ادبیات ملی، حافظ وحدت و مانع گسست جامعه است

به گزارش ایکنا، سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه هفدهمین «جایزه ادبی جلال آل‌احمد» که عصر چهارشنبه، سوم بهمن در تالار قلم کتابخانه ملی ایران برگزار شد، با اشاره به پیشینه ادوار برگزاری جایزه ادبی جلال آل‌احمد طی 17 دوره و فراز و فرودهایی که پشت‌ سر گذاشته است، گفت: امروز این جایزه به ‌جایی رسیده که می‌توان هم میراث گذشته آن را رصد کرد و هم با دقتی بیشتر برای آینده آن برنامه‌ریزی کرد.

صالحی با تأکید بر اینکه زبان فارسی، ادبیات ملی و ادبیات دینی سه چشم‌انداز جایزه ادبی جلال به شمار می‌روند، در تشریح مؤلفه ادبیات ملی و اینکه جایزه جلال چگونه می‌تواند به توسعه، بسط و گسترش مفهوم ادبیات ملی کمک کند، تصریح کرد: نامگذاری جایزه‌ای ادبی به ‌عنوان جایزه‌ای ملی در تضاد با ادبیات جهان و قرار دادن آن در معنای ادبیات نژادپرستانه نیست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: ادبیات ملی در عالی‌ترین تعریف و نگاه تبیینی خود در خدمت انسجام و هم‌بستگی ملی قرار دارد و می‌تواند در مسیر انتشار روح وحدت به جامعه به‌عنوان مهم‌ترین ابزار فرهنگ و هنر ایفای نقش کند.

ارسالی فوری////ادبیات ملی حافظ وحدت و مانع گسست جامعه است

ادبیات ملی نگهبان هویت ملت است

صالحی با اشاره به اینکه ادبیات مبتنی بر تفرقه‌آفرینی و فاصله‌افزایی در دایره تعریف ادبیات ملی نمی‌گنجد، یادآور شد: ادبیات ملی، گونه‌ای از ادبیات است که یاری‌گر هویت ملی است و در عین حال می‌تواند ضمن بخشیدن ارزش و اعتبار بر تعریف هویت ملی در مسیر حفظ، پاسداشت و نگه‌داشت آن نیز گام‌هایی اساسی و اجرایی بردارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه ادبیات ملی در شرایطی که امکان گسست در جامعه وجود داشته باشد، فرصت‌ساز است، تصریح کرد: ادبیات ملی، بازنمایی از بو، رنگ، تاریخ و جغرافیای هر ملت به شمار می‌رود.

ارسالی فوری////ادبیات ملی حافظ وحدت و مانع گسست جامعه است

ادبیات ملی؛ راوی اجزای تشکیل‌دهنده هویت یک ملت

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با یادآوری اینکه ادبیات ملی ایران از هزاران سال تاریخ و سابقه ادبی این سرزمین نمونه‌برداری کرده و میراث این کاروان چندین هزارساله را با خود حمل کرده است، یادآور شد: ادبیات ملی هیچگاه ملت را در مقابل خرده‌فرهنگ‌ها قرار نمی‌دهد. چراکه این گونه ادبی همواره خرده‌فرهنگ‌های داخل ملت و جامعه آن سرزمین را در درون خود قرارداده، از آن حفاظت کرده و به‌عنوان میراثی گرانبها از نسلی به نسل‌های آینده انتقال داده است.

صالحی بیان کرد: ادبیات ملی ایران در مواجهه با آداب، رسوم و خرده‌فرهنگ‌های اقلیم‌ها و مذاهب گوناگون در ایران‌زمین، آن‌ها را مانند جورچین به‌گونه‌ای کنار یکدیگر قرار می‌دهد تا تمامی این خرده‌فرهنگ‌ها اجزای تشکیل‌دهنده هویت یک ملت را تصویر کنند.

ارسالی فوری////ادبیات ملی حافظ وحدت و مانع گسست جامعه است

جلال آل‌احمد برای ایران نوشت و ادیبی ملی بود

صالحی در بخش دیگر سخنان خود در مراسم اختتامیه هفدهمین جایزه ادبی جلال با اشاره به اینکه این جایزه برای ارتقای ادبیات ملی پایه‌گذاری شده است، یادآور شد: زنده نام جلال آل‌احمد خود ادیب ملی بود و می‌توان با آثار او موافق و مخالفت بود؛ اما در این مسئله تردیدی وجود ندارد که جلال آل‌احمد برای ایران نوشت و ادیبی ملی بود.

به گفته صالحی اگر مهم‌ترین ویژگی ادبیات ملی را تعلق آن به هویت ملت بدانیم، جلال آل‌احمد در تمامی آثارش این تعلق به هویت ملی را به شکل ریشه‌دار نمایندگی می‌کند.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

عکس | دیدار رئیس جمهور با مردم خوزستان

مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری اسلامی ایران امروز 3 بهمن‌ماه در نخستین روز از سفر به …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ