به گزارش ایرنا از سازمان ثبت احوال کشور، افشار خاکباز روز شنبه با بیان اینکه سازمان ثبت احوال به عنوان متولی ثبت وقایع حیاتی، وظیفه ثبت بهنگام وقایع حیاتی و مدیریت هویت اشخاص و احراز هویت شهروندان را بر عهده دارد، اظهار داشت: ارائه اطلاعات جعلی و ناصحیح، تهدید جدی در صدور مدارک هویتی محسوب میشود و هر ساله این سازمان با شمار زیادی از پروندههای این چنین روبرو است.
وی افزود: این روند ناشی از نقص در صدور مدارک هویتی کاغذی است و تنها راه کاهش جعل، حذف مدارک کاغذی و صدور مدارک الکترونیک است.
معاون فناوری اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال گفت: این سازمان در راستای پیشگیری و مقابله با جعل هویت و با هدف دستیابی به دادههای دقیق با سیاست گذاری و برنامه ریزی در جهت الکترونیکی کردن امور هویتی همچنین از طریق آسیبشناسی روند صدور گواهی ولادت فیزیکی توسط بیمارستانها و زایشگاهها با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، زیرساخت الکترونیک تبادل دادهها را فراهم کرد و گام نخست حذف مدارک هویتی فیزیکی برداشته شد.
خاکباز با اشاره به مزایای این طرح افزود: ارائه خدمات الکترونیک به مراجعین و تکریم والدین و خانوادهها، افزایش دقت، صحت و امنیت دادههای مربوط به ثبت ولادت نوزاد، ثبت بهنگام واقعه ولادت در کشور، پیشگیری از جعل، کاهش هزینههای ناشی از چاپ گواهیهای فیزیکی و ارائه آمارهای حیاتی در کشور به صورت لحظهای بخشی از مزایای اجرای این طرح است.
به گزارش ایرنا، چندی پیش گواهی نامه الکترونیک ولادت و امضای دیجیتال و مرکز میانی صدور گواهی الکترونیک با حضور وزیر کشور به بهره برداری رسید و گواهی الکترونیک ولادت، به افزایش صحت و امنیت دادههای ولادت، ثبت بهنگام واقعه ولادت در کشور، جلوگیری از جعل، کاهش هزینهها، افزایش سرعت و دقت در ارائه خدمات هویتی و ارائه لحظهای آمارهای حیاتی کشور کمک میکند.
همچنین امضای دیجیتال شناسهای است که اصالت مدارک الکترونیکی را تایید میکند و این امضا در استفاده از امضای الکترونیکی و رمزنگاری اطلاعات پرکاربرد است. از جمله کاربردهای گواهی الکترونیکی امضا میتوان به احراز هویت غیر حضوری، گواهی مهر زمانی به منظور ثبت زمان دقیق بر روی اسناد الکترونیکی اشاره کرد.
منبع