مرکز درمان ناباروری قفقاز اردبیل به بیمارستان تخصصی تبدیل می‌شود


حسام رسولی روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا تشریح کرد: جهاد دانشگاهی اردبیل در چهار بخش خدمات ارایه می‌کند که مهم‌ترین آن مربوط به سلامت و درمان از جمله در مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری قفقاز است که تا کنون موجب تولد نزدیک به سه هزار فرزند شده که از بزرگ‌ترین دستاوردهای جهاد دانشگاهی و نظام جمهوری اسلامی ایران است.

وی بیان کرد: زوج‌های فاقد فرزند با مسایلی مانند سردی روابط و گاه طلاق درگیر هستند و سوای آن خانواده‌هایشان نیز با مشکل‌های گوناگونی روبه‌رو می‌شوند و از همین رو خدمات مرکز درمان ناباروری قفقاز در راستای استحکام بنیان خانواده‌ها و هم بحث جوانی جمعیت نقش پررنگی داشته و دارد.

رییس جهاد دانشگاهی استان اردبیل افزود: مرکز تخصصی درمان ناباروری قفقاز که از سوی مرکز رویان و ابن سینا هم پشتیبانی می‌شود، در واقع دانش درمان ناباروری را با به‌کارگیری متخصصان متعدد بومی‌سازی کرده و یکی از مجهزترین مرکزهایی است که با هدف فراهم کردن مراقبت‌های درمانی و بهداشت باروری ایجاد شده است.

وی عنوان کرد: موفقیت درمان مراجعان مرکز تخصصی درمان ناباروری قفقاز به یمن وجود زنجیره کاملی از تجهیزات و نیروی انسانی از جمله متخصصان جراحی، جنین‌شناسی و ناباروری زنان و مردان مطابق با استانداردهای جهانی (بین ۳۵ تا ۴۰ درصد) است.

رسولی خدمت مرکز قفقاز را از جمله شامل تشخیص اولیه ناباروری و مشاوره تخصصی، لقاح آزمایشگاهی، تزریق داخل رحمی اسپرم، تزریق اسپرم به تخمک، ذخیره‌سازی و انجماد جنین، تخمک و اسپرم، ارزیابی و مشاوره ژنتیک، انتقال جنین فریز شده، خدمات تشخیصی و درمانی سقط مکرر و تشخیص و درمان ناتوانی جنسی عنوان کرد.

وی ادامه داد: با وجود این خدمات، سالیان سال مراجعان از نظر کمبود فضا و همچنین مساله ترافیک و جای پارک مشکل‌هایی داشتند که از همین رو تفاهم‌نامه‌ای چهارجانبه با اوقاف و امور خیریه، فرمانداری و شهرداری اردبیل به امضا رسید تا ساختمان یک مرکز تخصصی در حد بیمارستان برای بحث درمان ناباروری و زنان ایجاد شود که قرار است زمین و ساخت آن با اداره کل اوقاف و امور خیریه باشد و نیروی انسانی و تجهیزات آن را جهاد دانشگاهی تامین کند.

سالانه نزدیک به ۳۰۰ متقاضی نسبت به دریافت خدمات از مرکز تخصصی سلول‌های بنیادین جهاد دانشگاهی اردبیل اقدام می‌کنند

رییس جهاد دانشگاهی استان اردبیل اظهار کرد: ابتدا تصمیم به مشارکت با بخش خصوصی داشتیم اما برای جلوگیری از افزایش هزینه‌ها برای خانواده‌ها تصمیم بر این شد تا از دستگاه‌ها و نهادهای دولتی و عمومی کمک گرفته شود.

وی ضمن قدردانی از همکاری شورای اسلامی شهر و شهرداری اردبیل اظهار کرد: با توجه به اینکه اقدامی عام المنفعه انجام می‌گیرد، انتظار داریم در این راستا همکاری و همراهی بیشتری را شاهد باشیم.

وی در ادامه فعالیت مرکز تخصصی سلول‌های بنیادین را از دیگر خدمات حوزه سلامت و درمان جهاد دانشگاهی برشمرد و گفت: ذخیره‌سازی سلول‌های خونی بندناف با هدف درمان بیماری‌های صعب العلاج از جمله خدمات در راستای تبدیل علم به خدمت توسط این مجموعه است.

رسولی بیان کرد: سالانه نزدیک به ۳۰۰ متقاضی نسبت به ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادین اقدام می‌کنند و سال گذشته هم بانک ذخیره خون بندناف رویان در استان اردبیل از سوی این مجموعه راه‌اندازی شد که تا کنون بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ خانواده به این مرکز مراجعه کردند.

وی اضافه کرد: چنین خدماتی پیش‌تر در مرکز استان متمرکز بود اما از سال گذشته خدمات این مرکز در شهرهای مشگین‌شهر، پارس‌آباد، خلخال و گرمی هم ارایه می‌شود و افراد در صورت تمایل می‌توانند با مراجعه به دفترهای مجاز از خدمات مورد نظر برخوردار شوند.

رییس جهاد دانشگاهی استان اردبیل تصریح کرد: البته که جهاد دانشگاهی متولی اصلی در این زمینه نیست اما با توجه به خلاء موجود و نیازی که در جامعه وجود داشت، ضروری بود که از این مجموعه حمایتی صورت بگیرد تا به مردم اردبیل، ساکنان سایر استان‌ها و حتی کشورهای همجوار هم بتوانیم خدمات درخوری ارایه کنیم.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

یک میلیون و ۳۰۰ هزار مسافر امسال در استان اردبیل جابجا شدند

به گزارش خبرنگار ایرنا، رضا شیرین زاده روز یکشنبه در بازدید از شرکت‌های مسافربری شهرستان …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ