500 یافته علمی و 80 نوآوری؛ مهمترین دستاوردهای همایش ملی مرجعیت علمی قرآن

محمدصادق یوسفی مقدمبه گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدصادق یوسفی‌مقدم؛ رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم، چهارم بهمن در مراسم اختتامیه اولین همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم با بیان اینکه این همایش از سال 1400 آغاز شد، گفت: از سطح راهبری و معاونین دفتر تبلیغات و دانشگاه و پژوهشگاه مرتبط با دفتر تبلیغات اسلامی این پروژه را پیگیری و دنبال می‌کنند و هدف بسط فرهنگ قرآن کریم و گفتمان مرجعیت علمی قرآن در داخل و بیرون از کشور است؛ بسط مرجعیت براساس قرآن و برهان و زمنیه‌سازی تولید دانش بر مبنای قرآن و جلب نظر سیاستگذاران علمی به مرجعیت علمی قرآن هم از دیگر اهداف است.

 

وی افزود: شناسایی پژوهشگران برجسته، تشکیل بانک اطلاعاتی از منابع هم از اهداف دیگر بوده است و امروز در جهت گفتمان‌سازی مرجعیت قرآن قدم‌های قابل توجهی برداشته شده است و تولیداتی اعم از مقاله و … داریم که 139 مقاله پذیرفته شد. 

 

یوسفی‌مقدم اظهار کرد: حدود سه جلد مصاحبه علمی در طول این همایش تولید شده است؛ گزارش علمی از محتوای مقالات از دیگر کارهای انجام شده است همچنین 13 عنوان در مراسم امروز رونمایی خواهد شد.

 

رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن اظهار کرد: برای  تدوین و تقویت مقالات روش‌هایی در پیش گرفته شد که از جمله انتخاب دو ارزیاب و اعمال اصلاحات نظرات ارزیابان و چاپ مقالات در مجلات مختلف و برپایی 51 نشست علمی همراه با نقد بوده است. این روند برای تقویت مقالات صورت گرفت.

 

یوسفی‌مقدم با بیان اینکه در طول همایش کنگره‌های متعددی شکل گرفت، گفت: از جمله یک کنگره علمی سه روزه با همکاری وزارت علوم برگزار شد، پیش همایش مرجعیت هم در مراکز مختلف برپا شد. دو کنگره در ترکیه با حضور اندیشمندان ترک و ایرانی برگزار شد. 5 پنل رسمی مانند مفهوم‌شناسی و ادله مرجعیت، مبانی، دلایل، مرجعیت قرآن در قلمرو علوم اسلامی، انسانی و تجربی و روش‌شناسی تحقق مرجعیت علمی قرآن و قرآن و علوم اجتماعی هم برگزار شده است.

 

یوسفی‌مقدم تصریح کرد: در این مقالات تولیدشده همایش حدود 500 یافته علمی و 80 نوآوری داشتیم که از جمله نوآوری‌ها این بود که زبان قرآن در علم زبان حقیقت به معنای مطابقت با واقع است و خدا از این واقعیت به عنوان وسیله هدایت استفاده کرده است. همچنین استخراج دیدگاه‌های حکمیتی قرآن و تبیین نظام اخلاقی قرآن از دیگر نوآوری‌ها بو ده است.

 

وی افزود: ارائه نظام منسجم از روان‌شناسی قرآن بنیان، نشان‌دادن ظرفیت قرآن در علوم طبیعی با نظم منطقی، نشان‌دادن ظرفیت قرآن در تدوین مبانی سیاسی، ارائه روشی جدید و جامع در حوزه مطالعات میان‌رشته ای قرآن و علوم انسان که می‌توان برای ادبیات علمی در هر رشته واجد حجیت باشد. استنباط و ارائه روش امامین انقلاب برای تولید علوم انسانی قرآن‌بنیان متعالی، بررسی سند روایات مرجعیت علمی قرآن برای اولین بار و استناد به برخی آیات برای نخستین بار برای اثبات مرجعیت از دیگر نوآوری‌های این همایش بوده است. 

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

صدور بیانیه حماس درباره نکات مهم توافق آتش‌بس در غزه

به گزارش ایکنا به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) با …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ