به گزارش خبرنگار ایرنا،” علیرضا عباسی” ، روز چهارشنبه در نشست با رییس و معاونان دیوان محاسبات استان البرز افزود: انتظار عمومی از مجلس این است که مصوبات بهدرستی اجرایی شوند تا مردم از منافع آن بهرهمند شوند.
وی تاکید کرد: نباید مصوباتی داشته باشیم که اجرایی نشوند و تنها دلخوش به تصویب آن باشیم، حال آنکه نتیجه آن ایجاد نارضایتی در میان مردم باشد. وی افزود: امروزه موضوعاتی که کشور با آنها مواجه است، مانند حوزه برق، نمونهای از این چالشهاست. وی اظهار کرد: یکی از تکالیف مصوب که در برنامه پنج ساله نیز به سرانجام نرسید و بیش از ۶ سال از آن میگذرد، این بود که وزارت نیرو موظف است ۲۵ هزار مگاوات برق به ظرفیت موجود کشور اضافه کند. وقتی این عدد ۲۵ هزار مگاوات به تصویب رسیده، یعنی نیازی شناسایی شده و بر اساس آن مصوبه شکل گرفته است.
نماینده مردم کرج، اشتهارد، فردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: در دولتهای یازدهم و دوازدهم، به طور خاص، طبق اطلاعاتی که از وزیر وقت گرفتم، تنها پنج هزار مگاوات برق به ظرفیت کشور اضافه شد و در پایان سال ۱۳۹۹ و ابتدای سال ۱۴۰۰، کمبود برق به حدود ۱۷ تا ۱۸ هزار مگاوات رسید. این نشان از ترک فعلهای صورت گرفته در اجرای برنامه ششم است.
عباسی با اشاره به اینکه اکنون با بحرانی مواجه هستیم که کمبود برق همراه با مشکلات تأمین سوخت، اوضاع را پیچیدهتر کرده است، عنوان کرد: این شرایط باعث شده مردم، نظام را ناکارآمد ببینند. وی تصریح کرد: اگر وظایف خود را بهدرستی انجام میدادیم، چه در حوزه قانونگذاری، چه در نظارت و چه در اجرا، هرگز به این نقطه نمیرسیدیم که عدهای بگویند نظامی که ۴۵ سال سر کار است، هنوز نتوانسته یک مشکل ساده مثل برق را حل کند اگر در مسوولیت خود کوتاهی نمیکردیم، چنین انتقاداتی مطرح نمیشد.
وی گفت: در طول اجرای برنامه ششم، طبق یک رصد کلی آماری از سوی دیوان محاسبات مشخص شد که در سال پایانی برنامه تنها ۳۰ درصد از احکام مختلف آن تحقق یافته است.
وی افزود: این آمار نشان میدهد که یا در تصویب برنامه مشکل وجود دارد و مصوبات غیرواقعی بودهاند یا اینکه برنامه واقعبینانه بوده اما دستگاههای اجرایی کوتاهی کرده و وظایف خود را انجام ندادهاند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی مطرح کرد: اگر ما بهعنوان مجلس و قوه مقننه که ابزارهایی مانند مرکز پژوهشها، دیوان محاسبات و کمیسیونهای مختلف را در اختیار داریم، وظایف خود را بهدرستی انجام دهیم و مطالبهگری دقیق و اصولی داشته باشیم، به طور قطع میتوان نتیجه بهتری گرفت که این امر مستلزم این است که شما اطلاعات درست و بهروز را در اختیار ما نمایندگان ملت قرار دهید تا هم در مسائل استانی و هم در موضوعات کشوری، مطالبهگری درستی از وزیر مربوطه داشته باشیم.
عباسی ادامه داد: باید مراقب باشیم مسیر مطالبات را درست طی کنیم و مطالبات دقیق و بررسی شده از وزرا داشته باشیم. امروز اگر منِ نماینده جلوی یک انحراف را بگیرم، ممکن است ریزش رای داشته باشم و یا دیگر منتخب مردمی در کار نباشد، اما کشور در مسیر درستی قرار خواهد گرفت. برای مثال، در موضوع برق، اگر از ۲۰ هزار مگاوات موردنیاز، حداقل ۱۰ هزار مگاوات آن به مرحله اجرا میرسید، امروز بسیاری از مشکلات ما برطرف شده بود.
وی بیان کرد: در این راستا برای برنامه هفتم، باید هر دستگاه اجرایی در استانها، بر اساس وظایف و اختیارات خود، برنامههای مربوط به قانون یا دستورالعملهای کشوری را پیادهسازی کند. در صورتی که اگر قرار باشد به طور مثال ۲۵ هزار مگاوات برق در کشور تولید شود، وظیفه دستگاههای مرتبط در استانها باید مشخص شود.
منبع