به گزارش ایرنا نمایندگی های میراث فرهنگی در بخش های شهداد، راین، گلباف و ماهان نیز در شهرستان کرمان امور اجرایی این بخش را مدیریت می کنند.
ارگ بم (بزرگترین سازه خشتی جهان)، روستای دستکَند میمند با چندهزار سال قدمت، باغ زیبای شازده یا شاهزاده ماهان با ویژگی های منحصر به فرد باغ و معماری عمارت آن، دشت کویر لوت که قدیمیترین درفش جهان از این کویر در منطقه شهداد به دست آمده و سه قنات «گوهرریز» جوپار در شهرستان کرمان، «اکبرآباد» و «قاسم آباد» در شهرستان بم، کاروانسراهای گنجعلیخان کرمان و چاه کوران راور و نیز روستای دارستان سیرجان و این شهرستان به عنوان خاستگاه بافت گلیم شیرکی سیرجان از آثار ثبت جهانی استان کرمان به شمار می روند.
باغ شاهزاده(ماهان)، کویر لوت(شهداد)، کاروانسرای گنجعلی خان و قنات گوهرریز در جوپار از جمله آثار ثبت جهانی مستقر در شهرستان کرمان هستند و ده ها اثر کم نظیر و منحصر به فرد ثبت ملی یا واجد ثبت ملی و جهانی دیگر نیز در این منطقه وجود دارد که انتظار می رود با استقرار اداره میراث به شکل مستقل در آن، بتوان به رونق بخشی بیشتر به آن امیدوار بود.
سرپرست اداره میراث فرهنگی شهرستان کرمان اواخر سال گذشته منصوب شد اما این اداره از نظر چارت و تشکیلات اداری نهایی نشده بود که اینک با آماده شدن ساختمان آن، به مرحله عملیاتی رسیده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان امروز در مراسم افتتاح اداره میراث فرهنگی شهرستان کرمان گفت: اداره کل میراثفرهنگی استان وظیفه ساماندهی ۲۵ شهرستان را برعهده دارد که این تمرکزگرایی، امکان رسیدگی مناسب به مسائل شهرستانها بهویژه شهرستان کرمان را محدود میکرد، اکنون با این ساختار جدید، شاهد خدماترسانی بهتر و مدیریت دقیقتر در حوزههای مختلف مرتبط با میراث فرهنگی خواهیم بود.
سعید شاهرخی افتتاح این اداره را نقطه عطفی در مدیریت تخصصی میراث فرهنگی و توسعه گردشگری شهرستان کرمان دانست و تاکید کرد: راهاندازی اداره مستقل میراث فرهنگی در شهرستان کرمان یکی از مطالبات جدی و اولویتهای مهم ما و با توجه به وسعت شهرستان و ظرفیت های ویژه آن در حوزه گردشگری، صنایعدستی و آثار ثبتشده جهانی ضروری بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان افزود: این اداره، علاوه بر مرکز شهرستان کرمان، دارای چهار نمایندگی در بخشهای شهداد، گلبافت، راین و ماهان خواهد بود.
شاهرخی تاکید کرد: کرمان با آثار جهانی، صنایعدستی اصیل و محورهای گردشگری منحصربهفرد، از ظرفیتهای ویژهای برخوردار است که باید به شکلی شایسته مدیریت و بهرهبرداری شود.
ضرورت ایجاد ویترین صنایع دستی در کرمان
به گزارش ایرنا شهباز حسن پور نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: شهرستان کرمان بهتنهایی به اندازه چندین استان ظرفیت در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی دارد.
وی با اشاره به برخی از این ظرفیت های گردشگری از جمله آثار متعدد در بخشهای ماهان، راین، جوپار، شهداد و نیز محور هفتباغ، همچنین بافت کهن شهر کرمان در کنار مجموعههای بیبدیل دیگر آن، بر اهمیت توزیع عادلانه ثروت تاکید و پیشنهاد کردکه ویترینهای صنایعدستی در مکانهای مختلف از جمله اتاق بازرگانی، راهآهن، ساختمان استانداری و سایر نقاط مهم شهر ایجاد شود.
حسنپور تاکید کرد: این ویترینها نهتنها فرصتی برای نمایش هویت فرهنگی و تاریخی کرمان خواهند بود بلکه میتوانند به بازاریابی و فروش محصولات صنایعدستی کمک کنند.
تحقق مطالبه ای کهنه
علی بابایی فرماندار کرمان نیز گفت: از سالهای گذشته پیگیر یک مجموعه مستقل برای اداره شهرستان در حوزه میراث فرهنگی بودیم که امروز محقق شد.
وی تصریح کرد: شهرستان کرمان به دلیل دارا بودن چهار اثر ثبتشده جهانی و دیگر آثار مهم و اصلی استان به چنین ساختاری نیاز مبرم داشت.
منبع