار امام زمان، حضرت زهرا (س)، قسم میخورد و میگوید: «تا پیروزی، به جز او به هیچکس قسم نخوردهام. دل ما امتحان شده و هر چه فریاد زدم، به جز او به کسی نرسیدم. اگر روز قیامت شکایتی داشته باشم، آن را به مادر زهرا (س) میبرم.»
روایتگر سیره شهدا ادامه داد: شهید برونسی در ادامه به چالشهای زندگی و سختیهایی که در مسیر خود تجربه کرده، اشاره میکند و میافزاید «این کارها از دست بشر خارج است و تنها کار خداوند است. هنوز هم نمیتوانم باور کنم که آنچه را که در آنجا دیدم، حقیقت داشت. در آن لحظات، تنها فریاد میزدم که صدقه یار رسول الله (ص) باشد».
وی افزود: این کلمات نشاندهنده عمق ایمان و اعتقاد شهید برونسی به قدرت الهی و معجزات خداوند در زندگی است. او به ما یادآوری میکند که در سختیها، امید و توکل به خداوند هیچگاه نباید از بین برود و این پیام، الگویی از صبر و استقامت برای نسلهای آینده خواهد بود.
شهید برونسی یک فرمانده کاردان و دلسوز بود
برونسی در جبهه نه تنها یک رزمنده شجاع بلکه یک فرمانده کاردان و دلسوز بود. او با تدبیر و تعهد مثالزدنی نیروهای خود را در سختترین شرایط هدایت میکرد. ایمان و توکلش به خدا به او قدرتی مضاعف بخشیده بود. او نه تنها در میدان جنگ بلکه در رفتار و گفتارش نیز الگویی برای دیگران بود. تواضع، اخلاص و مهربانیاش او را در قلب همرزمانش جاودانه ساخت.
شهید برونسی یک اسطوره نیست، بلکه نمادی از انسانهای بزرگی است که با انتخاب راه درست تاریخساز شدند. او به ما آموخت که میتوان با ایمان، ایثار و تلاش، به قلههای کمال دست یافت.
منبع