تجهیز یگان‌های پدافندی ایران به سامانه مخصوص مقابله با پرتابه‌های ضد استحکامات

گروه دفاعی امنیتی دفاع‌پرس– محمد زرچینی؛ استفاده از بمب‌های سنگرشکن توسط ارتش ایالات متحده و رژیم صهیونیستی در ماه‌های گذشته از تاکتیک‌های اصلی آن‌ها جهت انهدام مواضع حریف بوده است.

سامانه موشکی «۹ دی»؛ مشت آهنین نیرو‌های مسلح «بمب‌های سنگرشکن» ارتش ایالات متحده و رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی و آمریکا با استفاده از این تاکتیک سعی بر ضربه زدن به مواضع محور مقاومت داشته‌اند و نیروی هوایی ارتش رژیم صهیونیستی در جنگ با «حزب الله»، «حماس» و «جهاد اسلامی» و همچنین در بمباران مناطق غیرنظامی بار‌ها از بمب‌های سنگرشکن استفاده کرده است. 

سامانه موشکی «۹ دی»؛ مشت آهنین نیرو‌های مسلح «بمب‌های سنگرشکن» ارتش ایالات متحده و رژیم صهیونیستی

صهیونیست‌ها با ادعای اینکه در زیرزمین خانه‌ها مراکز فرماندهی «حماس» و «حزب الله» وجود دارد، خانه‌های غیرنظامیان را تا ارتفاع ۸۰ متری زیر زمین بمباران کرده و ویرانی‌های انبوهی را برجای گذاشتند.

همچنین یکی از تاکتیک‌های ارتش رژیم اشغالگر قدس استفاده بمب‌های سنگرشکن برای ترور مقاومت و مسئولان محور مقاومت بود و ترور برخی از مسئولان «حماس» و «حزب الله» از همین طریق انجام شد. برای مثال ترور «سید حسن نصرالله» دبیر کل شهید «حزب الله» لبنان با همین تاکتیک صورت گرفت.

برخی تحلیلگران معتقدند که استفاده از بمب‌های سنگرشکن به تأسیسات اتمی و نظامی ایران ختم می‌شود و سران رژیم صهیونیستی نیز بار‌ها از برنامه این رژیم برای بمباران تأسیسات هسته‌ای کشورمان گزافه‌گویی کرده‌اند.

جروزالم پست به نقل از یک مقام امنیتی در این زمینه می‌نویسد: شرایط کنونی فرصتی «طلایی» برای هدف قرار دادن و از کار انداختن تأسیسات هسته‌ای ایران، پیش روی اسرائیل قرار داده است.

به گفته این منبع، اگرچه اسرائیل در گذشته به تأسیسات هسته‌ای ایران حمله نکرد، اما احتمال وقوع این حمله در آینده بیشتر از هر زمان دیگری است. این اولین بار طی سال‌های متمادی است که دو شرط «ضروری» و «ممکن» برای حمله به برنامه هسته‌ای ایران مهیا شده است.

اما سوال اینجاست که نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با تهدیدات ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی چه تجهیزاتی را در اختیار دارند و از چه تاکتیک‌هایی برای مقابله با تهاجم احتمالی دشمنان اتخاذ خواهند کرد.

جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با حمله گسترده نیروی هوایی ارتش رژیم اشغالگر قدس نشان داد که از قابلیت‌های متعددی برای مقابله با دشمن برخوردار است. با وجود حمله ده‌ها فروندی جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش رژیم صهیونیستی، پدافند هوایی کشورمان با همه توان از حریم هوایی ایران دفاع و اکثر موشک‌های هوا به سطح رژیم صهیونیستی را منهدم کرد.

همچنین گزارش‌های میدانی نشان داد که هیچ‌یک از جنگنده‌های ارتش رژیم صهیونیستی نتوانستند به حریم هوایی ایران راه پیدا کنند و زیرساخت‌های نظامی هم آسیبی ندیدند که یکی از دلایل آن، استقرار این زیرساخت‌ها در عمق زمین بود.

امیر سرتیپ خلبان «عزیز نصیرزاده» وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح درباره حمله صهیونیست‌ها به ایران می‌گوید: در تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران، خسارتی جزئی به ما وارد شد که بلافاصله با بهره‌گیری از دانش و قدرت علمی خودمان آن را ترمیم و جایگزین کردیم، در حالی که اگر این توانِ ناشی از علم، در اختیار دیگران بود، هرگز به ما اجازه این کار را نمی‌دادند.

سامانه موشکی «۹ دی»؛ مشت آهنین نیرو‌های مسلح «بمب‌های سنگرشکن» ارتش ایالات متحده و رژیم صهیونیستی

یکی از اهرم‌های قدرتمند پدافند هوایی ایران سامانه‌های ضد موشکی و ضدهوایی برد کوتاه است که دشمن را از هرگونه اقدام جدی و ویرانگر بازداشته است.

رسانه‌های پاکستانی در این زمینه عنوان می کنند که سامانه دفاعی جمهوری اسلامی ایران برای دفع تجاوزات خارجی موفق عمل کرده و این عملکرد از دست برتر ایرانیان در برابر ماجراجویی‌های رژیم صهیونیستی حکایت دارد.

یکی از سیستم‌هایی که ایران به صورت ویژه برای ردیابی موشک‌های هوا به سطح و بمب‌های سنگرشکن استفاده می‌کند، سامانه دفاع ضد موشکی «۹ دی» است که در رزمایش‌های نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران عملکرد قابل قبولی داشته است.

سامانه ۹ دی در حقیقت یک سامانه دفاع موشکی با اجزایی همچون رادار، خودرو حامل و ست موشک‌هاست که نسخه به‌روزشده و ارتقاءیافته سامانه «سوم خرداد» است.

لانچر حامل سامانه « ۹ دی» یک خودرو شش چرخ است که توانی معادل ۲۵۰ اسب بخار دارد. این خودرو دارای چهار جک هیدرولیک است که در مواقع دفاع‌های هوایی بسته به نوع نیاز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سامانه موشکی «۹ دی»؛ مشت آهنین نیرو‌های مسلح «بمب‌های سنگرشکن» ارتش ایالات متحده و رژیم صهیونیستی

رادار‌های این سامانه، آرایه فازی است و بردی معادل ۶۰ تا ۸۰ کیلومتر و در نسخه‌های به روز شده تا ۱۲۰ کیلومتر را داراست. سازوکار سامانه « ۹ دی» به این شکل است که ابتدا رادار جست‌وجوی سامانه موشکی هدف متخاصم را شناسایی کرده و پس از تغییر جهت رادار، درگیری با هدف مد نظر انجام می‌شود.

موشک‌های سامانه «۹ دی» از دو لانچر چهارتایی شلیک می‌شود و معمولاً بردی بیش از ۳۰ کیلومتر دارند. لانچر سامانه موشکی ۹ دی دقیقاً پشت خودرو حامل قرار دارد و بسته به نوع وضعیتی که رادار اعلام می‌کند، هدف خود را دنبال و منهدم می‌کند.

سامانه موشکی «۹ دی»؛ مشت آهنین نیرو‌های مسلح «بمب‌های سنگرشکن» ارتش ایالات متحده و رژیم صهیونیستی

نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در رزمایشی که ماه گذشته برگزار شد، این سامانه را در کنار سامانه «تور-ام ۱» تست کرده بود و نتایج این آزمایش موشکی، موفقیت‌آمیز بوده است.

با توجه به آنچه بیان شد، می‌توان گفت، سامانه‌های پدافند هوایی ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به‌ویژه سامانه‌های بومی، توانمندی حفاظت از آسمان کشور را دارند که نمونه این توانمندی را در مقابله با اقدام شرورانه رژیم صهیونیستی مشاهده کردیم.

انتهای پیام/281


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

ارائه تسهیلات اشتغال به ۲۶ هزار سرباز/ از سربازان در ۱۰ حوزه اشتغال حمایت می‌شود

امیر «تیمور کهراری تبار» معاون طرح و توسعه راهبردی قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ