کیاشهر گیلان به شهرهای تالابی کنوانسیون رامسر پیوست

به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست،  مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست امروز با بیان اینکه این مطلب در شصت و چهارمین نشست کمیته دائمی کنوانسیون روسای کمیته مشورتی مستقل اعتباربخشی شهرهای تالابی اعلام شده است، افزود: ۳۱ شهر متقاضی برای تلاش‌های حفاظت از تالاب‌های شهری بعنوان شهر تالابی کنوانسیون رامسر پذیرفته شده‌اند.  

آرزو اشرفی زاده عنوان کرد: اعضای متعهد کنوانسیون رامسر برای حفاظت و استفاده خردمندانه از تالابهای سرزمین خود توافق کرده اند و با در نظر گرفتن اهمیت شهرها و تالابهای شهری کنوانسیون رامسر طرح اعتبارسنجی شهر تالابی در قطعنامه XII.۱۰ معرفی شده است.

وی تاکید کرد: این طرح داوطلبانه فرصتی برای شهرها به وجود آورده است که از طریق آن بتوانند تالابهای طبیعی یا انسان ساخت شهرهای خود را در سطح بین المللی معرفی نموده و تلاش‌های خود برای حفاظت و بهره برداری خردمندانه از تالابهایشان را با دیگران به اشتراک بگذارند.  

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: طرح اعتبار سنجی شهر تالابی، شهرهای نزدیک، مجاور و وابسته به تالاب‌ها، به خصوص تالاب‌های با اهمیت بین المللی را به برجسته کردن و تقویت ارتباط مثبت با این اکوسیستم های ارزشمند تشویق می کند.  

وی افزود: از طریق افزایش سطح آگاهی های عمومی در خصوص تالاب ها و مشارکت در برنامه ریزی‌ها و تصمیم گیری‌های شهری به تقویت ارتباطات مثبت میان برنامه ریزی های شهری در راستای حفاظت هر چه بیشتر از این زیست بوم های ارزشمند می پردازد.  

اشرفی زاده تصریح کرد: گواهی این شهرها در اجلاس آینده اعضای متعهد کنوانسیون رامسر که در کشور زیمبابوه برگزار خواهد شد، اعطا می شود.  

 ۲ شهر بندر خمیر در استان هرمزگان و ورزنه در استان اصفهان پیشتر بعنوان شهرهای تالابی کنوانسیون رامسر پذیرفته شده بودند.

استان گیلان دارای بیش از ۳۰ هزار هکتار پهنه تالابی است که افزون بر ۲۴ هزار هکتار آن، ۸۰ درصد در قالب سه تالاب (انزلی، امیرکلایه لاهیجان و بوجاق کیاشهر) تحت عنوان کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است؛ این پهنه‌ها زیستگاه بیش از ۳۰۰ گونه پرنده به خصوص پرندگان مهاجر است که هر ساله به تعداد هزاران قطعه بخشی از چرخه زندگی خود را در این استان سپری می‌کنند.

پرندگان یکی از مهمترین شاخص‌های حیات وحش در دنیاست؛ تعداد ۵۳۳ گونه پرنده در ایران وجود دارد که از این میان ۶۰ درصد از پرندگان کشور در گیلان مشاهده می‌شوند و تالاب های امیر کلایه، پارک ملی بوجاق کیاشهر و تالاب بین المللی انزلی بویژه پناهگاه حیات وحش سلکه، پناهگاه حیات وحش سرخانگل و منطقه حفاظت شده سیاه کشیم بیشترین میزان این مهاجرت را به خود اختصاص می دهند


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

اعتماد عمومی به دانشمندان؛ بیش از حد انتظار است

به گزارش گروه علمی ایرنا، وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است: پژوهشی که بر اساس …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ