۶۰ دقیقه پاسخگویی به ۱۷ درخواست ریز و درشت در سامد + فیلم

به گزارش ایرنا سامانه الکترونیکی ارتباط مردم و دولت (سامد)، راهبردی برای خدمت‌رسانی بهتر به شهروندان و پل بی‌واسطه ارتباط مردم با مدیران بوده که با حذف بسیاری از فرآیندهای طولانی و زمانبر اداری علاوه بر حل مشکلات مردم، میزان رضایتمندی بالایی نیز در جامعه داشته است.

بیش از ۱۱ سال از تصویب نظام نامه مدیریت ارتباطات مردمی در بستر سامد می‌گذرد و این فرصت هر چند کوتاه مجالی برای ارتباط مستقیم مردم با مدیران در رده‌های مختلف است.

علاوه بر دیدارهای چهره به چهره؛ استاندار خراسان جنوبی به همراه جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی برای دومین بار بعد از انتصابش امروز، ۶ بهمن ماه جاری پشت میز سامد نشست تا به تماس‌های تلفنی شهروندان از نقاط مختلف استان پاسخ دهد.

وام‌های راهگشا

نخستین ارتباط ساعت ۱۰ و ۵۰ دقیقه برقرار شد مصطفی، شهروندی بود که بعد از برقراری تماس خود را معلول کم‌بینا معرفی کرد که به خاطر نداشتن شغل و مشکلات مالی زندگی اش به مرحله باریکی رسیده است.

وی طلاق را یک تهدید مهم برای زندگی اش عنوان کرد که به خاطر بیکاری ممکن است دامن او و همسرش را بگیرد پس خواست استاندار چاره ای برای مشکلاتش ارایه دهد.

استاندار خراسان جنوبی هم بعد از اینکه جزئیات خواسته اش را شنید از مدیرکل بهزیستی استان خواست تا راه و چاره را به این شهروند نشان دهد.

حسن شرفی استفاده از سهمیه سه درصدی استخدامی برای معلولان و وام‌های خود اشتغالی را از راه‌هایی عنوان کرد که این شهروند معلول می‌تواند از آن استفاده کند.

اما به لحاظ اینکه مصطفی هنوز دانشجو بود و مدرک دانشگاهی نداشت آنچه به او پیشنهاد شد همان استفاده از وام خود اشتغالی بود که با بهره کم می‌تواند در شرایط فعلی برایش راهگشا باشد.

البته آنچه مد نظر این شهروند کم بینا بود استفاده از ظرفیت ادارات برای شغل تلفنچی بود که استاندار به او یادآور شد اکنون سیستم‌های پاسخگویی به تلفن در دستگاه‌های اجرایی خودکار شده و دیگر از نیروی انسانی در این بخش استفاده نمی‌شود پس مجدد همان استفاده از وام خود اشتغالی توصیه شد که برای این شهروند قانع کننده بود.

با این وجود استاندار خراسان جنوبی به مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی نیز تاکید کرد تا شماره این شهروند را یاد داشت کند و اگر در بخش خصوصی کاری مناسب او وجود داشت اطلاع رسانی لازم انجام گیرد.

پیگیری مطالبات در چارچوب قانون

دومین تماس از سوی یک نیروی راهداری بود که با ۲۳ سال سابقه کار درخواست تبدیل وضعیت داشت. استاندار خراسان جنوبی هم از مدیرکل راهداری ، حمل و نقل جاده ای استان خواست برای این درخواست توضیح ارایه کند.

اسدالله جلال زاده با اشاره به اینکه تا قبل از ۱۴۰۱ نیروهای طرحی جایگزین افراد بازنشست می‌شدند اظهار کرد: از این طریق ۹ نفر را جایگزین کردیم اما به علت مخالفت سازمان برنامه و بودجه مجدد قرارداد آنها به حالت قبل بازگشت.

وی تاکید کرد تبدیل وضعیت این افراد فقط در صورت صدور مجوز امکان پذیر است که پیگیری‌های لازم انجام می‌شود.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان جنوبی با بیان اینکه ۴۷ نفروی راننده در استان بازنشست شده یا ترک کار کرده اند گفت: در صورت مجوز اولویت با استخدام راننده است.

در این میان شهروندی که تماس گرفته بود عنوان کرد که در هفت تخصص سررشته دارد لذا استاندار خراسان جنوبی بر پیگیری لازم برای تبدیل وضعیت تاکید کرد و افزود: «هر کاری از دست ما بر بیاید انجام می‌دهیم مگر این که راهکار قانونی نداشته باشد.»

۶۰ دقیقه پاسخگویی به ۱۷ درخواست ریز و درشت در سامد + فیلم

سومین تماس، شهروند بیرجندی ساکن اراضی موسوی بود که درخواست رسیدگی برای خدمات شهری در محل سکونت خود داشت. به گفته این شهروند خیابان‌های منطقه مذکور آسفالت نشده و شهرداری هم در معابر خاکی خدمات ارایه نمی‌دهد لذا مردم حتی زباله‌های خود را باید به سطل‌های تعبیه شده در معابر اصلی انتقال دهند.

استاندار خراسان جنوبی هم آدرس این شهروند را یادداشت کرد تا دفتر فنی استانداری پیگیری‌های لازم را انجام دهد.

کمک مضاعف به برکت عید مبعث

چهارمین درخواست از بانوی ۴۰ ساله‌ای بود که چهار فرزند داشت و از استاندار خراسان جنوبی می‌خواست که برای پرداخت بدهی مالی همسرش او را یاری کند.

به گزارش ایرنا در همین نشست مقرر شد پست بانک ۲ فقره تسهیلات ۲۵۰ میلیون ریالی به این شهروند و همسرش پرداخت کند تا بتوانند بدهی‌های خود را تسویه کنند.

اجابت درخواست این بانو با دعای « خدا به شما خیر بدهد» همراه بود که استاندار خراسان جنوبی با مزاح گفت:« برای مدیران ما دعای عاقبت بخیری کن مادر»

پنجمین تماس هم مادر ۳۰ ساله ای بود که با سه فرزند به خاطر اعتیاد همسرش طلاق گرفته بود و درخواست وام داشت و طبق دستور استاندار مقرر شد که کمیته امداد علاوه بر کمک‌های قبلی به خاطر عید مبعث با نگاه مثبت مساعدت دیگری با این خانواده داشته باشد.

ششمین درخواست از سوی بانوی کارآفرینی بود که از شهرستان نهبندان مطرح شد و درخواست تسهیلات برای نیروگاه خورشیدی داشت که بر حسب دستور استاندار در اولویت کار معاونت امور اقتصادی قرار گرفته تا بعد از ابلاغ سهمیه‌ها بتوان مبلغ مورد تقاضا را پرداخت کرد.

درخواست آشتی شهردار و شورای شهر از استاندار

هفتمین تماس سامد از سوی شهروندی بود که در ابتدا خواستار اطلاع رسانی گسترده‌تر شد تا روزهایی که مدیران در سامد پاسخگو هستند مردم راحت تر اطلاع پیدا کنند.

در ادامه این شهروند از استاندار خراسان جنوبی خواست تا شورای شهر و شهردار بیرجند را با هم آشتی دهند زیرا بنا بر اطلاع او ۶ ماه شده که شهردار وارد شورای شهر نشده است.

خواسته دیگر او این بود که خیابان منتظری ۲۰ در شهر بیرجند ساماندهی شود زیرا به عنوان یکی از معابر ورود بازار وضعیت مطلوبی ندارد.

استاندار خراسان جنوبی در پاسخ به این شهروند ضمن تاکید بر حل اختلافات داخلی مجموعه‌ها، برای تسریع در ساماندهی این خیابان قول پیگیری داد.

هشتمین درخواست را شهروندی داشت که وقتی فهمید استاندار مستقیم پاسخ تلفنش را داده متعجب شد و در عین حال درخواستش را اصلاح نرخ باروری عنوان کرد.

وی که متولد زاهدان است اما سال‌ها شده ساکن شهر بیرجند بوده از اینکه تسهیلات فرزندآوری به او تعلق نمی‌گیرد گلایه‌مند بود.

استاندار خراسان جنوبی هم در پاسخ به این درخواست گفت: این مشکل شما تنها نیست بلکه افرادی زیادی در این خصوص درخواست دارند، باید پشنهاد دهیم که از سطح کلان کشور این موضوع اصلاح شود.

نهمین تماس هم بانویی بود که به جای خواهرش درخواستی داشت و گفت:خواهرم بیماری اعصاب و روان دارد هزینه‌ها خیلی بالا است اگر می‌شود تحت پوشش بهزیستی قرار گیرد.

طبق دستور استاندار مقرر شد که در صورت تشخیص کمیسیون برای بیمار روان مزمن پرونده او در بهزیستی تشکیل شود.

۶۰ دقیقه پاسخگویی به ۱۷ درخواست ریز و درشت در سامد + فیلم

همچنین مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی هم برای کمک به این فرد اعلام آمادگی کرد.

درخواست دهم یکی از متقاضیان نهضیت ملی مسکن در سایت اداری بیرجند بود که از استاندار خراسان جنوبی خواست تسهیلات متمم پروژه برایش آزاد شود و راه و شهرسازی مکلف بر پیگیری این موضوع تا وصول نتیجه شد.

دعوت برای سفر به میغان

یازدهمین تماس را فردی از روستای میغان نهبندان برقرار کرد آسفالت جاده معادن، تعیین تکلیف بندهای خاکی و پیگیری مسئولیت اجتماعی معادن از درخواست های این شهروند بود و در انتها هم از استاندار خراسان جنوبی دعوت کرد تا سفری به این روستا داشته باشد.

یادآوری اقداماتی که در گذشته برای این روستا انجام شده از جمله روکش ۱۵ کیلومتر از جاده روستای میغان و آسفالت پنج هزار متر از معابر روستا پاسخی بود که استاندار خراسان جنوبی به این شهروند داد و تاکید کرد که دولت چهاردهم شروع کننده هیچ پروژه جدیدی نیست بلکه بیشترین تمرکز بر اتمام پروژه های نیمه تمام است.

هاشمی در عین حال اظهار کرد: بندهای خاکی این روستا برای سال آینده در اولویت پروژه‌های منابع طبیعی قرار گیرد تا بتوان برای آن اعتبار جذب کرد.

وی یادآور شد: مسوولیت‌های اجتماعی معادن هم یک مسئله توافقی است که باید با مسئولان شهرستان در خصوص آن نشست برگزار کنیم.

گریه از سر نداری

کارگر ساده ای دوازدهمین تماس را امروز در سامد با استاندار خراسان جنوبی برگزار کرد او از داستان زندگی اش گفت که در جریان خریدی یک از واحدهای بنیاد مسکن در روستای حاجی آباد مجبور به گرفتن وام و فروش ماشین شده و در نهایت پنج میلیارد ریال بدهی بالا آورده است.

این مرد و سرپرست خانوار با گریه از استاندار درخواست ۲ میلیارد ریال تسهیلات داشت که مقرر شد با سود ۲۳ درصد از سوی یکی از بانک ها پرداخت شود.

ساماندهی سپیده

درخواست سیزدهم را شهروندی از محله سپیده کاشانی داشت که خواست ورودی این محله ساماندهی شود.البته از تعلل های شهرداری هم در این زمینه گلایه داشت اما سرپرست دفتر فنی استانداری خراسان جنوبی توضیح داد که قطعه زمینی در این محدوده به متعلق به مالک خصوصی با تعیین تکلیف شود که تاکنون شهرداری موفق به برقرار ارتباط با وارثان این زمین نشده اما در صورت ضروری اجرای طرح می توان از طریق واحد حقوقی این موضوع را پیگیری کرد.

زمان خان و خان بازی گذشته

تماس چهاردهم را شخصی از دیهوک طبس داشت و استاندار را به یاد خاطره ای انداخت چند وقت پیش در جریان بازدید از بخش دیهوک داشته است.

اشاره به برخی تخلف‌ها در مسیر رودخانه و احداث استخرهایی که توسط عمده مالک‌ها انجام گرفته از موضوعاتی بود که توسط این شهروند مطرح شد و استاندار خراسان جنوبی هم تاکید کرد: تخلف‌هایی که انجام شده باید به طور جدی پیگیری شود چون عمده مالک‌ها استخر می‌زدند و خرده مالکان له می‌شوند لذا اگر بدون مجوز باشد باید تدبیری کنیم زیرا زمان خان و خان بازی گذشت الان دوران انقلاب است و هر کسی باید حق را رعایت کند.

پانزدهمین تماس را شهروندی داشت که از راه اندازی خودپردازی در همسایگی محل سکونتش گلایه مند و خواست که استاندار در این خصوص تدبیری داشته باشد.

توصیه استاندار خراسان جنوبی هم این بود که مقابل خانه اش تابلو پارک ممنوع بزند چون خودپرداز بانک به مردم خدمت ارایه می‌کند و اگر جمع شود ممکن است نارضایتی‌هایی در پی داشته باشد.

هاشمی ادامه داد: این موضوعی نیست که استاندار ورود پیدا کند ولی به بانک منتقل می‌کنیم.

شانزدهمین درخواست را جوانی از شهر خضری داشت که به نیابت از پدرش تماس گرفته بود و از تعلل دستگاه‌های اجرایی برای صدور مجور معاینه فنی خودروهای سبک گلایه کرد.

وی گفت: از سال ۹۷ پیگیری این موضوع هستیم و به خاطر تعلل‌ها روز به روز تجهیزات گران تر می شود از طرفی هر روز باید مسیر خضری را تا بیرجند را طی کنم لذا مادرم مرا همراهی می کند که در جاده برایم اتفاقی نیفتد.

استاندار خراسان جنوبی هم ضمن گپ خودمانی با این جوان و مادرش از دفتر فنی خواست که موضوع را به طور ویژه پیگیری کنند.

آخرین تماس ساعت ۱۱ و ۵۰ دقیقه از سوی فردی بود که بعد از اینکه تماسش را استاندار پاسخ داد گفت: آرزو داشتم یک دفعه با شما صحبت کنم اما هر موقع زنگ می‌زنم وصل نمی‌شود .

وی ادامه داد: معلول هستم و هر جا سرکار می‌روم حقم را ضایع می‌کنند طوری که ۱۵ سال شده کار می کنم اما پنج سال سابقه بیمه دارم.

این شهروند بیان کرد: به خاطر مشکل کلیوی کار سنگین نمی توانم انجام دهم و در تهیه وسایل ضروری منزل هم درمانده شده ام.

توصیه‌های آخر؛ گره گشایی کنید

استاندارخراسان جنوبی هم گفت: صدای شما را مدیرکل بهزیستی شنید و دستور می‌دهم که همراه مدیرکل دفتر اجتماعی استاندار بازدید از محل سکونت شما داشته باشند تا و در حد توان کمک کنند.

سید محمد رضا هاشمی بعد از پایان یک ساعت پاسخگویی به درخواست‌های مردمی به مدیران دستگاه‌های اجرایی تاکید کرد که موارد مطرح شده را فراتر از روال عادی پیگیری و نتیجه را اعلام کنند.

وی با تاکید بر اینکه از فرصت دهه فجر برای اطلاع رسانی خدمات انجام گرفته باید بهره ببریم ادامه داد: مدیران از این فرصت طلایی برای خدمات رسانی بیشتر استفاده کنند.

دغدغه بی خانمان‌ها در زمستان

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به برخی از درخواست‌های مطرح شده در سامد اظهار کرد: عده ای با همین حداقل‌های کمک مادی زندگی آنها دگرگون می‌شود پس نباید غفلت کنیم زیرا واقعا تاسف بار است که مردم و پدر یک خانواده به خاطر درخواستی گریه کند معلوم است فشار زیادی به او وارد شده که اینچنین مستاصل است.

وی بر تماس و پیگیری مدیران دستگاه‌های اجرایی تا حصول اطمینان نتیجه درخواست‌های مردمی تاکید کرد و افزود: مدیران بانک‌ها از منابع در اختیار برای ارایه تسهیلات همکاری کنند.

هاشمی با اشاره به لزوم ساماندهی افراد بی خانمان نیز گفت: در این فصل زمستان باید مراقبت کنیم تا فردی در خیابان سرگردان نباشد و اگر ضرورت داشت در قالب گرمخانه این افراد اسکان داده شوند.

وی ارتباط‌های مردمی را وظیفه مدیران دانست و یادآور شد: از این طریق می‌توان گره کار مردم باز کرد واقعا چرا برخی از شهروندان دیدن استاندار برایشان آرزو باشد لذا در حد توان باید گره از کار مردم باز کنیم زیرا دعای خیر همین مار از هزاران کار مادری ارزشمند تر است.

استاندار خراسان جنوبی افزود: هر مدیری در دستگاه اجرایی باید دیدار مردمی داشته باشد و از دیگر فرصت‌ها برای این مهم بهره ببرند تا مردم آنها در کنار خود احساس کنند.

یادی از رشید؛ استاندار فقید

وی با اشاره به بازدیدی که روز گذشته از روستای حاجی آباد بیرجند داشته ادامه داد: اقدامی که دهیاری این روستا برای اشتغال ۲۰ نفر انجام داده بود جای قدردانی داشت و می‌تواند الگو دیگر روستاها باشد.

هاشمی افزود: در روستایی دیگر یک بانوی کارآفرین با کمک بسیج کارگاهی راه اندازی کرده بود و ماهانه ۶۰ میلیون ریال درآمد هر نیرو داشتند که شاید برای ما چیزی نباشد ولی برای آن خانواده که امرار و معاش دیگری ندارند این درآمد زیادی است.

وی همچنین در پایان صحبت‌هایش با تاکید بر اینکه عمر مادی و این دنیا زودگذر است پس باید از فرصت خدمت به مردم بیشترین بهره را برد؛ یادی از قهرمان رشید استاندار فقید خراسان جنوبی داشت که شب گذشته درگذشت و همه به نیکی از او یاد می‌کنند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

مصوبات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید خراسان جنوبی لازم اجرا است

به گزارش خبرنگار ایرنا سید محمدرضا هاشمی روز یکشنبه در کارگروه تسهیل و رفع موانع …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ