۲هزار و ۵۰۰ نفر از آذربایجان شرقی در سالگرد قیام ۲۹ بهمن تبریز به دیدار رهبری می روند

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین احمد مطهری اصل روز یکشنبه در نشست هماهنگی اعزام مردم تبریز برای دیدار مقام معظم رهبری، این دیدار را از لحاظ مختلف و ابعاد داخلی و بین المللی مهم خواند و افزود: تبریز و آذربایجان به دلیل تاثیرگذاری مستقیم در تاریخ ایران، مبارزات ضد ستمشاهی و پیروزی انقلاب اسلامی از جایگاه و ارزش بسیار بالایی نزد مقام عظمای ولایت برخوردار است و به همین خاطر باید به گونه ای این دیدار مهم برنامه ریزی شود که برای همیشه در تاریخ ایران ماندگار شود.

وی با اشاره به اینکه دیدار با رهبر فرزانه انقلاب روز دوشنبه برابر با ۲۹ بهمن امسال به انجام می رسد، از مدیران دستگاه های اجرایی و خدماتی تبریز خواست تا با هماهنگی و تعاملات ویژه زمینه های لازم و کافی برای اعزام مطلوب شهروندان را مهیا کنند.

مطهری اصل اظهار کرد: به طور معمول دیدارهای مقام معظم رهبری تنها برای ۲ شهر قم و تبریز اختصاص دارد اما اولویت اصلی این دیدارها به مردم تبریز تعلق دارد که نشان از اهمیت معظم له به جایگاه این شهر تاریخی و سیاسی است.

۲هزار و ۵۰۰ نفر از آذربایجان شرقی در سالگرد قیام 29 بهمن تبریز به دیدار رهبری می روند

وی دلیل این موضوع را نقش آفرینی بسیار برجسته مردم تبریز پس از قیام مردم قم در سال ۱۳۵۶ بیان کرد و یادآور شد: باید توجه داشت که قم به دلیل وجود مرجعیت و اکثریت ساکنان معمم در صف اول مبارزه با رژیم طاغوت قرار داشت و انتظار نیز چنین بود، اما مردم تبریز نقشی را ایفا کردند که رژیم به هیچ عنوان انتظار نداشت و این موضوع نشانه ای بارز از اهمیت این شهر تاریخی در انقلاب اسلامی است.

مطهری اصل آذربایجان و مردم تبریز را پیشتاز و پیشقراول دفاع از تمامیت ارضی ایران خواند و ادامه داد: بر همین اساس دیدار آینده مردم تبریز با مقام رهبری باید پرشورتر و با شکوه تر برگزار شود، چون برای آذربایجان، تبریز و کل کشور افتخار است.

وی توجه به رفاه، امنیت و آسایش نفرات اعزامی و رعایت عدالت در اعزام کاروان برای دیدار با مقام رهبری را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید به گونه ای در این زمینه عمل شود که احساس مردمی بودن این دیدار بیشتر ملموس تر باشد.

۲هزار و ۵۰۰ نفر از آذربایجان شرقی در سالگرد قیام 29 بهمن تبریز به دیدار رهبری می روند

استاندار: اولویت اعزام باید بار اولی ها باشد

استاندار آذربایجان شرقی نیز در این نشست با تاکید بر اینکه دیدار فوق باید در شان و منزلت آذربایجان و تبریز باشد، گفت: از آنجائیکه مقام رهبری با تعابیر بسیار مهم و وزین همواره از مردم تبریز و آذربایجان یاد کرده اند، باید تلاش شود تا این دیدار مردمی به بهترین شکل ممکن برگزار شود.

بهرام سرمست ایجاد هماهنگی برای اعزام ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از شهروندان تبریزی به تهران را یکی از اولویت های مهم استانداری و ستاد اعزام دانست.

وی با تاکید بر اینکه باید در اعزام امسال نسبت به حضور افرادی که برای اولین بار اعزام می شود، برنامه ریزی دقیق و مناسب صورت بگیرد، ادامه داد: نباید چنین در بین مردم تلقی شود که این دیدار اختصاص به مدیران و افراد خاص دارد.

سرمست از راه اندازی سامانه اینترنتی برای ثبت نام کسانی که می خواهند برای اولین بار به دیدار رهبری بروند در استانداری خبر داد و اظهار کرد: در این راستا افراد ۱۵ تا ۶۵ ساله مدنظر است که پس از پایان ثبت نام با قرعه کشی نسبت به اعزام آنها اقدام می شود.

بیست و یکمین دیدار با رهبری در ۲۹ بهمن امسال

مسئول کمیته اجرایی و اعزام دیدار مردم آذربایجان با رهبر معظم انقلاب نیز در این نشست گفت: مردم آذربایجان شرقی همه ساله در این دیدار برای خود ره توشه معنوی برمی دارند و با انگیزه و انرژی بیشتری راه خدمت به انقلاب را در پیش می گیرند.

سردار حسن استوار آذر اظهار کرد: امسال بیست و یکمین دیدار با رهبر معظم انقلاب در چهل و هفتمین سالگرد قیام خونین ۲۹ بهمن مردم تبریز است.

وی افزود: بر این اساس تعداد چهار کمیته شامل کمیته اعزام، امنیتی، پشتیبانی و فرهنگی و فضای مجازی تشکیل شده است که تا زمان اعزام نشست های تخصصی و هفتگی آنها برگزار می شود.

به گزارش ایرنا، دیدار مردم تبریز با مقام رهبری به مناسبت سالروز قیام تاریخی ۲۹ بهمن سال ۱۳۵۶، به طور مرتب از سال ۱۳۸۱ صورت می گیرد که امسال برای بیست و یکمین این دیدار برنامه ریزی می شود.

۲۹ بهمن سال ۱۳۵۶ با صلاحدید آیت الله شهید محمدعلی قاضی طباطبایی تصمیم بر این شد که برای بزرگداشت چهلمین روز شهدای ۱۹ دی ماه سال ۵۶ شهر قم مجلس ختمی در تبریز برگزار شود و به همین مناسب روز جمعه ۲۸ بهمن ماه ۱۳۵۶ اعلامیه ‌ای با عنوان دعوت مردم به برگزاری مراسم چهلم شهدای قم در مسجد قزللی در شهر پخش شد که به امضای ۱۱ نفر از علما و روحانیون بزرگ آذربایجان همچون حضرات آیات قاضی طباطبایی، غروی، قزلجه ‌ای و انگجی رسیده بود.

ساعت ۹ صبح روز ۲۹ بهمن ماه سال ۱۳۵۶، مردم برای شرکت در مراسم اربعین شهدای قم در مقابل مسجد قزللی تجمع و منتظر شروع مراسم بودند که سرگرد حق شناس، رییس کلانتری ۶ تبریز، دستور داد درب مسجد را ببندند.

در این هنگام نیروهای شهربانی شروع به تیراندازی ‌کردند و ‘محمد تجلا’ اولین شهیدی بود که در آن روز به دست سرگرد حق‌ شناس به شهادت ‌رسید.

به دنبال این اتفاق، مردم به خروش آمده و جنازه شهید تجلایی را بالای دست گرفته و تظاهرات گسترده‌ای را ابتدا در منطقه بازار و سپس در خیابان های اطراف آغاز کردند، به طوری که حرکت مردم به سمت مرکز شهر و پیوستن جوانان پرشور و انقلابی به آنها، با آتش زدن سینماها، مشروب فروشی‌ها، مقر حزب رستاخیز و بانک صادرات که در اختیار بهایی‌ها بود، این قیام گسترده تر شد.

آمار شهدای این قیام خونین که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به دست آمد، ۱۴ نفر بود که عبارتند از: محرم جبراییلی، سیدحسن جدیری، محمدباقر رنجبرآذرفام، پرویز حسن زاده، بهمن اره چی، حبیب تقی نژاد شتربانی، ضربعلی فتحی، محمد تجلایی، جعفر درگاهی، اصغر علیزاده شیخ احمدلو، قربانعلی شاکری، بالاآقا کشاورزی، سیدفیض صالح الوندی و غلامعلی نجفیان پور.
مردم ولائی و انقلابی تبریز در این روز تعداد ۱۵ جانباز را نیز تقدیم اسلام و انقلاب کردند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

ایرنا – لیگ برتر فوتبال

دیدار تیم‌های پرسپولیس و تراکتور از هفته هفدهم لیگ برتر فوتبال باشگاه‌های کشور، عصر یکشنبه …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ