احداث ۶ سد تغذیه مصنوعی در خراسان جنوبی برای مهار روان آب‌های مرزی


عباس سارانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این طرح‌های تغذیه مصنوعی در چهار شهرستان مرزی سربیشه، درمیان، زیرکوه و نهبندان در حال ساخت است که برخی به پیشرفت قابل توجهی رسیده است.

وی با اشاره به اجرای طرح تغذیه مصنوعی بالادست روستای آهنگران شهرستان زیرکوه ادامه داد: این پروژه اکنون به ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی اظهار کرد: پروژه تغذیه مصنوعی گزیک شهرستان درمیان نیز در بالا دست شهر گزیک بر روی رودخانه‌ای با مسـاحت حوضـه آبریز ۶۴۸ کیلومترمربع واقع شـده است.

وی پیشرفت فیزیکی این پروژه را ۱۵ درصد اعلام و اضافه کرد: اجرای این پروژه علاوه بر جلوگیری از خسارت‌های سیلاب و روان آب‌ها، سبب تقویت آبهای زیرزمینی تامین کننده آب شرب شهرستان در منطقه خوشاب و گزیک خواهد شد.

سارانی بیان کرد: طرح تغذیه مصنوعی بندان شهرستان نهبندان در ۷۰ کیلومتری شـرق شـهر نهبندان بر روی رودخانه بندان با مسـاحت حوضـه آبریز هزار و ۹۰۰ کیلومترمربع در حال ساخت است.

وی افزود: این طرح با هدف حفاظت خاک، جلوگیری از فرسـایش و انتقال رسـوب، سـیلاب و زیان‌های آن، تغذیه سـفره آب زیرزمینی و جبران بخشـی از افت سـالانه سـطح آبخوان به حجم نفوذ ۱/۱ میلیون مترمکعـب مطـالعـه و در حال حاضر با پیشرفت ۷۰ درصد در حال اجرا است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی عنوان کرد: طرح تغذیه مصنوعی چاهداشی شهرستان نهبندان نیز در جنوب غربی استان دارای حوزه آبریز ۱۴۷۶ کیلومتر مربع در نقطه طرح تغذیه مصنوعی است.

وی مقدار رواناب ورودی به محل پروژه را ۲.۵ میلیون مترمکعب در سال پیش بینی کرد و افزود: پیش‌بینی حجم نفوذ سیلاب پس از اجرای پروژه برای دوره بازگشت ۱۰ ساله معادل ۳/۱ میلیون مترمکعب خواهد بود، مطالعات این پروژه نیز به اتمام رسیده است.

سارانی یادآور شد: طرح تغذیه مصـنوعی مشوکی بخش درح شهرستان سربیشه نیز بر روی رودخانه مشوکی با مسـاحت حوضـه آبریز ۱۰۷ کیلومترمربع واقع شـده و در حال ساخت است.

وی گفت: این طرح با هدف حفاظت خاک، جلوگیری از فرسـایش و انتقال رسـوب، سـیلاب و زیان‌های آن، تغذیه سـفره آب زیرزمینی، جلوگیری از خروج رواناب از کشور و جبران بخشـی از افت سـالانه سـطح آبخوان به حجم ۰.۸ میلیون مترمکعـب مطـالعـه و آماده اجرا است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با اشاره به اجرای سد مخزنی ماهیرود شهرستان سربیشه بیان کرد: این طرح در غرب روستای ماهیرود بخش درح شهرستان سربیشه بر روی رودخانه ماهیرود با مسـاحت حوضـه آبریز ۳۰۷۰ حدود کیلومترمربع واقع شده است.

سارانی افزود: این طرح با هدف جلوگیری از خروج رواناب از کشور و جبران بخشـی از کمبود آب مورد نیاز بازارچه مرزی ماهیرود در نظر گرفته شده است.

وی اظهار کرد: این طرح در مرحله مطالعات شناخت بوده و در صورت احداث این سد سالانه حدود ۷.۵ میلیون متر مکعب ذخیره سازی آب در منطقه انجام خواهد شد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

عملیات هفت اکتبر قدرت پوشالی دشمنان را رسوا کرد

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام محمد مختاری در خطبه‌های نماز جمعه بیرجند که در …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ