به گزارش ایرنا «کوهنورد» که متولد شهریور ۱۳۱۳ است، به دلیل استمرار حضورش در عرصههای مختلف فرهنگی و هنری کشورمان از شخصیتهای محبوب این شهرستان به شمار میرود و به گفته رییس انجمن موسیقی مراغه موسیقی با دیگر فعالیتهای ایشان عجین است.
«هادی رستگار» افزود: در ۱۰ سالگی شاگرد استاد کوهنورد در کلاس زبان انگلیسی بودم و صدای خوش و شخصیت هنری ایشان موجب شد تا به عرصه موسیقی علاقهمند شوم.
وی با بیان اینکه بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر امروز در اینجا جمع هستند تا از خدمات دیرینه ایشان قدردانی کنند، افزود: تلاش استاد کوهنورد در عرصه موسیقی و خدماتی که در عرصه تعلیم و تربیت داشته، موجب تربیت شاگردان اخلاقمدار در سطح شهرستان شده است.
به گفته وی شاگردان استاد کوهنورد همزمان با یادگیری زبان انگلیسی، اخلاق را فرا گرفتهاند و نام و یاد ایشان از خاطره شاگردانش و به ویژه اهالی فرهنگ و هنر پاک نخواهد شد.
رییس شورای اسلامی شهر مراغه نیز در این آیین با بیان اینکه مراغه در هر دوره از تاریخ شخصیتهای قابل افتخاری دارد، تاکید کرد: برای تکتک آنها باید آیین نکوداشت گرفته شود.
به گفته «رضا عسکری» استاد کوهنورد ۵۷ سال در قرائت قرآن ، ۴۲ سال در تدریس زبان انگلیسی و سالهای مدید در حوزه آوازخوانی زحمت کشیده است و پدر عرصه فرهنگ و هنر در عصر حاضر محسوب میشود.
«قادر جویا» از دیگر شخصیتهای سیاسی و فرهنگی و هنری مراغه نیز در این آیین برگزاری چنین پاسداشتهایی را وظیفه مسئولان خواند و بیان کرد: موسیقی به عنوان علم تالیف لحنها با عواطف انسانی در ارتباط است و معانی را ماندگار میکند.
وی افزود: افلاطون در رساله جمهور، موسیقی را یک ناموس اخلاقی دانسته است که روح به جهانیان، بال به تفکر و جهش به تصور میدهد.
وی همچنین استاد کوهنورد را «پیرغلام عرصه علم، هنر و فرهنگ» خواند و اضافه کرد: ایشان طی سال ۱۳۵۹ در مسجد «شیخ بابای» مراغه در جشنهای نیمهشعبان در مدح امام زمان (عج) در دستگاههای مختلف به آوازخوانی میپرداخت.
«جویا» اضافه کرد: استاد کوهنورد از طبقه پایین جامعه به پا خاست، با استعداد بالای هنری خودش به تمام دستگاههای موسیقی مسلط شد و شاید اگر در شهری بزرگتر سکونت داشت، اکنون به عنوان یکی از شخصیتهای ملی مورد تجلیل قرار میگرفت.
وی با بیان اینکه مراغه مملو از استعدادهای علمی و هنری است، تاکید کرد: متاسفانه بستر برای شکوفایی این استعدادها بسیار محدود است و این استعدادها را میتوان در رشتههای مختلف هنری، ورزشی، علمی و غیره مشاهده کرد.
«جویا» همچنین با بیان اینکه تجلیل از شخصیتهای فرهنگی و هنری در زمان حیاتشان پس از پیروزی انقلاب اسلامی شروع شد، بیان کرد: مقام معظم رهبری در دوره ریاست جمهوری خودشان برای تجلیل استاد شهریار به تبریز آمدند و پس از آن آیینهای تجلیل برای شخصیتهای فرهنگی و هنری در جایجای کشورمان برپا شد.
به گزارش ایرنا در این آیین استاد «داود مثمر» متخلص به «عاصی» نیز با اشاره به نوای مناجات سحرگاهی استاد کوهنورد که در رادیو ارتش و طی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی پخش میشد، اشعاری در خصوص استاد کوهنورد سرود.
گفتنی است استاد کریمی مراغهای که دارای نشان درجه هنری بود نیز اشعاری به زبان محلی در خصوص استاد کوهنورد سروده است.
منبع