خیز دولت چهاردهم برای احیای گردشگری خراسان‌شمالی

به گزارش ایرنا، گردشگری و سفر دیگر تنها جنبه تفریح ندارد و سال ها است که مبنایی برای رشد اقتصاد، افزایش کیفیت زندگی و از اصول در توسعه پایدار هر کشور است.

اهمیت گردشگری و جذب نقش توریسم در بسیاری از کشورها تا جایی است که بسیاری از کشورهای جهان مبنای اقتصاد خود بر پایه جذب گردشگر بنا نهادند و برنامه های هدفمندی برای این بخش دارند.

هم و غم بسیاری از کشورها با وجود داشتن ظرفیت های طبیعی و فرهنگی اکنون تامین زیرساخت های گردشگری در بخش های مختلف است.

زیرساخت هایی که در برخی از مناطق کشور همچون خراسان شمالی یا از آن خبری نیست و یا اگر هم باشد توانای جذب و ماندگاری گردشگری را ندارد.

خیز دولت چهاردهم برای احیای گردشگری خراسان‌شمالی

خراسان شمالی هنوز در بخش هتل و اقامتگاه ها کمبودهایی دارد به گونه ای که با گذشت سال ها همچنان سهم این خطه یک میلیون نفری از گردشگری تنها دو ساعت ماندگاری مسافران است.

شاید بی توجهی برخی مدیران به اهمیت صنعت گردشگری در سال های گذشته و یا نبود تبلیغات مناسب در خصوص جاذبه های استان دلیلی بر کم نور بودن چراغ گردشگری خراسان شمالی باشد اما کمبود زیرساخت های گردشگری دلیلی است که بر عوامل دیگر می چربد و همواره فعالان گردشگری آن را عامل انتخاب نشدن خراسان شمالی به مقصد گردشگری می دانند.

بی فروغی چراغ گردشگری فارغ از هر دلیلی در سفر استانی رییس جمهور از نگاه دولت وفاق ملی دور نماند و ۶۰ طرح گردشگری با ۱۹ هزار میلیارد ریال اعتبار در سفر رییس جمهور به استان مصوب شد تا استان یک میلیون نفری نیز در حد توان خود سهمی از صنعت ارزآور گردشگری داشته باشد.

خیز دولت چهاردهم برای احیای گردشگری خراسان‌شمالی

ظرفیت‌های مغفول خراسان شمالی

خراسان شمالی با ۲۸ هزار کیلومتر مربع وسعت در شمال شرق ایران از جذابیت های دیدنی بکر و دست نخورده ای برخوردار است که مسافران و گردشگران کمتر با این جاذبه ها آشنا شده و از زیبایی های آن بهره برده اند.

این استان دارای هشت روستای هدف گردشگری است و علاوه بر این ۲۴ منطقه نمونه ملی و استانی دارد که دو منطقه آن نمونه ملی و ۲۲ منطقه نمونه گردشگری استانی است.

خراسان شمالی دارای هشت روستای هدف گردشگری است و علاوه بر این ۲۴ منطقه نمونه ملی و استانی دارداین روستاهای هدف گردشگری در خراسان شمالی با طبیعت زیبا و جاذبه های زیست محیطی منحصر به فرد، سخاوتمندانه سفره بی آلایش خود را برای پذیرایی از مهمانان و گردشگران گسترانیده اند.

ˈدرکش مانه و سملقان، رویین اسفراین، استاد و خسرویه فاروج، اسپیدان بجنورد، زو ارم و گلیان شیروان و دشت گرمه از جمله این بهشت های زمینی استان خراسان شمالی هستند که جان و روح بیننده اهل دل را تا آسمان ها پرواز می دهند.

همچنین یکهزار و ۲۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده دارد که ۷۰۰ اثر تاریخی خراسان شمالی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

خیز دولت چهاردهم برای احیای گردشگری خراسان‌شمالی

تصویب ۶۰ گردشگری در سفر رییس جمهور

مدیرکل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی در این باره می گوید: ۶۰ طرح گردشگری با ۱۹ هزار میلیارد ریال اعتبار در سفر رییس جمهور به استان مصوب شد.

علی مستوفیان می افزاید: اجرای هتل، بومگردی، اردوگاه گردشگری و مرکز تفریحی گردشگری از جمله این طرح ها است.

۶۰ طرح گردشگری با ۱۹ هزار میلیارد ریال اعتبار در سفر رییس جمهور به استان مصوب شد

مدیرکل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی ادامه می دهد: این طرح ها در تمامی شهرستان های استان اجرا می شود و بهره برداری از آنها جدای از جذب گردشگر و زمینه اشتغال غیر مستقیم، رونق اقتصادی این استان را نیز فراهم می‌کند.

وی با بیان اینکه اکنون ۵۰ طرح گردشگری در استان با ۵۰ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در حال اجرا است، می گوید: زیرساخت های گردشگری استان با بهره برداری از این طرح ها ۲۰۰ هزار مترمربع افزایش می یابد.

مستوفیان می افزاید: این طرح ها در شهرستان های بجنورد، شیروان، اسفراین، مانه و سملقان، فاروج، گرمه و جاجرم در حال اجرا است.

وی از صدور موافقت‌نامه اصولی برای چهار طرح سرمایه‌گذاری گردشگری استان خبر می دهد و می گوید: این طرح‌ها شامل سه اردوگاه گردشگری و یک مجتمع گردشگری عمومی با پیش‌بینی سرمایه‌گذاری ۶۳۰ میلیارد و ۶۱۴ میلیون ریال است.

مدیرکل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی ادامه می دهد: این طرح‌ها با ایجاد زمینه اشتغال برای ۳۹ نفر براساس ضوابط در شیوه‌ نامه‌ها ابلاغی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی در کمیسیون فنی برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری استان بررسی و مورد تصویب قرار گرفت.

مستوفیان با اشاره به اینکه گردشگری و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در این بخش از اهمیت بالایی برخوردار است، تصریح می کند: حمایت از سرمایه‌گذاران و تسریع در اعطای مجوزهای لازم برای ایجاد تاسیسات گردشگری از اولویت‌های اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی است.

خراسان شمالی با بیش از یک میلیون نفر جمعیت بیش از ۱۱۵ جاذبه گردشگری، ۲ منطقه نمونه ملی و ۲۲ منطقه نمونه گردشگری استانی دارد.

خراسان شمالی در شمال شرق کشور، بین دو قطب زیارتی مشهدالرضا (ع) و گردشگری شمال واقع شده و هرساله بیش از ۱۵ میلیون زائر و گردشگراز این خطه گذر می کنند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

تامین اجتماعی خراسان‌شمالی سه هزار میلیارد ریال طلب دارد

جواد یزدانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از مجموع …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ