“محمدرضا فلاحتی” روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با عنایت به اینکه شهر ابرکوه در مسیر سیل قرار داشته و ۳۶۰ رشته قنات زیر آن عبور می کرده است شهر را بر روی بستری سنگی برای حفاظت و جلوگیری از تخریب سیل ساخته اند.
وی اظهار کرد: در گذشته برای دسترسی به قنات؛ نگه داری مواد غذایی و ایجاد پناهگاه اقدام به حفر کانال و اتاقک های دستکند میکردند.
به گفنه وی در اسفند سال ۹۹ بخشی از حیاط خانه سلیمی واقع در محله دروازه میدان بافت تاریخی ابرکوه فروکش میکند و راهی به سوی دالانها باز میشود و این راهروها در مسیرهایی بوده که در زیر خانهها قرار داشته است.
وی ادامه داد :۶۰ هکتار بافت تاریخی ابرکوه هست که قطعاً در زیر آن مسیرهای دیگری نیز وجود دارد که نیاز به بررسی و مطالعه بیشتر دارد.
در سال ۱۴۰۰ اطلاعات اولیهای در این زمینه در سایت وزارت میراث فرهنگی منتشر شد اما خبر رسانهای نشد و خبرگزاری جمهوری اسلامی یک خبر کوتاه از کشف این زیر زمین منتشر کرد و از آن سال تاکنون رسما رسانه ای نشده بود.
وی در رابطه با تشابه اطلاعات خبر ایرنا با خبر سال ۱۴۰۰ گفت: این اطلاعات فنی است و قابل تغییر یا جابجایی نیست و لذا هر بار دیگر هم خبر کشف شهر زیرزمینی در ابرکوه منتشر شود همین اطلاعات فنی ثابت در آن تکرار خواهد شد.
فلاحتی افزود: تخلیه بیشتر محوطه های زیرزمینی از چهار سال قبل با همکاری خوب شهرداری و شورای شهر ابرکوه آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
فرماندار ابرکوه پنجشنبه شب در گفت و گو با ایرنا از کشف یک شهر زیرزمینی در این شهر خبر داده بود.
منبع